Bestemming > Engeland

Engeland Gastgezinnen

vanaf € 137

​​​4-daagse touringcarreis

Gastgezinnen Engeland

vanaf € 137,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Groot-Brittannië!

Britain is there to be discovered! Met een verblijf in "hostfamilies" bieden wij uw leerlingen de mogelijkheid om de Britten en hun "way of life" echt te leren ervaren!

"Stay with the British" is al jaren onze betaalbare succesformule voor schoolreizen naar Groot-Brittannië. Een uitstekende mogelijkheid voor groepen die een educatieve invulling aan hun schoolreis naar Engeland willen geven.

Hostfamilies Britain: de educatieve reisformule voor schoolreizen naar Groot-Brittannië! Be our guest anywhere in Britain!!

Schoolreis Londen Hostfamilies

Onze bestemmingen voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië:

Tijdens uw schoolreis naar Engeland kunt u met uw leerlingen in gastgezinnen verblijven in de volgende bestemming:

Gastgezinnen Londen

All over London! In de Britse hoofdstad kunnen u bij gastgezinnen verblijven in een groot aantal gastgezinnenwijken. In het groene Greenwich. In het zuidelijke Wimbledon-Morden. Of in het gastvrije Harrow. Bezoek onze pagina Londen Gastgezinnen voor meer informatie!

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Oxford

Ontdek u het rijke verleden van deze wereldberoemde universiteitsstad tijdens het verblijf bij de gastgezinnen in Oxford. Bezoek de middeleeuwse college ontdek het huidige studentenleven en hoe de colleges functioneren. Bezoek zeker Christ Church, het oudste college van Oxford. Veel scènes uit de Harry Potter films zijn hier opgenomen!  Bezoek The Oxford Story, een fascinerende overdekte rondrit door 900 jaar geschiedenis in slechts 25 ontspannen minuten. Of stap gratis naar binnen bij het Ashmolean Museum, het oudste museum van Groot-Brittannië met een verrassende collectie. Vanuit Oxford kunt u ook uw excursies maken naar bijvoorbeeld Londen en Bath.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Canterbury - Westgate-on-Sea

Bezoek Canterbury en ontdek waarom deze stad met haar schitterende kathedraal de parel in de kroon van Kent wordt genoemd. Vanuit Canterbury is het slechts een half uurtje rijden naar onze gastgezinnenplaats Westgate-on-Sea. Het vriendelijke Westgate-on-Sea is gelegen aan de kust in het noordoosten van Kent op "het eiland Thanet."  Het stadje was tot in de 18e eeuw (tot de verzanding) van de Wantsum Channel gescheiden van het vaste land van Kent. Tegenwoordig is Westgate-on-Sea een geliefde badplaats aan de kust van Kent en een uitstekend uitgangspunt voor uw excursies naar Canterbury, Londen en Kent! Vanuit de haven van Dover is het slecht 45 minuten rijden naar Westgate-on-Sea.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Schoolreis Engeland Gastgezinnen ProgrammaGastgezinnen Brighton - Shoreham by Sea

Voor veel Engelsen én zeker voor de Londenaren is Brighton de meest geliefde badplaats. De altijd drukke Pier, het exotische Royal Pavilion en de gezellige Lanes maken Brighton tot een veel bezochte stad aan de Engelse zuidkust.
De badplaats Shoreham by Sea, gevestigd aan het einde van de 11e eeuw door Normandische veroveraars, is gelegen op een unieke locatie op slechts zo'n twintig minuten afstand van Brighton. Een verblijf in Shoreham by Sea is een uitstekend uitgangspunt voor uw excursies naar Brighton en Londen. Naast Shoreham-by-Sea kunt u tevens verblijven in het nabijgelegen Southwick of Portslade.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Hastings

“The birthplace of England!” Hastings is een unieke bestemming, waar het verleden van Engeland voor het oprapen ligt. Ga op zwerftocht door “1066 Country”en ontdek de vele educatieve attracties. De gastgezinnen in deze vriendelijke plaats aan de zuidkust van Engeland heten u van harte welkom! Hastings is gunstig gelegen voor uw excursies naar Londen, Brighton en Canterbury.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Portsmouth

Eeuwen lang was de haven van Portsmouth aan de zuidkust van Engeland de thuisbasis van de Royal Navy en voeren de oorlogsschepen de  haven uit om deel te nemen aan een van de vele zeeslagen. Bezoek er zeker de Portsmouth Historic Dockyard. Tussen de dokken en de historische gebouwen maak je een wandeling door ruim 800 jaar Engelse marinegeschiedenis. Drie uitzonderlijke schepen zijn hier te bezichtigen. Het bekendste is de HMS Victory, het schip waarmee Lord Nelson in 1805 de slag bij Trafalgar won, en waarop hij zelf het leven liet. Bezoek ook de Mary Rose, het favoriete schip van koning Hendrik VIII, dat in 1545 bij een zeeslag voor Portsmouth zonk en eind vorige eeuw werd geborgen. Geniet van de gastvrijheid van de gastgezinnen in het maritieme Portsmouth. Gunstig gelegen voor excursies naar Stonehenge, Baht, Brighton, Londen en Isle of Wight.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Stratford-upon-Avon

Misschien wel het mooiste stukje Engeland, waar het prachtige glooiende landschap is doordrenkt van het rijke Engelse verleden. Het is natuurlijk dat stukje Engeland, waar de grootste schrijver die het land ooit gekend heeft woonde en werkte. Immers Stratford-upon-Avon is bovenal het pelgrimsoord voor de bewonderaars van Wiliam Shakespeare. De gastgezinnen van Stratford-upon-Avon heten u van harte welkom in de geboorteplaats van Shakespeare

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Royal Tunbridge Wells

De koninklijke badplaats in het noorden van het altijd groene Kent. Sinds de 17e eeuw is Tunbridge één van de meest vooraanstaande kuuroorden van Europa. In de beroemde “Pantiles” kun je het bronwater nog steeds drinken. Royal Tunbridge Wells heeft nog steeds de charme uit haar rijke verleden en is tevens een uitstekend uitgangspunt voor uw excursies naar Londen en de zuidkust van Engeland.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Bath

"City of warmth and light" prachtig gelegen aan de River Avon. Met haar Romeinse baden en Georgiaanse stadsbeeld is Bath zonder meer één van de mooiste steden van Engeland! Uitstekend uitgangspunt voor excursies naar o.a. Wales (Cardiff), Devon, Bristol, Salisbury en Stonehenge. Onze gastgezinnen voor Bath vindt u in het nabij gelegen Frome en Trowbridge, gelegen op ca. 30 – 45 minuten van het centrum van Bath.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen York

Er zijn maar weinig steden in Europa die hun middeleeuwse karakter zo volkomen hebben weten te bewaren als York. De kilometers lange stadsmuren, die de stad nog volledig omringen. De markante eeuwenoude stadspoorten. De intieme, bochtige straatjes met de met hout betimmerde huizen. De vele kerken die allen “opkijken” naar de imponerende gevels en toren van de Minster. York is een middeleeuwse  parel temidden van het mysterieuze landschap van de Yorkshire Moors en Dales.

Crossing: P&O Ferries (Europoort - Hull)

Gastgezinnen Chester

Chester, de hoofdstad van Cheshire is één van de best bewaarde vestingssteden van Groot-Brittannië met stadsmuren die de stad nog vrijwel geheel omringen. De oude binnenstad is een lust voor het oog en er zijn tal van leuke straatjes om heerlijk doorheen te slenteren. Chester Rows, een indrukwekkende rij oude Engelse vakwerkhuizen, de Romeinse tuin en het amfitheater en Chester Cathedral: dit zijn slechts een aantal attracties van deze fraaie stad. Vanuit Chester kunt u excursies maken naar het Liverpool van de Beatles, naar Manchester en Stoke-on-Trent

Crossing: P&O Ferries (Europoort - Hull)

Gastgezinnen Edinburgh

is de trotse, historische hoofdstad van Schotland en wordt omringd door de schilderachtige kust en het altijd groene platteland van de Lothians.
 Het op een vulkanische berg gebouwde Edinburgh is een stad vol indrukwekkende en mysterieuze verhalen over belegeringen en gewapende conflicten, maar vooral ook een stad die een mix is van modern en eeuwenoude tradities. Slenter over de beroemde Royal Mile en door de intieme steegjes. En geniet in deze gezellige, compacte stad van de vele monumenten en buitengewone attracties.

Crossing: DFDS Seaways (IJmuiden - Newcastle), P&O Ferries (Europoort - Hull)

Schoolreis Engeland Gastgezinnen

Schoolreis Gastgezinnen Engeland per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Engeland het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Engeland. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Engeland. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Crossing naar Engeland:

Als u per touringcar naar Engeland reist dan kunt u kiezen uit onderstaande crossings. Bij de bestemmingen hebben wij aangegeven welke crossing wij adviseren.

P&O Ferries:
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland, dan de beroemde "White Cliffs of Dover. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in ca. 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale "tussenstop" op uw reis naar Engeland, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways:
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks ca. elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel is ca. 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur en afvaart en reist u comfortabel in ca. 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Engeland. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel:
De snelste verbinding tussen Engeland en het Continent: van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal "over te steken."  Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Stena Line: 
Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland. Stena Line biedt u op haar luxe cruiseferries diverse mogelijkheden om een hapje te eten of van een uitgebreide maaltijd te genieten. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
De afvaart vanuit Hoek van Holland om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Vaartijd ca. 7 - 8 uur.

P&O Ferries (Europoort - Hull):
W
elkom aan boord! Met de twee grootste Cruiseferries ter wereld biedt P&O Ferries een nieuwe standaard van comfort, accommodatie en service. Aan boord heeft u een ruime dinerkeuze, van het stijlvolle à la carte Quatre Saisons Restaurant, tot het buffet Four Seasons Restaurant en het Continental Café. Geniet van een diner met een spectaculair uitzicht op zee!

Aan boord overnacht u in comfortabele hutten met douche en toilet (handdoeken en beddengoed zijn inbegrepen). De standaard hutten beschikken over vier bedden (twee stapelbedden). Desgewenst kunt u ook kiezen voor een 1- of 2-persoonshut (toeslag). Lekker slapen op zee en de volgende ochtend uitgeslapen wakker worden aan "de overkant."

DFDS Seaways (IJmuiden - Newcastle): 
Met de twee Super Ferries biedt DFDS Seaways een ontspannen over naar Newcastle. De cruiseferry vertrekt in de namiddag, Het perfecte moment om aan te schuiven in een van de restaurants. Aan boord van de luxe cruiseferries kun je bij dineren in een van de drie restaurants aan boord. Gaat je voorkeur uit naar een uitgebreid dinerbuffet, een heerlijke steak van de​ grill, à la carte menu of een ovenheerlijke pizza? ​

Na het diner nog even shoppen en dan naar de bioscoop: aan boord draaien de nieuwste films! Of geniet van live muziek in de Columbus Club!Na een heerlijke cruise-avond lekker slapen in uw comfortabele hut voorzien van een eigen douche en toilet, beddengoed en handdoeken en geschikt voor twee tot vier personen (stapelbedden). U kunt kiezen voor binnenhutten of voor zeezicht hutten (met toeslag). Na een goede nachtrust kunt de volgende dag uitgerust "voet aan wal" zetten!

Schoolreis Londen Ferry

​De gastgezinnen voor uw schoolreis naar Engeland:

Tijdens uw schoolreis naar Engeland logeren de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in de genoemde standplaatsen. Het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) is gedurende uw schoolreis naar Engeland de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Engeland is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij voor uw groep in een lunch of diner reserveren (met toeslag) in één van de restaurants waar wij mee samenwerken. Reist u met een nachtrit terug naar Nederland, dan reserveren wij graag een gezellig slotdiner en een ontbijt onderweg op de terugreis.

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Engeland worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de "British Way of Life" van uw gastgezin, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

De Local Representative Gastgezinnen Engeland:

De lokale vertegenwoordiger (local representative) in de gastgezinnenwijk in de betreffende bestemming in Engeland selecteert voor ons de gastgezinnen. Zeker voor deze selectie is het van belang, dat wij iemand ter plaatse hebben.

Bij aankomst op het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) in de gastgezinnenwijk is de local representative aanwezig om uw groep te ontvangen. Zij kennen de "ins and outs" van de standplaats en zijn u graag behulpzaam bij vragen en eventuele problemen tijdens uw schoolreis in Engeland! Zij zijn echter geen gidsen, die met u op pad gaan en uw groep tijdens uw schoolreis in Engeland begeleiden.

Hotels voor docenten:

Tijdens uw schoolreis naar Engeland kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel of B&B in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel of B&B in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel of de B&B is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Schoolreis Gastgezinnen Engeland Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.