Schoolreis Stratford-upon-Avon

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Stratford-upon-Avon

Op schoolreis naar Stratford Upon Avon? Ontdek deze prachtige geboorteplaats van William Shakespeare! Treed in zijn voetsporen en breng eens een bezoek aan zijn geboortehuis Shakespeare’s Birthplace, Anne Hathaway’s Cottage, het ouderlijk huis van zijn echtgenote en Holy Trinity Church, zijn laatste rustplaats.
En geniet optimaal van een toneelstuk in het Swan Theatre of maak eens een uitstapje naar Warwick Castle, de eeuwenoude vesting met nagespeelde verhalen uit de legende van Koning Arthur.
Kortom aan veelzijdigheid geen gebrek!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS STRATFORD-UPON-AVON: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Stratford-upon-Avon!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon:

Eerste reisdag
’s Ochtends vroeg vertrekt u vanuit het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Folkestone (Eurotunnel) of Dover (ferry) reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo’n drie en een half uur rijden naar Stratford-upon-Avon.

Een dag in Stratford-upon-Avon
Voor een eerste verkenning van de stad van Shakespeare maakt u onder leiding van een gids een stadswandeling. Natuurlijk is dit een wandeling, die geheel in het teken zal staan van het leven en de werken van Shakespeare. Tijdens of na de wandeling kunt u een bezoek brengen aan “The Shakespeare Houses,” waaronder Shakespeare’s Birthplace en New Place (waar Shakespeare na zijn terugkeer uit Londen tot aan zijn dood zou wonen).

‘s Middags kunt u één van de meest authentieke middeleeuwse kastelen van Europa bezoeken: Warwick Castle. Gelegen aan de oevers van de Avon en omgeven door prachtige tuinen. Deze imponerende vesting brengt de middeleeuwen weer tot leven met haar onneembare muren en fortificaties.

’s Avonds reserveren wij voor uw groep, indien gewenst, graag een diner in een gezellige pub.
Wilt u daarna in één van de drie theaters van de Royal Shakespeare Company een voorstelling bijwonen, dan reserveren wij graag uw tickets. Wij adviseren u wel zeer tijdig uw tickets te reserveren!

Blijft u langer in Stratford-upon-Avon, dan kunt u ook kiezen voor een afwisselende dagexcursie. Stratford-upon-Avon is een meer dan uitstekend uitgangspunt voor bijvoorbeeld een rondrit met gids door de dichtbeboste, heuvelachtige Cotswold. Of brengt u eens een bezoek aan het National Space Science Centre, een boeiend, interactief ruimtecentrum geheel gewijd aan de ruimtevaart en astronomie.
Ook een bezoek aan Blenheim Palace, het paleis waar Sir Winston Churchill geboren is, is zeker de moeite waard. Of wenst u de dag sportief door te brengen? Op ca. een uurtje van Stratford kunt u in het Leicester Outdoor Centre een keuze maken uit een aantal activiteiten zoals bijvoorbeeld kayaking of high ropes activities.

Uiteraard is ook een dagtocht naar Oxford prima te organiseren tijdens uw verblijf in Stratford-upon-Avon? Zie onze Oxford pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Vierde reisdag
Deze dag kunt u nog een hele dag genieten van wat Stratford-upon-Avon te bieden heeft. U kunt er echter ook voor kiezen om na het ontbijt vanuit Stratford-upon-Avon naar Londen te vertrekken (reistijd ca. 2½ uur). U heeft dan de hele dag om de Britse hoofdstad te bezoeken! In Londen kunt u het Shakespeare programma vervolgen met een bezoek of een workshop bij het Shakespeare’s Globe Theatre.

London, the world’s most exciting city in the new Millennium!” Een fantastische stad, waar u elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Zoals de spectaculaire London Eye of het veel bezochte Tate Modern. Dwaal eens door één van de vele rijk gevulde musea en verbaas u over de vele eeuwenoude monumenten en de imponerende architectuur. Slenter over kleurrijke markten en door de elegante winkelstraten.

Zie onze Londen pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Een unieke afsluiting in deze veelzijdige stad is een bezoek aan een sprankelende musical, alvorens de nachtrit naar Nederland aanvangt!

Om ca. 22.00 uur (na musical bezoek, ca. 23.00 uur) vertrekt u per touringcar vanuit Londen naar Folkestone of Dover. U reist per Eurotunnel of P&O Ferries of DFDS Seaways naar Calais, vanwaar u doorreist naar Nederland.

Laatste reisdag
Bij aankomst in Nederland kunnen wij desgewenst voor uw groep een gezellig afscheidsontbijt reserveren, alvorens u doorreist naar uw schooladres.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Stratford Upon Avon te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of trein.

Schoolreis Stratford-upon-Avon per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Stratford-upon-Avon het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Stratford-upon-Avon en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Stratford-upon-Avon

Als u per touringcar naar Stratford-upon-Avon reist dan kunt u kiezen uit een crossing per boot of per trein.

Mocht u per ferry willen reizen dan bieden wij uw groep overtochten per P&O Ferries en DFDS Seaways.
Deze ferries varen de route Calais- Dover v.v. DFDS biedt ook nog een route Duinkerken- Dover v.v.
De overtochten duren 90 minuten. Mocht u vanuit Duinkerken varen dan duurt de overtocht 120 minuten Echter kunt u aan boord even rustig de tijd nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants.

U kunt ook kiezen voor de overtocht per Eurotunnel. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken.”

Tijdens uw schoolreis naar Stratford-upon-Avon verblijft u in het YHA Stratford-upon-Avon. Een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Dit hostel is op ca. 3 km van het centrum gelegen en is gevestigd in het prachtige monumentale landhuis Hemmingford House en omgeven door een groot park.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Stratford-upon-Avon.
Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Stratford-upon-Avon gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Stratford-upon-Avon?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

In Stratford-upon-Avon hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Stratford-upon-Avon.

Musea
De charmante stad, Stratford-upon-Avon, staat vooral bekend als geboorteplaats van William Shakespeare.
Brengt u zeker eens een bezoek aan Shakespeare’s Birthplace, het vakwerkhuis waar hij geboren werd, en aan Anne Hathaway’s Cottage, het huis waar hij zijn vrouw het hof maakte. Ondanks dat ze het een cottage noemen, is het eigenlijk een enorme boerderij met wel twaalf kamers omgeven door een prachtige grote tuin.

Bezoekt u ook eens Hall’s Croft. Hall’s Croft was het huis van Shakespeare’s dochter Susanna Hall. Tegenwoordig wordt er een collectie 16e- en 17e eeuwse kunst tentoongesteld.

Ook mag Nash’s House in uw programma opgenomen worden. In Nash’s House ontdekt u de pre- Shakespeare historie van Stratford-upon-Avon, van de vroegste kolonisten in de Avon vallei tot aan Shakepeare’s tijd.

Bezienswaardigheden
Uiteraard mag een bezoek aan de laatste rustplaats van William Shakespeare ook niet ontbreken, de Holy Trinity Church. De Church of the Holy Trinity staat bekend als de kerk waar Shakespeare werd gedoopt en begraven. In het oudste gebouw van Stratford-upon-Avon kunt u uw respect betuigen aan de literaire legende.

Het Royal Shakespeare Theatre ligt in Stratford-upon-Avon bij Waterside en aan de rivier de Avon. Het beroemde theater werd in 2010 weer heropend na een uitgebreide renovatie. Het monumentale pand kent vele art deco kenmerken om dat het gebouw uit 1932 stamt. Boekt u eens een voorstelling in dit prachtige theater gewijd aan William Shakespeare of laat u door het theater leiden door een gids. Ook zijn er diverse tentoonstellingsruimtes.

Nog een populaire attractie voor liefhebbers van Shakespeare is de Mary Arden’s Farm. Het tradionele familiehuis van Shakespeare’s moeder is vandaag een museum waar u een Tudor boerderij, zoals die bestond in de 16e eeuw, kunt zien, horen en ruiken.

Of wat denkt u van heerlijk shoppen in Henley Street? Henley street is één van de oudste straten van Stratford-upon-Avon en biedt een enorme diversiteit aan winkels.

Attracties
Brengt u ook eens een bezoek aan Stratford Butterfly Farm. Een wonderlijke ervaring: in de Butterfly farm wordt u het hele jaar omringd door honderden prachtige vlinders.

Of sfeer proeven in een stadion van Wolverhampton Wanders? Boekt u eens een rondleiding en geniet van dit mooie stadion en luister naar de leukste voetbalanekdotes. Het stadion is op slechts 1,5 uur van Stratford-upon-Avon gelegen.

Blijft u langer in Stratford-upon-Avon, dan kunt u ook kiezen voor een afwisselende dagexcursie. Stratford-upon-Avon is een meer dan uitstekend uitgangspunt voor bijvoorbeeld een rondrit met gids door de dichtbeboste, heuvelachtige Cotswold. Of brengt u eens een bezoek aan het National Space Science Centre, een boeiend, interactief ruimtecentrum geheel gewijd aan de ruimtevaart en astronomie.
Ook een bezoek aan Blenheim Palace, het paleis waar Sir Winston Churchill geboren is, is zeker de moeite waard. Of wenst u de dag sportief door te brengen? Op ca. een uurtje van Stratford kunt u in het Leicester Outdoor Centre een keuze maken uit een aantal activiteiten zoals bijvoorbeeld kayaking of high ropes activities.

Uiteraard is ook een dagtocht naar Oxford prima te organiseren tijdens uw verblijf in Stratford-upon-Avon? Zie onze Oxford pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Have a taste of Stratford-upon-Avon
Na een heerlijke dag Stratford-upon-Avon is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Stratford-upon-Avon.

Avondprogramma
’s Avonds in Stratford-upon-Avon? Geniet van een toneelstuk in de traditionele entourage van het Swan Theatre, gebracht door de Royal Shakespeare Company.

Uiteraard biedt Stratford-upon-Avon nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte