Schoolreis Londen

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Londen

Op schoolreis naar Londen? “The world’s most exciting city in the new Millennium!” Een fantastische stad, waar u elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Zoals de spectaculaire London Eye en de eeuwenoude Tower of London. Dwaal tijdens uw schoolreis Londen eens door één van de rijk gevulde musea zoals het Tate Modern of geniet van het uitzicht op de skyline van Londen tijdens een boottocht over de Theems. Slenter over kleurrijke pleinen en door elegante winkelstraten zoals Piccadilly Circus, Leicester Square en Oxford Street. En bezoek ‘s avonds één van die sprankelende musicals of geniet van de gezelligheid in één van de talloze pubs! Londen is een unieke metropool die al decennia lang de reistopper onder de schoolreizen buitenland is!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS LONDEN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Londen graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Londen!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Londen:

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanaf het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways naar Dover (ferry) of Folkestone (trein) reist. Aansluitend maakt u met uw groep een korte stop in bijvoorbeeld Canterbury of u reist direct door naar Londen. Aan het einde van de middag arriveert u bij het ho(s)tel of gastgezinnenverblijf.

Een dag in Londen
Vandaag heeft u de hele dag ter beschikking om Londen te ontdekken! Met een sightseeing tour toont onze gids uw groep de hoogtepunten van de Britse hoofdstad zoals Tower Bridge, Buckingham Palace en de St. Paul’s Cathedral. In de middag staat een gratis educatief bezoek aan het Science Museum of het Natural History Museum op het programma en daarna is het tijd voor wat ontspanning tijdens een stadiumtour bij Chelsea of Arsenal of wellicht een cricket workshop. Na een gezamenlijk diner in één van de pubs in Londen, kunt u Londen ’s avonds op een andere manier verkennen tijdens de angstaanjagende Jack the Ripper tour.

Laatste reisdag
Reist u per dagrit terug naar Nederland, dan vertrekt u na het ontbijt vanuit Londen naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein of de ferry naar Calais reist. Aansluitend reist u met uw groep door naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij het schooladres in de loop van de avond.

Reist u per nachtrit via Folkestone of Dover terug naar Nederland, dan vertrekt u om ca. 22.00 – 23.00 uur vanuit Londen. U heeft dan nog een hele dag voor een programma in Londen en uw groep kan desgewenst ’s avonds nog naar een musical! In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een afscheidsontbijt reserveren, waarna u aansluitend doorreist naar het schooladres. Aankomst op het schooladres in de loop van de ochtend.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Londen te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en de groepsgrootte. Voor een reis naar Londen is er de keuze uit vervoer per touringcar en ferry, trein of vliegtuig.

Schoolreis Londen per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Londen het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: U vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Londen

Als u per touringcar naar Londen reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland tijdens uw schoolreis Londen, dan de beroemde “White Cliffs of Dover”. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in circa 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale “tussenstop” op uw reis naar Londen, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks circa elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Londen. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel
De snelste verbinding naar Engeland voor uw schoolreizen Londen: met Eurotunnel van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken”. Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Stena Line
Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland. Stena Line biedt u op haar luxe cruiseferries diverse mogelijkheden om een hapje te eten of van een uitgebreide maaltijd te genieten. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
De afvaart vanuit Hoek van Holland is om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Vaartijd circa 7 – 8 uur.
Uw touringcar rijdt de boot op maar deze crossing is ook zeer ideaal voor kleine groepjes die als voetpassagier reizen. Aansluitend reist u dan per trein vanuit Harwich naar London!

Schoolreis Londen per trein (Eurostar)

Wij verzorgen tevens uw treinreis per Eurostar naar Londen vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de Eurostar een uitstekende schoolreis naar Londen.

Londen is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Met het “vanaf elk Nederlands Station ticket” reist u vanaf elk Nederlands station naar Brussel Zuid. Vanaf station Brussel Zuid reist u comfortabel (met een stop in Lille) met de Eurostar via de Eurotunnel in iets meer dan twee uur naar Londen.

De Eurostar komt in Londen aan op London St. Pancras International. De terminal in hartje Londen ziet er prachtig hip uit. Dit volledig gerenoveerde Victoriaanse station is een attractie op zich. Vanaf London St. Pancras International heeft u uitstekende verbindingen per Underground naar uw accommodatie in Londen.

Schoolreis Londen per vliegtuig

Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven Airport heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar diverse luchthavens van de Britse hoofdstad. Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven in Nederland en Londen.

Tijdens uw schoolreis naar Londen heeft u de keuze uit diverse accommodatie mogelijkheden. Zo bieden wij u een verblijf aan in verschillende youth hostels, een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis Londen. Deze hostels zijn gelegen in diverse wijken in Londen en variëren van budgethostels tot hostels met iets meer faciliteiten.

Wij kunnen uw groep onderbrengen in één van de hostels van de St. Christophers Inn Hostel keten, in één van de locaties van het Clink Hostel of in The Generator. Voor meer faciliteiten in uw hostel kunnen wij uw groep een verblijf in één van de locaties van het Safestay Hostel aanbieden. Uiteraard is dit slechts een greep uit ons aanbod. Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels zoals het IBIS Hotel Whitechapel of het Royal National Hotel. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Londen gelegen, zoals het Best Western Hotel Euro Queens en het IBIS Styles Hotel London Croydon. De buiten het centrum gelegen hotels, waarmee wij nauw samenwerken, zijn goed bereikbaar per touringcar en per openbaar vervoer.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Londen?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina.

 

In Londen hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Londen.

Musea
Londen heeft een fantastische collectie van gratis musea. Op dit moment zijn er meer dan 50 gratis nationale musea te vinden.

Wat dacht u van het Museum of London, die de geschiedenis van Londen op zo’n interactieve manier weergeeft? Of het Natural History Museum, waar natuurliefhebbers hun hartje kunnen ophalen.

De kunstliefhebbers kunnen terecht in het British Museum. De verzameling kunstvoorwerpen behoort tot de grootste collecties ter wereld.

Voor de internationale moderne kunst kunt u volop genieten in Tate Modern. Niet alleen de collectie in het museum is spectaculair, ook het gebouw waarin het museum is gevestigd, is imposant te noemen!

En bezoekt u ook eens het Imperial War Museum, één van de meest bekende oorlogsmusea in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. De verschillende tentoonstellingen met verhalen over mensen wiens leven is beïnvloed door oorlog, door unieke documenten en objecten, kunst, geluid, film en andere middelen. Kortom, voldoende diversiteit en dus voor ieder wat wils!

Bezienswaardigheden
Tijdens uw schoolreis Londen mag een bezoek aan de beroemde Tower of London zeker niet ontbreken. Maak kennis met de eeuwenlange geschiedenis van de Tower als koninklijk paleis en fort, als gevangenis en executieplaats, als munt en arsenaal en als “kluis” voor de kroonjuwelen.

Recht tegenover de Tower of London heeft de imposante kruiser HMS Belfast haar laatste ankerplaats gevonden. Uw leerlingen kunnen alle negen dekken bezoeken van het oorlogsschip dat onder andere op D-Day een eminente rol speelde.

En bezoekt u ook eens de St. Paul’s Cathedral. Verken de meer dan 300 jaar oude kathedraal vol met prachtige mozaïeken en vakmanschap.

Het Shakespeare’s Globe Theatre brengt de Engelse literatuur tijdens uw schoolreis wel heel dichtbij! Het ronde gebouw met smetteloos, wit pleisterwerk is een reconstructie van het theater uit Shakespeare’s tijd. Meld u aan voor een rondleiding, voorstelling of een workshop.

Attracties
Ook Londen biedt een diversiteit aan attracties.

Lekker griezelen in de kerkers van de London Dungeon, waar de meest angstaanjagende gebeurtenissen uit de Britse geschiedenis worden getoond: “14 shows on your 90 minute tour”.

Of bezoek the London Bridge Experience en reis terug in de tijd en kom meer te weten over de geschiedenis van the London Bridge.

En geniet van de spectaculaire London Eye. Met zo’n 135 meter is dit reuzenrad het hoogste ter wereld.
Ervaar Londen op hoogte!

Nergens ter wereld is een brug zo’n icoon van een stad als in Londen: de beroemde Tower Bridge. Beklim de torens van de mooiste brug ter wereld en ontdek hoe deze ruim honderd jaar oude brug wordt geopend.

Voor de sportliefhebbers is in het “sportgekke” Engeland natuurlijk ook van alles te beleven. Wij kunnen voor uw groep tijdens uw schoolreis Londen bij Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur of het Wembley Stadium een stadiontour aanvragen. En denkt u ook eens aan een bezoek aan de Britse sporttempels Wimbledon en Lord’s Cricket Ground.

Of ga eens naar één van de bijzondere markten in Londen. Het wereldberoemde Portebello Road in Notting Hill. Of de Camden Markets, zeer populair bij jongeren.

London by boat! Vertrek vanaf Westminster Pier aan de voet van de Big Ben of vanaf Tower Pier per boot naar Greenwich. Vanaf de Theems glijdt Londen aan u voorbij. Er zijn verschillende routes mogelijk waarbij u Londen vanaf het water ontdekt.

Have a taste of London!
Na een heerlijke dag Londen is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants in Londen. Wij bieden restaurants aan in nagenoeg elke wijk in Londen!

Avondprogramma
’s Avonds in Londen een avondje theater? Londen heeft een zeer gevarieerd theateraanbod met vele sprankelende musicals! Wij reserveren voor uw groep graag de tickets voor spectaculaire musicals zoals The Lion King, &Juliet, Mamma Mia en Wicked.

Of uw groep kan Londen op een wat minder gebruikelijke manier wandelend verkennen tijdens de angstaanjagende Jack The Ripper tour of Ghost tour!

Uiteraard biedt Londen nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte