Schoolreis Rome

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Italië > Schoolreis Rome
Op schoolreis naar Rome? Rome is een van de steden waar u geweest moet zijn. Rome ademt historie; er is hier zoveel te doen en te zien. In de hoofdstad van Italië raakt u niet uitgekeken. Enerzijds de rijk gevulde schatkamers van de ontelbare musea, paleizen en kerken. Anderzijds de hectische boulevards, de intieme restaurantjes en zonovergoten piazza’s. Na al dit moois bezocht te hebben, trakteer uzelf op een heerlijk ijsje (Italië staat natuurlijk bekend om het lekkerste ijs) of ga op een van de knusse terrasjes zitten en geniet van de omgeving.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS ROME: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Rome graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Rome Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Rome duurt: vier, vijf of wellicht zes dagen!? Rome biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis.

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Rome:

Eerste reisdag
Om ca. 09.00 uur vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Italië via de route Luxemburg, Straatsburg, Metz, Luzern en Milaan. Een lange, maar mooie en afwisselende route. ’s Avond kunnen wij voor uw groep een diner “en route” reserveren (tevens chauffeurswissel). Aansluitend doorreis naar Rome.

Tweede reisdag
Na een rechtstreekse rit over de Autostrada arriveert u aan het begin van de ochtend in Rome. Wellicht dat u eerst even wilt bijkomen en rustig genieten van een ontbijt met een kopje espresso of cappuccino, alvorens u wandelend op een klassieke zwerftocht door Rome gaat. Voor deze Romeinse ontdekkingstocht informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen.

Een dag in Rome
Wandel eerst naar het Piazza Venezia. In de directe omgeving van dit plein vindt u vele van de monumentale hoogtepunten van het antieke Rome. Langs de zijkant van het Monument Victor Emanuel wandelt u naar de Cordonata. Via deze statige trap betreedt u het Capitool. Bovenaan de trap, stap je in één van de meesterwerken van Michelangelo: het Piazza del Campidoglio. Op dit fraaie plein vindt u tevens de Capitolijnse Musea. Vanaf het Capitool loopt u naar het Forum Romanum, gelegen tussen de Capitolijnse en Palatijnse heuvels. Dit was ooit het centrum van het openbare en religieuze leven van Rome. Wandelend over de Via Sacra zie je een mozaïek van klassieke restanten, welke het Oude Rome doet herleven. Op het Palatijn, één van de zeven heuvels van Rome, vindt u de keizerlijke paleizen. Met een bezoek aan het nabijgelegen Colosseum komt de Romeinse oudheid nog meer tot leven.

Nog een dag een Rome
Na het ontbijt bezoekt u de Thermen van Caracalla, (ooit de meest luxueuze badinrichting van Rome) en Circus Maximus, waar duizenden Romeinen genoten van de wagenrennen. Aansluitend naar de Via Appia Antica, de consulweg die het (oude) Rome verbond met Brindisi. Langs deze antieke “snelweg” met deels nog het oorspronkelijke wegdek, liggen o.a. ruïnes van aquaducten en de Catacomben van o.a. San Callisto. Wellicht huurt u ter plaatse fietsen om over de kasseien dit antieke stukje Rome te verkennen!

’s Middags bezoekt u het buiten Rome gelegen Tivoli, een gezellig stadje, vooral bekend door de prachtige tuinen van Villa d’Este en de nabijgelegen Villa Adriana, de grootste villa die het Romeinse Rijk kende. ’s Avonds een wandeling naar het theatrale Piazza Navona (misschien wel het mooiste, maar zeker het meest flamboyante plein van Rome), het Pantheon (met een “ijsstop” bij één van de gelateria’s) en via een wirwar van kleine straatjes naar de Trevi Fonteinen.

’s Avonds een bezoek aan Trastevere, één van de meest populaire uitgaanswijken van Rome: smalle straatjes met bontgekleurde huizen en vele terrasjes en restaurants. Beklim aansluitend nog “even” de Gianicolo, de 80 meter hoge heuvel tussen Trastevere en het Vaticaan en geniet van het prachtige uitzicht over Rome!

Laatste reisdag
Deze laatste dag in Rome kunt u één van de vele nog niet verkende plekken van Rome ontdekken. Wandel bijvoorbeeld vanaf Piazza del Popolo (onderweg het mooiste uitzicht over Rome vanaf Piazzale Napoleone) door het park Villa Borghese naar de Galleria Borghese (reserveren!) met o.a. de prachtige collectie beeldhouwwerken van Bernini. In het nabijgelegen Villa Giullia de rijke collectie Etruskische kunstschatten. Nadat u het bezoek aan Rome heeft afgesloten met een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om ca. 20.00 uur naar Nederland.

Indien gewenst kunnen wij de volgende dag een ontbijt voor uw groep reserveren in Buochs. (tevens chauffeurswissel). Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de avond.

SCHOOLREIS ROME: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Rome graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Rome Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Rome duurt: vier, vijf of wellicht zes dagen? Rome biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis.

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Rome:

Eerste reisdag
Vanaf de luchthaven naar keuze vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Rome. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven. Vanaf de luchthaven in Rome kunt u per touringcar naar uw hotel of per lijndienst shuttlebus naar het centrum van Rome (Termini) reizen.

Maak na aankomst alvast een eerste wandeling door de “eeuwige stad:” langs het antieke forum en imposante Colosseum, slenter over het altijd drukke Piazza Navona of het indrukwekkende SInt Pietersplein ! En aansluitend genieten van een lekker pizza diner!

Een dag in Rome
Hoeveel dagen u in Rome blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Voor uw Romeinse ontdekkingstochten informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen!

Ga op zoek naar de ontelbare getuigenissen van het antieke Rome met natuurlijk een bezoek aan het Colosseum, Forum Romanum en Palatijn. Maar bezoek ook eens de San Clemente en daal af naar de gebouwen en straten uit het antieke Rome. Of stap letterlijk terug in de tijd in Ostia Antica.
Blijft u nog een dag in Rome? Ga dan naar Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea (op de laatste zondag van iedere maand gratis toegankelijk) met o.a. de Sixtijnse Kapel en de majestueuze Sint Pieter, met wellicht een klim naar de koepel. Aansluitend kunt u een wandeling maken naar de Engelenburcht en het Tibereiland.

Een dag vanuit Rome
Wilt u vanuit Rome een dag “naar buiten,” maak dan een excursie naar bijvoorbeeld Pompeï, dat in 79 na Christus werd bedolven onder een dikke laag as van de Vesuvius. Of ga Tivoli en bezoek Villa d’Este en Villa Adriana. Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar voor een onvergetelijke dagtocht!

Laatste reisdag
Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Rome. Een bezoek aan de Capitolijnse Musea of Villa Borghese? Een fietstour over de Via Appia Antica? Of naar de Thermen van Caracalla! Moe van het wandelen? Kies dan voor een boottocht over de Tiber!

Per shuttlebus of met een door ons voor uw groep gereserveerde touringcar vertrekt u naar luchthaven Roma. Aansluitend terugreis per lijndienst. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Voor uw schoolreis Rome kunnen wij u een verblijf aanbieden in centraal gelegen hotels of op ons Vakantiepark Roma.

In de hotels is het verblijf in meerpersoonskamers. Voor de docenten kunnen wij desgewenst 1- of 2-persoonskamers reserveren.

Hotel Luciani**
Een uitstekend hotel voor schoolgroepen, dat al meer dan een halve eeuw wordt gerund door dezelfde familie. Gunstig gelegen in de directe omgeving van Stazione Termini. Nette, keurig ingerichte kamers met bad of douche en toilet. Receptie, ontbijtzaal (goed ontbijt!) en gezellige bar. Een ideaal hotel voor uw schoolreis naar Rome!

Hotel Ferrarese**
Goed hotel voor school- en studentengroepen. De ruime, eenvoudig ingerichte kamers zijn voorzien van bad of douche en toilet. Klein hotel met ca. 24 kamers. Centrale ligging nabij de Santa Maria Maggiore en Stazione Termini. Hotel Ferrarese beschikt over een receptie, bar en een ontbijtzaal.

Hotel Acropoli**
Dit budgethotel biedt voor school- en studentengroepen eenvoudig ingerichte meerpersoonskamers, allen met bad of douche en toilet. Gunstig gelegen nabij de S. Maria Maggiore en Stazione Termini. Receptie en ontbijtzaal. Ook zeer geschikt voor grotere groepen die in één hotel willen overnachten!

Hotel Bolognese**
Klein, gastvrij hotel gelegen nabij Stazione Termini. Met 14 kamers is dit een uitstekend hotel voor kleinere groepen, die graag het hotel “voor zichzelf” willen hebben! Meerpersoonskamers met bad of douche en toilet. Receptie en kleine ontbijtzaal.

Hotel Washington Resi – Lucia**
Gelegen in de Via Giovanni Amendola op korte afstand van Stazione Termini. Nette, eenvoudig ingerichte meerpersoonskamers, allen met bad of douche en toilet. Receptie en ontbijtzaal.

Hotel Clarin – Morpheus**
Ideaal gelegen in de Via Palermo tussen Piazza Venezia en Stazione Termini. Nette meerpersoonskamers, allen met bad of douche en toilet. Het hotel heeft een receptie en een kleine ontbijtzaal.

Hotel Tempio di Pallade***
Keurig hotel** voor school- en studentengroepen (3-6 persoonskamers) die iets meer voor hun accommodatie willen besteden. Alle kamers beschikken over bad of douche en toilet. Nette receptie en ontbijtzaal, TV-lounge. Centraal gelegen nabij de Porta Maggiore.

Klooster
Met uw school- of studentengroep in Rome overnachten in de unieke atmosfeer van een klooster of religieus instituut is zeker een bijzondere ervaring. Eenvoudige meerpersoonskamers, douche en toilet op de etage. Verzorging op basis van halfpension: ontbijt en warme lunch!

Vakantiepark Village Roma
Bungalow voor 1-3 personen: ruime kamer met een gewoon bed en een opklapbed/slaapbank. De bungalow heeft een aangrenzende badkamer met douche en toilet. Daarnaast beschikt de bungalow over een opslagruimte, verwarming en airconditioning. Geniet voor uw bungalow nog even na van alle indrukken die u die dag in Rome hebt opgedaan.

Chalet voor 1-5 personen: de chalets bestaan uit twee aparte slaapkamers, een tweepersoonsbed en een met drie enkele bedden, elk met eigen badkamer met douche en toilet, een woonkamer met volledig ingerichte open keuken. U kunt heerlijk ontspannen op de veranda met tafel en stoelen. Maak u geen zorgen over de temperatuur… airconditioning of verwarming en lakens zijn bij de prijs inbegrepen.

Bar & Restaurant: Vakantiepark Village Roma biedt een uitgebreid assortiment gebak, pasta’s en snacks gedurende de hele dag. Voor een snel tussendoortje aan de zwembadbar of uitgebreid tafelen bij restaurant Ciao Bella, ook dat is mogelijk! Geniet op uw gemak van een heerlijk diner! In de zomer kunt u bij het zwembad genieten van verfrissende drankjes en ijs in bar Isla Bonita. ‘s Avonds kunt u “losgaan” in de disco-pub voor een onvergetelijke avond!

Winkelen: ter plekke is er een supermarkt met een uitgebreid assortiment. U kunt voeding, kampeer-benodigdheden en artikelen voor dagelijks gebruik kopen. De supermarkt is open van 8.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 21.00 uur

“Benvenuto” in ons betaalbare Vakantiepark Rome!

Toeristenbelasting Rome:
Voor overnachtingen in Rome moet er toeristenbelasting ter plaatse worden betaald (het bedrag is afhankelijk van de categorie van de accommodatie). In onze offerte vermelden wij de kosten van de toeristenbelasting.

In Rome hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Rome.

Musea
Rome ademt historie en heeft dus ontelbare musea, paleizen en kerken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Capitolijnse Musea. De musea op de Capitolijnse heuvel zijn verdeeld over twee gebouwen. Beide zijn te vinden op het Piazza del Campidoglio, een plein ontworpen door Michelangelo.
Uiteraard is een bezoek aan het Colloseum en het Forum Romanum een must tijdens uw schoolreis Rome. Het Forum was ooit het centrum van het openbare en religieuze leven van Rome. En in het Colloseum komt de Romeinse oudheid nog meer tot leven.
Tenslotte is het Vaticaanse Musea ook zeker de moeite waard. Of denk aan EUR (in het Museo della Civiltà Romana de schitterende maquettes van het oude Rome). Maar natuurlijk ook het Galleria Borghese met o.a. de prachtige collectie beeldhouwwerken van Bernini.

Bezienswaardigheden
Natuurlijk is een wandeling onder leiding van onze Nederlands sprekende gids te reserveren. Tijdens een wandeling met uw groep, ontdekt u de historie van Rome met alle prachtige bezienswaardigheden.

Ga zeker tijdens uw schoolreis Rome naar één of meer van de vele prachtige kerken in het Heilige Rome. Denk aan het San Pietro in Vincoli, waar volgens de overlevering de ketenen waarmee Petrus in Rome werd vastgeklonken, bewaard worden. San Clemente, één van de mooiste kerken van Rome. Bezoek hier zeker het ondergrondse sanctuarium en de gebouwen en straten uit het antieke Rome. San Giovanni in Laterano met de monumentale bronzen deuren en het erbij gelegen Santa Scala.

Attracties
Genoeg gewandeld? Ontdek Rome dan per fiets met onze Nederlandse sprekende gidsen. Er zijn diverse routes mogelijk. U ontdekt de eeuwige stad op een bijzondere manier. Of kies voor een boottocht over de Tiber.

Even iets anders, ga dan naar Ostia Antica: de havenstad van het Oude Rome aan de monding van de Tiber. Aansluitend (bij mooi weer) naar het Lido di Ostia, een gezellige badplaats met strand en promenade.

Een dag buiten Rome
Bezoek het buiten Rome gelegen Tivoli, een gezellig stadje, vooral bekend door de prachtige tuinen van Villa d’Este en de nabijgelegen Villa Adriana, de grootste villa die het Romeinse Rijk kende.

Of bezoek Pompeï, deze dodenstad biedt u een fascinerend beeld van het leven in het Romeinse Rijk.

Diner mogelijkheden Rome
Na een klassieke dag kunt u ’s avonds dineren in één van onze restaurants. Wij bieden restaurants aan in de gewenste omgeving en voor ieder budget! Aansluitend kunt u rustig naar de Spaanse trappen slenteren, een ontmoetingsplaats voor (vooral) jongeren uit alle windstreken.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte