Schoolreis Oxford

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Oxford

Op schoolreis naar Oxford? Oxford, door een dichter ooit The City of Dreaming Spires genoemd vanwege de vele torentjes, is de bakermat van de oudste universiteit van Groot-Brittannië en een stad boordevol geschiedenis en cultuur. Bezoek het Ashmolean Museum, het eerste museum van Engeland, of het Pitt Rivers Museum voor archeologische en antropologische verzamelingen of volg een rondleiding in de Bodleian Library, bij de fans van Harry Potter films bekend als Hogwarts Library. Liever op een andere manier de stad ontdekken? Kies dan voor een boottocht óf ga net als de studenten zelf punteren over River Cherwell. Diversiteit genoeg!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS OXFORD: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Oxford graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Oxford!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Oxford:

Eerste reisdag:
’s Ochtends vroeg vertrekt u vanuit het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Folkestone (Eurotunnel) of Dover (ferry) reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo’n drie à vier uur rijden naar de eeuwenoude studentenstad Oxford.

Een dag in Oxford:
Vandaag heeft de groep een hele dag ter beschikking om Oxford te ontdekken; ”De stad der dromerige spitsen”! Tijdens de wandeling ”Oxford Past and Present” ontdekken de leerlingen het verleden van Oxford en haar middeleeuwse colleges. Breng zeker een bezoek aan Christ Church, waar veel scènes uit de Harry Potter films zijn opgenomen!

Stap vervolgens gratis naar binnen bij het Pitt Rivers museum of het Asmolean museum, het oudste museum van Groot-Brittannië! Beklim de 99 treden van Carfax Tower voor een prachtig uitzicht over Oxford en ontdek het 1000-jarige verleden van Oxford Castle and Prison tijdens een interactieve rondleiding met personages over verraad, moord, romantiek, ontsnapping en executie.

Een bezoek aan het nabij gelegen Blenheim Palace, het geboortehuis van Churchill behoort eventueel ook tot de mogelijkheden. ’s Avonds reserveren wij voor uw groep, indien gewenst, graag een diner in een gezellige pub.
Wellicht is er dan ook nog tijd om “lekker te griezelen” tijdens de Oxford Ghost Tour!

Blijft u langer in Oxford, dan kunt u ook kiezen voor een dagtocht naar Londen of Stratford-upon-Avon. Zie onze Londen en Stratford Upon Avon pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Laatste reisdag:
Reist u per dagrit terug naar Nederland, dan vertrekt u na het ontbijt vanuit Oxford naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein of de ferry naar Calais reist. Aansluitend reist u met uw groep door naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij het schooladres in de loop van de avond.

Reist u per nachtrit via Folkestone of Dover terug naar Nederland, dan vertrekt u om ca. 20.00 uur vanuit Oxford. U heeft dan nog een hele dag voor een programma in Oxford. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een afscheidsontbijt reserveren, waarna u aansluitend doorreist naar het schooladres. Aankomst op het schooladres in de loop van de ochtend.

 

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Oxford te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en de groepsgrootte. Voor een reis naar Oxford is er de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of trein.

Schoolreis Oxford per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Oxford het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: U vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Oxford

Als u per touringcar naar Oxford reist, dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland tijdens uw schoolreis Londen, dan de beroemde “White Cliffs of Dover”. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in circa 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale “tussenstop” op uw reis naar Oxford, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks circa elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Oxford Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel
De snelste verbinding naar Engeland voor uw schoolreis naar Cambridge: met Eurotunnel van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken”. Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Stena Line
Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland. Stena Line biedt u op haar luxe cruiseferries diverse mogelijkheden om een hapje te eten of van een uitgebreide maaltijd te genieten. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
De afvaart vanuit Hoek van Holland is om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Vaartijd circa 7 – 8 uur.
Uw touringcar rijdt de boot op maar deze crossing is ook zeer ideaal voor kleine groepjes die als voetpassagier reizen. Aansluitend reist u dan per trein vanuit Harwich naar Oxford!

 

Tijdens uw schoolreis naar Oxford verblijft u in het YHA Oxford. Een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Dit hostel is centraal gelegen in Oxford.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Oxford.
Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Oxford gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Oxford?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

 

In Oxford hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Oxford.

Musea
Onder de vele prachtige musea in Oxford bevindt zich het prachtige Ashmolean Museum of Art & Archaeology, direct aan Beaumont Street gelegen.
Neemt u eens deel aan een rondleiding in dit eerste museum van Engeland, dat in 1683 zijn deuren opende.
Of wat dacht u van het Pitt Rivers Museum? Dit museum exposeert de archeologische en antropologische verzamelingen van de Universiteit van Oxford in Oxford.

Bezienswaardigheden
Tijdens uw schoolreis Oxford mag een stadswandeling niet ontbreken. Wandel rond in de gebouwen van Oxford University, zoals Christ Church en Trinity College en volg de voetstappen van eerste ministers, dichters en Harry Potter.
Verschillende scenes van de Harry Potter films werden hier opgenomen. Volg bijvoorbeeld een rondleiding in de Bodleian Library, bij de fans bekend als Hogwarts Library.
Beklim ook eens de 99 treden van de Carfax Tower voor een prachtig uitzicht over de stad Oxford.
En wat dacht u van een bezoek aan het nabijgelegen Blenheim Palace, het geboorte huis van Churchill?

Attracties
Ontdek het 1000-jarige verleden van Oxford Castle en Prison tijdens een interactieve rondleiding met personages over verraad, moord, romantiek, ontsnapping en executie.
Of kiest u eens voor een boottocht óf ga net als de studenten zelf punteren over River Cherwell.

Blijft u langer in Oxford, dan kunt u ook kiezen voor een excursie naar Londen of Stratford-upon-Avon. Zie onze Londen en Stratford upon Avon pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Have a taste of Oxford
Na een heerlijke dag Oxford is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Oxford.

Avondprogramma
’s Avonds in Oxford een avondje theater? Oxford heeft een zeer gevarieerd theateraanbod met vele sprankelende musicals! Wij reserveren voor uw groep graag de tickets voor spectaculaire musicals.

Een andere avondinvulling? Denkt u eens aan een ghost tour in Oxford!

Uiteraard biedt Oxford veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte