Schoolreis Bath

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Bath

Op schoolreis naar Bath? Deze historische stad behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Breng een bezoek aan Roman Bath met haar natuurlijke warmwaterbronnen en bezichtig Royal Crescent. Dwaal door het Jane Austen Centre of geniet van het fraaie landschap tijdens een ontspannen boottocht op de River Avon. Zelf punten of kanoën behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast leent Bath zich uitstekend voor een excursie naar bijvoorbeeld Salisbury, Stonehenge of Cheddar Gorge. Met haar 18e -eeuwse architectuur is Bath één van de mooiste steden van Engeland.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BATH: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Bath graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Bath!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Bath:

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanaf het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways naar Dover (ferry) of Folkestone (trein) reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog circa 4 uur rijden naar Bath. Aan het begin van de avond arriveert u bij het ho(s)tel of gastgezinnenverblijf.

Een dag in Bath
Vandaag heeft u de hele dag ter beschikking om Bath te ontdekken! Begin uw programma met een wandeling door Bath, dat ook wel “de koningin der Engelse steden” wordt genoemd. Onze gids toont u graag de hoogtepunten van deze prachtige Romeinse en Georgiaanse stad vol fraaie bouwwerken zoals de Roman Abbey en de Royal Crescent. In de middag brengt uw groep een bezoek aan één van de musea zoals het Museum of Costume of het Jane Austen Centre. Voor ontspanning gaat u naar Roman Bath; een Romeinse tempel en bad complex waar het water uit een rotskloof ontspringt. Na een gezamenlijk diner kan uw groep griezelend Bath verkennen tijdens de Ghost Walk.

Een dag vanuit Bath
Vanuit Bath kunt u diverse interessante excursies in de omgeving ondernemen. Wat dacht u van een bezoek aan Stonehenge of Salisbury Cathedral? Eén van de mooiste Middeleeuwse kathedralen in Groot-Brittannië. Ook Cheddar Gorge & Caves is zeker een bezoek waard! Verken de grottencomplexen met een audio tour, geniet van een spectaculaire ‘’showcave’’ of ga de uitdaging aan in een Escape room.

Laatste reisdag
Na het ontbijt vertrekt u naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein of de ferry naar Calais reist. Aansluitend reist u met uw groep door naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij het schooladres in de loop van de avond.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Bath te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of per touringcar en trein.

Schoolreis Bath per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Bath het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Bath en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Bath

Als u per touringcar naar Bath reist dan kunt u kiezen uit een crossing per boot of per trein.

Mocht u per ferry willen reizen dan bieden wij uw groep overtochten per P&O Ferries en DFDS Seaways.
Deze ferries varen de route Calais- Dover v.v. DFDS biedt ook nog een route Duinkerken- Dover v.v.
De overtochten duren 90 minuten. Mocht u vanuit Duinkerken varen dan duurt de overtocht 120 minuten. Echter kunt u aan boord even rustig de tijd nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants.

U kunt ook kiezen voor de overtocht per Eurotunnel. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken.”

Tijdens uw schoolreis naar Bath heeft u de keuze uit diverse accommodatie mogelijkheden.
Wij kunnen uw groep bijvoorbeeld onderbrengen in het YHA Bath hostel, YMCA Bath of het St. Christopher’s Inn Hostel Bath. Uitstekende keuzes voor gezellige en betaalbare accommodaties tijdens uw schoolreis.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Bath. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Bath gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Bath?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

In Bath hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Bath en omgeving.

Musea
Museum of Costume: hier wordt de mode van de afgelopen 400 jaar tot leven gebracht! Met een audioguide wordt u door het museum rondgeleid. Aansluitend bezoekt u de zalen van de Assembly Rooms, in de 18e eeuw de grootste attractie voor de modebewuste burgers van Bath.

Jane Austen Centre: gewijd aan één van de beroemdste inwoners van Bath, romanschrijfster Jane Austen. Hier kunt u een goede indruk krijgen van haar leven en van haar familie aan het eind van de 18e eeuw.

Bezienswaardigheden
Een erg populaire bezienswaardigheid is Royal Crescent. Deze unieke “crescent” is voltooid in 1774, na zeven jaar van werkzaamheden. Deze halfcirkelvormige rij huizen bestaat in totaal uit 30 huizen, versierd met 114 Ionische zuilen. Voor de Crescent bevindt zich een groot, elegant grasveld, waar uw groep even tot rust komt en waar u kan picknicken. Bezoek ook Number 1 Royal Crescent.

Tijdens een stadswandeling toont onze gids uw groep de hoogtepunten van deze prachtige Romeinse en Georgiaanse stad vol fraaie bouwwerken. Zo komt u onder andere langs de Roman Baths, de Roman Abbey en de Royal Crescent.

Zeker de moeite waard en onmisbaar tijdens uw schoolreis Bath! Een bezoek aan Roman Bath; het Romeinse tempel en badcomplex. Tevens de enige natuurlijke warmwaterbronnen in Groot-Brittannië.

Geniet van het fraaie landschap tussen Bath en Bristol tijdens een ontspannen boottocht op de River Avon, desgewenst met een “ploughman’s lunch” of een “cream tea.”

Avondprogramma
’s Avonds kunt u Bath op een heel andere manier verkennen: ga griezelen tijdens de Ghost Walk! Een verrassende ontmoeting in Bath met o.a. spoken en een poltergeist.

Buiten Bath
Ontdek de grote steencirckel van Stonehenge, één van de wereldwonderen. Hier kunt u de indrukwekkende, mystieke restanten (gebouwd tussen het 3000 en 1600 jaar voor Chr.) bewonderen.

Zonder twijfel een aanrader! De Cheddar Gorge & Caves. Het is één van de meest bezochte grottencomplexen van Engeland met voldoende excursiemogelijkheden voor uw groep.

Op ongeveer één uur rijafstand treft u de eigenzinnige havenstad Bristol. Boek onze Street Art Tour, bezoek de SS Great Britain of het Bristol Science Centre.

Wat dacht u van een excursie naar Berkeley Castle? Het oudste, nog bewoonde, kasteel van Engeland. De van oorsprong Normandische burcht werd in opdracht van Henry II omgebouwd tot een imposant kasteel.

Salisbury Cathedral treft u op ongeveer één uur rijden vanuit Bath. Eén van de mooiste Middeleeuwse kathedralen in Groot-Brittannië.

Breng een bezoek aan Glastonbury Abbey. Het is een mix van feiten en legendes, die mensen vanuit de hele wereld naar deze Abbey lokt! Men zegt dat King Arthur hier begraven ligt. Wandel ook nog even door het stadje, de mythische plaats van de Arthur legenden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte