Schoolreis Brighton

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Brighton

Op schoolreis naar Brighton? Als één van de bekendste badplaatsen van Engeland heeft deze bruisende stad veel te bieden. Wandel door The Lanes of breng een bezoek aan het Observatory Science Centre en het bijzondere Royal Pavilion. In de avond vindt u vertier bij de Pier van Brighton of geniet u van de Brighton Ghost Walk! Is uw groep avontuurlijk ingesteld? Maak een ritje in de Brighton I360. Ook een dagexcursie naar Hastings, Newhaven Fort of Portsmouth behoort tot de mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BRIGHTON: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Brighton graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Brighton!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Brighton:

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanaf het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways naar Dover (ferry) of Folkestone (trein) reist. Indien de tijd het toelaat, kunt u onderweg een korte stop maken in Hastings, een levendige badplaats met gezellige boulevard en pier. Aan het einde van de middag arriveert u bij het ho(s)tel of gastgezinnenverblijf.

Een dag in Brighton
Vandaag heeft u de hele dag ter beschikking om Brighton te ontdekken! Ga met onze gids op verkenningstocht door het elegante en excentrieke Brighton. Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan het Royal Pavilion, het merkwaardigste paleis van Europa. In de middag kunt u kiezen voor een educatief programma zoals een bezoek aan The Observatory Science Centre. ’s Avonds hebben we voor de waaghalzen een Spooky Brighton Ghost Walk langs de ‘’ancient graveyards and haunted inns.’’ Of breng een bezoek aan de levendige Pier en stap aan boord van s ’werelds hoogste beweegbare uitkijktoren; Brighton I360.

Een dag vanuit Brighton
Brighton is een uitstekende bestemming om diverse excursies te ondernemen. Wat dacht u van een excursie ‘’1066 Country’’? Een afwisselende speurtocht in Hastings en omgeving naar het Engelse verleden. Breng een bezoek aan de ‘’1066 Story’’, een boeiende audiovisuele expositie en maak kennis met de ondergrondse wereld van de smokkelaars van Hastings in ‘’Smugglers Adventure’’.

Of ontdek 800 jaar marine geschiedenis in Portsmouth, de thuishaven van de Britse Marine.
Ook Leeds Castle, Kent and East Sussex Railway en een bezoek aan de Britse hoofdstad Londen behoren tot de mogelijkheden voor een dagje uit. U ziet wel, er zijn talloze interessante mogelijkheden voor een dagje uit.

Laatste reisdag
Na het ontbijt vertrekt u naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein of de ferry naar Calais reist. Aansluitend reist u met uw groep door naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij het schooladres in de loop van de avond.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Brighton te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of per touringcar en trein.

Schoolreis Brighton per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Brighton het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Brighton en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Brighton

Als u per touringcar naar Brighton reist dan kunt u kiezen uit een crossing per boot of per trein.

Mocht u per ferry willen reizen dan bieden wij uw groep overtochten per P&O Ferries en DFDS Seaways.
Deze ferries varen de route Calais- Dover v.v. DFDS biedt ook nog een route Duinkerken- Dover v.v.
De overtochten duren 90 minuten. Mocht u vanuit Duinkerken varen dan duurt de overtocht 120 minuten. Echter kunt u aan boord even rustig de tijd nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants.

U kunt ook kiezen voor de overtocht per Eurotunnel. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken.”

Tijdens uw schoolreis naar Brighton verblijft u in het YHA Brighton. Een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Dit hostel is centraal gelegen in Brighton.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Brighton. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Brighton gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Brighton?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

In Brighton hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Brighton en omgeving.

Bezienswaardigheden
Tijdens een stadswandeling of fietstour leidt onze gids u graag door de gezellige straatjes van de 17e eeuwse Lanes en door het exotische North Laine, het ‘’Bohemian Quarter’’ van Brighton.

The Royal Pavilion is zeker een bezoek waard. Het voormalige koninklijke paleis heeft een Indiase stijl. Oorspronkelijk gebouwd als plezierpaleis voor koning George IV, herbergt het monument nu meubels en kunstvoorwerpen. Neem eens een kijkje in de feestzaal en ontdek de koninklijke slaapkamers.

Wat uiteraard niet mag ontbreken tijdens uw schoolreis Brighton is de Brighton Pier! Dé trekpleister van Brighton met volop vertier voor alle leeftijden.

Een interessante educatieve invulling voor uw middagprogramma is The Observatory Science Centre. Een fascinerend wetenschapscentrum rondom licht en kleur, tijd, zwaartekracht en de aarde. Verschillende tours en workshops zijn mogelijk zoals een Telescoop tour en een team challenge workshop inclusief Science show.

Attracties
Direct gelegen aan zee naast de pier van Brighton treft u Sea Life Brighton, ’s werelds oudste Sea Life Center. Ontdek het fascinerende leven onder de golven!

Avondprogramma
’s Avonds ontdekt u Brighton op een wel heel verrassende manier tijdens de “Spooky Brighton Ghost Walk.” Een duistere wandeling langs “ancient graveyards & haunted inns.”

‘’Take a voyage to the skies’’ met de Brighton I360. Stap aan boord van het glazen uitkijkplatform en geniet van een panoramisch uitzicht in de hoogste, beweegbare uitkijktoren ter wereld.

Buiten Brighton
Portsmouth is de thuishaven van de Britse Marine, gelegen op circa vijf kwartier van Brighton. Bezoek de Historic Dockyard, een reis door 800 jaar marine geschiedenis. Aan de kade liggen Nelson’s HMS Victory, het wrak van de Mary Rose en de HMS Warrior. Maak een boottocht door de haven en geniet vanaf de Spinnaker Tower (170 meter!) van een prachtig uitzicht.

Breng een bezoek aan het Victoriaanse Newhaven Fort en reis terug in de tijd. Ontdek hoe het leven was tijdens twee wereldoorlogen. Het theater toont in een film de geschiedenis van Castle Hill, waarop het Fort is gebouwd. Leer hoe het fort werd gebouwd en hoe het gewapend was.

Leeds Castle en Kent & East Sussex Railway. Leeds Castle is wellicht één van de mooiste kastelen van Europa. Reserveer een rondleiding door dit sprookjeskasteel. ’s Middags reist u met een echte stoomtrein met wagons uit de Victoriaanse tijd, door een prachtig landschap.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de excursie vanuit Brighton naar “1066 Country.” Een afwisselende speurtocht in Hastings en omgeving naar het Engelse verleden, want hier werd de Engelse geschiedenis voor altijd gewijzigd. Tijdens ons “1066-programma” kunt u een bezoek brengen aan: het slagveld van de “Battle of Hastings” (audio tour) en het door William the Conqueror gebouwde Battle Abbey. Hij bouwde ook het imponerende Hasting Castle, vanaf de ruïnes heeft u een prachtig uitzicht. Bezoek de “1066 Story”, een boeiende audiovisuele expositie. In Hastings kunt u bovendien kennismaken met de opwindende, ondergrondse wereld van de smokkelaars van Hastings in “Smugglers Adventure.”

Of breng een bezoek aan Hever Castle. Een romantisch en robuust 13e eeuws kasteel waar Anne Boleyn opgroeide.

Vanuit Brighton rijdt u in ca. 2 1/2 uur naar Londen. Voor suggesties voor uw programma zie onze Londen pagina. Indien gewenst kunt u ’s avonds in de Britse hoofdstad een musical bezoeken (gebruik touringcar i.v.m. rijtijden in overleg vast te stellen).

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte