Schoolreis Engeland Gastgezinnen

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Engeland Gastgezinnen

Op schoolreis naar Groot-Britannië? Britain is there to be discovered! Met een verblijf in “host families” bieden wij uw leerlingen de mogelijkheid om de Britten en hun “way of life” echt te leren ervaren!
“Stay with the British” is al jaren onze betaalbare succesformule voor schoolreizen naar Groot-Brittannië. Een uitstekende mogelijkheid voor groepen die een educatieve invulling aan hun schoolreis naar Engeland willen geven.
Be our guest anywhere in Britain!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

De gastgezinnen voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië:

Tijdens uw schoolreis naar Groot-Brittannië verblijven de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). De plaatselijke vertegenwoordiger (Local Representative) woont in de genoemde standplaatsen. Het centrale ontmoetingspunt (Central meeting point) is gedurende uw schoolreis naar Groot-Brittannië de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de betreffende gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders ’s ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en ’s avonds ook weer opgehaald.

Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt. Groepen die geen “eigen” touringcar tijdens hun schoolreis naar Groot-Brittannië ter beschikking hebben, verblijven zoveel mogelijk in gastgezinnenwijken met het centrale ontmoetingspunt nabij een metrostation (Underground).

De verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij voor uw groep in Engeland een lunch of diner reserveren (tegen toeslag) in één van de restaurants waar wij mee samenwerken. Reist u met een nachtrit terug naar Nederland, dan reserveren wij graag een gezellig slotdiner in Groot-Brittannië en een ontbijt onderweg op de terugreis.

Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangen wij van uw school een lijst met hierop het aantal jongens en meisjes vermeld en tevens eventuele bijzonderheden. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld allergieën, diëten en medicatie.

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld . Aan de hand van deze lijst kunt u de leerlingen zelf indelen. Op de lijst staat wel al vermeld waar de leerlingen met bijzonderheden kunnen worden ingedeeld. Deze gezinnen zijn aan de hand van de door u opgegeven informatie al geïnformeerd over de allergieën/dieetwensen/medicatie en zullen hiermee rekening houden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de “British Way of Life” van uw gastgezin. Het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel.

De Local Representative:
De lokale vertegenwoordiger (Local Representative) in de gastgezinnenwijk in Groot-Brittannië selecteert voor ons de gastgezinnen. Zeker voor deze selectie is het van belang, dat wij iemand ter plaatse hebben.
Bij aankomst op het centrale ontmoetingspunt (Central Meeting Point) in de gastgezinnenwijk is de Local Representative aanwezig om uw groep te ontvangen. De Local Representatives kennen de “ins and outs” van de standplaats, de gezinnen en zijn uw eerste aanspreekpunt tijdens uw verblijf. Zij zullen dagelijks op het ontmoetingspunt aanwezig zijn en zijn u graag behulpzaam bij vragen of problemen tijdens uw schoolreis in Groot-Brittannië! Zij zijn echter geen gidsen, die met u op pad gaan en uw groep tijdens uw schoolreis in Groot-Brittannië begeleiden.

Hotels voor docenten:
Tijdens uw schoolreis kunnen u en uw collega’s naar keuze overnachten bij een gastgezin óf in een hotel of B&B in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel of B&B in een 1- of een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel of de B&B is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Onze bestemmingen voor uw schoolreis naar Groot-Brittannië:

Tijdens uw schoolreis naar Groot-Brittannië kunt u met uw leerlingen in gastgezinnen verblijven op één van de volgende bestemmingen:

Gastgezinnen Londen
All over London! In de Britse hoofdstad kan uw groep bij een groot aantal gastgezinnenwijken verblijven. Bijvoorbeeld in het gastvrije Harrow, in het zuidelijke Morden of South Norwood of in het groene Wallington. Bezoek onze pagina Londen Gastgezinnen voor meer informatie!

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Oxford
Ontdek het rijke verleden van deze wereldberoemde universiteitsstad. Bezoek de Middeleeuwse Colleges en ontdek het huidige studentenleven. Breng zeker een bezoek aan Christ Church, de oudste College van Oxford. Veel scènes uit de Harry Potter films zijn hier opgenomen! Stap gratis naar binnen bij het Ashmolean Museum, het oudste museum van Groot-Brittannië of boek voor de durfals een Oxford Castle & Prison tour. Tevens kunt u vanuit Oxford ook uw excursies maken naar bijvoorbeeld Londen en Bath. Onze gastgezinnen voor Oxford vindt u in het nabij gelegen Abingdon, gelegen op circa 30 minuten van het centrum van Oxford.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Canterbury – Westgate-on-Sea
Bezoek Canterbury en ontdek waarom deze stad met haar schitterende kathedraal de parel aan de kroon van Kent wordt genoemd. Vanuit Canterbury is het slechts een half uurtje rijden naar onze gastgezinnenplaats Westgate-on-Sea. Het vriendelijke Westgate-on-Sea is gelegen aan de kust in het noordoosten van Kent op “het eiland Thanet.” Het stadje was tot in de 18e eeuw (tot de verzanding) van de Wantsum Channel gescheiden van het vaste land van Kent. Tegenwoordig is Westgate-on-Sea een geliefde badplaats aan de kust van Kent en een uitstekend uitgangspunt voor uw excursies naar Canterbury, Londen en Kent!

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Brighton – Shoreham by Sea
Voor veel Engelsen én zeker voor de Londenaren is Brighton de meest geliefde badplaats. De altijd drukke Pier, het exotische Royal Pavilion en de gezellige Lanes maken Brighton tot een veel bezochte stad aan de Engelse zuidkust.
De badplaats Shoreham by Sea, gevestigd aan het einde van de 11e eeuw door Normandische veroveraars, is gelegen op een unieke locatie op slechts zo’n twintig minuten afstand van Brighton. Een verblijf in Shoreham by Sea is een uitstekend uitgangspunt voor uw excursies naar Brighton en Londen.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Bath
“City of warmth and light”, prachtig gelegen aan de River Avon. Met haar Romeinse baden en Georgiaanse stadsbeeld is Bath zonder meer één van de mooiste steden van Engeland! Een uitstekend uitgangspunt voor excursies naar onder andere Wales (Cardiff), Devon, Bristol, Salisbury en Stonehenge. Onze gastgezinnen voor Bath vindt u in het nabij gelegen Frome en Trowbridge, gelegen op circa 30 – 45 minuten van het centrum van Bath.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways of Eurotunnel

Gastgezinnen Hastings
“The birthplace of England!” Hastings is een unieke bestemming, waar het verleden van Engeland voor het oprapen ligt. Ga op zwerftocht door “1066 Country” en ontdek de vele educatieve attracties. De gastgezinnen in deze vriendelijke plaats aan de zuidkust van Engeland heten u van harte welkom! Hastings is gunstig gelegen voor uw excursies naar Londen, Brighton en Canterbury.

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaways, Eurotunnel of Stena Line

Gastgezinnen Stratford-upon-Avon
Misschien wel het mooiste stukje Engeland, waar het prachtige glooiende landschap is doordrenkt van het rijke Engelse verleden. Het is natuurlijk dat stukje Engeland, waar de grootste schrijver die het land ooit gekend heeft woonde en werkte. Immers Stratford-upon-Avon is bovenal het pelgrimsoord voor de bewonderaars van William Shakespeare. De gastgezinnen van Stratford-upon-Avon heten u van harte welkom in de geboorteplaats van Shakespeare!

Crossing: P&O Ferries, DFDS Seaway of, Eurotunnel

Gastgezinnen York
Er zijn maar weinig steden in Europa die hun Middeleeuwse karakter zo volkomen hebben weten te bewaren als York. De kilometers lange stadsmuren, die de stad nog volledig omringen. De markante eeuwenoude stadspoorten, de intieme, bochtige straatjes met de met hout betimmerde huizen. En de vele kerken die allen “opkijken” naar de imponerende gevels en toren van de Minster. York is een Middeleeuwse parel te midden van het mysterieuze landschap van de Yorkshire Moors en Dales.

Crossing: P&O Ferries (Europoort – Hull)

Gastgezinnen Edinburgh
Edinburgh is de trotse, historische hoofdstad van Schotland en wordt omringd door de schilderachtige kust en het altijd groene platteland van de Lothians.
Het op een vulkanische berg gebouwde Edinburgh is een stad vol indrukwekkende en mysterieuze verhalen over belegeringen en gewapende conflicten, maar vooral ook een stad die een mix is van modern en eeuwenoude tradities. Slenter over de beroemde Royal Mile en door de intieme steegjes. En geniet in deze gezellige, compacte stad van de vele monumenten en buitengewone attracties.

Crossing: DFDS Seaways (IJmuiden – Newcastle), P&O Ferries (Europoort – Hull)

Dit zijn slechts enkele bestemmingen waar uw leerlingen in gastgezinnen kunnen verblijven. Bent u geïnteresseerd in andere bestemmingen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte