Groener op schoolreis

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

Groener op schoolreis

Reizen is fantastisch! Helaas heeft het ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij zijn ons hiervan bewust en dragen graag ons steentje bij om de wereld een beetje groener te maken. Weten wat u kunt doen om groener op reis te gaan? Met onderstaande tips is er een mooi begin van een duurzamere reis.

 • Denk eraan om ook onderweg, in overleg met uw touringcarchauffeur, uw afval te scheiden
 • Probeer op locatie zoveel mogelijk te voet of per openbaar vervoer te doen. Op veel bestemmingen bieden wij de mogelijkheid om per fiets de stad te ontdekken. Ook kunnen wij voor veel bestemmingen kaartjes voor het ov regelen.
 • Denk ook eens aan een verblijf in gastgezinnen die wij op diverse bestemmingen aanbieden. De milieubelasting is lager en tevens komen de kosten van de overnachting direct ten goede aan de plaatselijke bevolking.
 • Doe bij het verlaten van de kamer de lampen, airconditioning, televisie, verwarming en dergelijke uit.
 • Neem eigen handdoeken en bedlinnen mee.
 • Neem een eigen boodschappentasje/netje mee om geen plastic tasjes te hoeven aannemen.
 • Neem een eigen (milieuvriendelijke) waterfles mee, zo hoeven er tijdens de reis geen plastic flesjes te worden gekocht.
 • Neem als je die hebt een zonne-oplader mee voor bijvoorbeeld de mobiele telefoon.
 • Eet bij voorkeur bij lokale eetgelegenheden om de plaatselijke economie te stimuleren.
 • Let op bij het kopen van souvenirs. Bekijk wat je wel en niet mee mag nemen op de website van de Rijksoverheid.
 • Compenseer uw reis via GreenSeat.
 • Beoordeel de keuze voor vervoer naar de bestemming via Milieucentraal.

Compenseer uw reis via GreenSeat

Duurzaam reizen betekent niets anders dan wanneer u reist, u ook rekening houdt met het milieu en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet. Ook uw reis draagt bij aan klimaatverandering door de uitstoot van CO2. Wanneer u kiest voor een vervoerswijze die minder fossiele brandstoffen verbruikt, zorgt u dat de CO2-uitstoot van de reis beperkt blijft. Alleen is het niet altijd mogelijk om de meest groene vervoerswijze te kiezen. Door de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren zorgt u dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder stijgt.

De wens om een steentje bij te dragen aan een beter klimaat en vooral ook om de CO2-uitstoot te reduceren is de eerste stap om bij te dragen aan een beter klimaat. GreenSeat biedt ook ú de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van uw schoolreis te compenseren! Uw bijdrage gaat naar projecten van GreenSeat, die huishoudens in ontwikkelingslanden toegang verlenen tot schone energie. Zo kunt u eenvoudig een steentje bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem en tegelijkertijd de prachtige natuur op aarde in stand houden, zodat u blijvend kunt genieten van de mooiste bestemmingen. Wilt u weten hoe? Kijk voor meer informatie over Greenseat en de mogelijkheid om een bijdrage te doen op de website van GreenSeat.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte