Bestemming > Engeland

Engeland Gastgezinnen

vanaf € 137

4-daagse touringcarreis | Gastgezinnen Engeland

vanaf € 137,-  


Britain is there to be discovered! Met een verblijf in "host families" bieden wij uw leerlingen de mogelijkheid om de Britten en hun "way of life" echt te leren ervaren!
"Stay with the British" is al jaren onze betaalbare succesformule voor schoolreizen naar Groot-Brittannië.  Een uitstekende mogelijkheid voor groepen die een educatieve invulling aan hun schoolreis naar Engeland willen geven.
Host families Britain: de educatieve reisformule voor schoolreizen naar Groot-Brittannië! Be our guest anywhere in Britain!

KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Groot-Brittannië!

De gastgezinnen voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië:

Tijdens uw schoolreis naar Groot-Brittannië logeren de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in de genoemde standplaatsen. Het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) is gedurende uw schoolreis Engeland de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de betreffende gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. 

Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt. Groepen die geen "eigen" touringcar tijdens hun schoolreis Engeland ter beschikking hebben, verblijven zoveel mogelijk in gastgezinnenwijken met het centrale ontmoetingspunt nabij een metrostation (underground).

De verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij voor uw groep een lunch of diner reserveren (tegen toeslag) in één van de restaurants waar wij mee samenwerken. Reist u met een nachtrit terug naar Nederland, dan reserveren wij graag een gezellig slotdiner in Engeland en een ontbijt onderweg op de terugreis.

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarisch te eten.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de "British Way of Life" van uw gastgezin. Het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

De local representative:

De lokale vertegenwoordiger (local representative) in de gastgezinnenwijk in Engeland selecteert voor ons de gastgezinnen. Zeker voor deze selectie is het van belang, dat wij iemand ter plaatse hebben.

Bij aankomst op het centrale ontmoetingspunt (central meeting point) in de gastgezinnenwijk is de local representative aanwezig om uw groep te ontvangen. Zij kennen de "ins and outs" van de standplaats en zijn u graag behulpzaam bij vragen en eventuele problemen tijdens uw schoolreis! Zij zijn echter geen gidsen, die met u op pad gaan en uw groep tijdens uw schoolreis in Groot-Brittannië begeleiden.

Hotels voor docenten:

Tijdens uw schoolreis kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten bij een gastgezin óf in een hotel of B&B in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel of B&B in een 1- of een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel of de B&B is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Onze bestemmingen voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië:

Tijdens uw schoolreis naar Engeland kunt u met uw leerlingen in gastgezinnen verblijven op één van de volgende bestemmingen:

Gastgezinnen Londen

All over London! In de Britse hoofdstad kan uw groep bij een groot aantal gastgezinnenwijken verblijven. Bijvoorbeeld in het gastvrije Harrow, in het zuidelijke Morden of in het groene Wallington. Bezoek onze pagina Londen Gastgezinnen voor meer informatie!

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Oxford

Ontdek het rijke verleden van deze wereldberoemde universiteitsstad. Bezoek de Middeleeuwse Colleges en ontdek het huidige studentenleven. Breng zeker een bezoek aan Christ Church, de oudste College van Oxford. Veel scènes uit de Harry Potter films zijn hier opgenomen! Stap gratis naar binnen bij het Ashmolean Museum, het oudste museum van Groot-Brittannië of boek voor de durfals een Oxford Castle & Prison tour. Tevens kunt u vanuit Oxford ook uw excursies maken naar bijvoorbeeld Londen en Bath. Onze gastgezinnen voor Oxford vindt u in het nabij gelegen Abingdon, gelegen op circa 30 minuten van het centrum van Oxford.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Canterbury - Westgate-on-Sea

Bezoek Canterbury en ontdek waarom deze stad met haar schitterende kathedraal de parel aan de kroon van Kent wordt genoemd. Vanuit Canterbury is het slechts een half uurtje rijden naar onze gastgezinnenplaats Westgate-on-Sea. Het vriendelijke Westgate-on-Sea is gelegen aan de kust in het noordoosten van Kent op "het eiland Thanet." Het stadje was tot in de 18e eeuw (tot de verzanding) van de Wantsum Channel gescheiden van het vaste land van Kent. Tegenwoordig is Westgate-on-Sea een geliefde badplaats aan de kust van Kent en een uitstekend uitgangspunt voor uw excursies naar Canterbury, Londen en Kent! 

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Brighton - Shoreham by Sea

Voor veel Engelsen én zeker voor de Londenaren is Brighton de meest geliefde badplaats. De altijd drukke Pier, het exotische Royal Pavilion en de gezellige Lanes maken Brighton tot een veel bezochte stad aan de Engelse zuidkust.
De badplaats Shoreham by Sea, gevestigd aan het einde van de 11e eeuw door Normandische veroveraars, is gelegen op een unieke locatie op slechts zo'n twintig minuten afstand van Brighton. Een verblijf in Shoreham by Sea is een uitstekend uitgangspunt voor uw excursies naar Brighton en Londen. 

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Bath

"City of warmth and light", prachtig gelegen aan de River Avon. Met haar Romeinse baden en Georgiaanse stadsbeeld is Bath zonder meer één van de mooiste steden van Engeland! Een uitstekend uitgangspunt voor excursies naar onder andere Wales (Cardiff), Devon, Bristol, Salisbury en Stonehenge. Onze gastgezinnen voor Bath vindt u in het nabij gelegen Frome en Trowbridge, gelegen op circa 30 – 45 minuten van het centrum van Bath.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Hastings

“The birthplace of England!” Hastings is een unieke bestemming, waar het verleden van Engeland voor het oprapen ligt. Ga op zwerftocht door “1066 Country” en ontdek de vele educatieve attracties. De gastgezinnen in deze vriendelijke plaats aan de zuidkust van Engeland heten u van harte welkom! Hastings is gunstig gelegen voor uw excursies naar Londen, Brighton en Canterbury.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Stratford-upon-Avon

Misschien wel het mooiste stukje Engeland, waar het prachtige glooiende landschap is doordrenkt van het rijke Engelse verleden. Het is natuurlijk dat stukje Engeland, waar de grootste schrijver die het land ooit gekend heeft woonde en werkte. Immers Stratford-upon-Avon is bovenal het pelgrimsoord voor de bewonderaars van William Shakespeare. De gastgezinnen van Stratford-upon-Avon heten u van harte welkom in de geboorteplaats van Shakespeare!

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen York

Er zijn maar weinig steden in Europa die hun Middeleeuwse karakter zo volkomen hebben weten te bewaren als York. De kilometers lange stadsmuren, die de stad nog volledig omringen. De markante eeuwenoude stadspoorten, de intieme, bochtige straatjes met de met hout betimmerde huizen. En de vele kerken die allen “opkijken” naar de imponerende gevels en toren van de Minster. York is een Middeleeuwse parel te midden van het mysterieuze landschap van de Yorkshire Moors en Dales.

Crossing: P&O Ferries (Europoort - Hull)

Gastgezinnen Edinburgh

Edinburgh is de trotse, historische hoofdstad van Schotland en wordt omringd door de schilderachtige kust en het altijd groene platteland van de Lothians.
Het op een vulkanische berg gebouwde Edinburgh is een stad vol indrukwekkende en mysterieuze verhalen over belegeringen en gewapende conflicten, maar vooral ook een stad die een mix is van modern en eeuwenoude tradities. Slenter over de beroemde Royal Mile en door de intieme steegjes. En geniet in deze gezellige, compacte stad van de vele monumenten en buitengewone attracties.

Crossing: DFDS Seaways (IJmuiden - Newcastle), P&O Ferries (Europoort - Hull)


Dit zijn slechts enkele wijken waar uw leerlingen in gastgezinnen kunnen verblijven. Bent u geïnteresseerd in andere wijken? Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Schoolreis Engeland Gastgezinnen

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Engeland te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en de groepsgrootte. U heeft de keuze uit vervoer per touringcar, ferry of trein.  


Schoolreis Gastgezinnen Engeland per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Engeland het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plaatse" de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers. 

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Engeland. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf. 

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.


Crossing naar Engeland:

Als u per touringcar naar Engeland reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings.

P&O Ferries (Calais - Dover):
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland tijdens uw schoolreis Londen, dan de beroemde "White Cliffs of Dover''. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in circa 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale "tussenstop" op uw reis naar Londen, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

P&O Ferries (Europoort - Hull):
Welkom aan boord! Met de twee grootste cruiseferries ter wereld biedt P&O Ferries een nieuwe standaard van comfort, accommodatie en service. Aan boord heeft u een ruime dinerkeuze, van het stijlvolle à la carte Quatre Saisons Restaurant, tot het buffet Four Seasons Restaurant en het Continental Café. Geniet van een diner met een spectaculair uitzicht op zee!

Aan boord overnacht u in comfortabele hutten met douche en toilet (handdoeken en beddengoed zijn inbegrepen). De standaard hutten beschikken over vier bedden (twee stapelbedden). Desgewenst kunt u ook kiezen voor een 1- of 2-persoonshut (tegen een toeslag). Lekker slapen op zee en de volgende ochtend uitgeslapen wakker worden aan "de overkant."

DFDS Seaways (Duinkerken/Calais - Dover):
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks circa elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Londen. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

DFDS Seaways (IJmuiden - Newcastle):
Met de twee Super ferries biedt DFDS Seaways een ontspannen reis naar Newcastle. De cruiseferry vertrekt in de namiddag, Het perfecte moment om aan te schuiven in één van de restaurants. Aan boord kunt u dineren in één van de drie restaurants aan boord. Gaat uw voorkeur uit naar een uitgebreid dinerbuffet, een heerlijke steak van de grill, een à la carte menu of een ovenheerlijke pizza? 

Na het diner nog even shoppen en dan naar de bioscoop: aan boord draaien de nieuwste films! Of geniet van live muziek in de Columbus Club! Na een heerlijke cruise-avond gaat u slapen in uw comfortabele hut voorzien van een eigen douche en toilet, beddengoed en handdoeken. De standaard hutten zijn geschikt voor vier personen (stapelbedden). U kunt tevens kiezen voor binnen hutten of voor zeezicht hutten (tegen een toeslag). Desgewenst kunt u ook kiezen voor een 1- of 2-persoonshut (tegen een toeslag). Na een goede nachtrust kunt de volgende dag uitgerust "voet aan wal" zetten!

Stena Line:
Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland. Stena Line biedt u op haar luxe cruiseferries diverse mogelijkheden om een hapje te eten of van een uitgebreide maaltijd te genieten. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
De afvaart vanuit Hoek van Holland is om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Vaartijd circa 7 - 8 uur. 
Uw touringcar rijdt de boot op maar deze crossing is ook zeer ideaal voor kleine groepjes die als voetpassagier reizen. Aansluitend reist u dan per trein vanuit Harwich naar uw bestemming! 

Eurotunnel:
De snelste verbinding naar Engeland: met Eurotunnel van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal "over te steken."  Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.