Schoolreis Oxford & Cambridge

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Oxford & Cambridge

Op schoolreis naar Oxford & Cambridge? Breng een bezoek aan de eeuwenoude studentensteden Oxford en Cambridge! In beide steden wandelt u tijdens een sightseeing tour langs de eeuwenoude monumenten en colleges zoals het Kings College Chapel in Cambridge en de Christ Church in Oxford. Wilt u Oxford en Cambridge op een andere manier verkennen? Kies dan voor een verrassende boottocht óf nog leuker, ga net als de studenten zelf punteren over rivier de Cam, River Cherwell of River Thames. Ook een educatief bezoek aan één van de vele musea behoort tot de mogelijkheden. Kortom; in Oxford en Cambridge zullen uw leerlingen zich niet snel vervelen! 

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS OXFORD EN CAMBRIDGE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Oxford & Cambridge graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Oxford & Cambridge!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Oxford en Cambridge:

Eerste reisdag
’s Ochtends vroeg vertrekt u vanuit het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Folkestone (Eurotunnel) of Dover (ferry) reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo’n drie à vier uur rijden naar de eeuwenoude studentenstad Oxford.

Een dag in Oxford
Vandaag heeft de groep een hele dag ter beschikking om Oxford te ontdekken; ”De stad der dromerige spitsen”! Tijdens de wandeling ”Oxford Past and Present” ontdekken de leerlingen het verleden van Oxford en haar middeleeuwse colleges. Breng zeker een bezoek aan Christ Church, waar veel scènes uit de Harry Potter films zijn opgenomen!

Stap vervolgens gratis naar binnen bij het Pitt Rivers museum of het Asmolean museum, het oudste museum van Groot-Brittannië! Beklim de 99 treden van Carfax Tower voor een prachtig uitzicht over Oxford en ontdek het 1000-jarige verleden van Oxford Castle and Prison tijdens een interactieve rondleiding met personages over verraad, moord, romantiek, ontsnapping en executie.

Een bezoek aan Blenheim Palace, het geboortehuis van Churchill behoort eventueel ook tot de mogelijkheden. ’s Avonds reserveren wij voor uw groep, indien gewenst, graag een diner in een gezellige pub. Wellicht is er dan ook nog tijd om “lekker te griezelen” tijdens de Oxford Ghost Tour!

Blijft u langer in Oxford, dan kunt u ook kiezen voor een excursie naar Londen of Stratford-upon-Avon. Zie onze Londen en Stratford-upon-Avon pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Een dag in Cambridge
Na een overnachting in Oxford maakt u een dagtocht naar de beroemde universiteitsstad Cambridge. Wandel met onze gids door gezellige kronkelstraatjes met talrijke monumenten en colleges zoals Trinity College en Kings College Chapel; de indrukwekkende 15e-eeuwse kapel van het gelijknamige college.

In de middag is het tijd voor een verrassende boottocht op de Cam óf laat de leerlingen zelf punteren op de Cam! Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het gratis toegankelijke Fitzwilliam Museum met onder andere een prachtige collectie eeuwenoude manuscripten en schilderijen van bijvoorbeeld Titiaan en Rembrandt. Of bezoek het Cambridge Museum of Technology gevestigd in een indrukwekkend pompstation uit de 19e eeuw.

Om circa 21.00 uur vertrekt u vanuit Cambridge naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein van Eurotunnel of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways naar Calais reist. Aansluitend reist u door naar Nederland.

Vierde reisdag:
In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig ontbijt reserveren. Aankomst bij uw schooladres in de loop van de ochtend.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Oxford en Cambridge te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of trein.

Schoolreis Oxford en Cambridge per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Oxford en Cambridge het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Oxford en Cambridge en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Oxford en Cambridge

Als u per touringcar naar Oxford en Cambridge reist dan kunt u kiezen uit een crossing per boot of per trein.

Mocht u per ferry willen reizen dan bieden wij uw groep overtochten per P&O Ferries en DFDS Seaways.
Deze ferries varen de route Calais- Dover v.v. DFDS biedt ook nog een route Duinkerken- Dover v.v.
De overtochten duren 90 minuten. Mocht u vanuit Duinkerken varen dan duurt de overtocht 120 minuten Echter kunt u aan boord even rustig de tijd nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants.

U kunt ook kiezen voor de overtocht per Eurotunnel.. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken.”

Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland.

De afvaart vanuit Hoek van Holland is om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Uw touringcar rijdt de boot op, maar deze crossing is ook zeer ideaal voor kleine groepjes die als voetpassagier reizen. Aansluitend reist u dan per trein vanuit Harwich naar Oxford.

Tijdens uw schoolreis naar Oxford en Cambridge verblijft u in het YHA Oxford en YHA Cambridge. Een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Deze hostels zijn centraal gelegen in Oxford en Cambridge.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Oxford en Cambridge. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Oxford en Cambridge gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar en per openbaar vervoer.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Oxford en Cambridge?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

In Oxford en Cambridge hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Oxford en Cambridge.

Musea
Onder de vele prachtige musea in Oxford bevindt zich het prachtige Ashmolean Museum of Art & Archaeology, direct aan Beaumont Street gelegen. Neemt u eens deel aan een rondleiding in dit eerste museum van Engeland, dat in 1683 zijn deuren opende.

Of wat dacht u van het Pitt Rivers Museum? Dit museum exposeert de archeologische en antropologische verzamelingen van de Universiteit van Oxford in Oxford.

In Cambridge dient een bezoek aan het Fitzwilliam Museum, met onder andere een prachtige collectie eeuwenoude manuscripten en schilderijen van bijvoorbeeld Titiaan en Rembrandt, niet te ontbreken.

Of bezoekt u eens het Cambridge Museum. Dit museum, gehuisvest in een 17e-eeuws gebouw, neemt u bij de hand tijdens een fascinerende trip door de geschiedenis van de stad. Het Museum of Archaelology and Anthropology laat juist topklasse kunst en artefacts van over de hele wereld zien.

Bezienswaardigheden
Tijdens uw schoolreis Oxford mag een stadswandeling niet ontbreken. Wandel rond in de gebouwen van Oxford University, zoals Christ Church en Trinity College en volg de voetstappen van eerste ministers, dichters en Harry Potter. Verschillende scenes van de Harry Potter films werden hier opgenomen. Volg bijvoorbeeld een rondleiding in de Bodleian Library, bij de fans bekend als Hogwarts Library.

Beklim ook eens de 99 treden van de Carfax Tower voor een prachtig uitzicht over de stad Oxford.
En wat dacht u van een bezoek aan het nabijgelegen Blenheim Palace, het geboorte huis van Churchill?

In het centrum van het boeiende Cambridge ligt Cambridge University, opgesplitst in 31 colleges met een prachtige architectuur. Meest bekend is Kings College met zijn bijzondere gotische kapel en zijn illustere lijst van voormalige studenten. Volg eens een rondleiding om de verhalen te horen over de beroemde studenten!

Of wandel eens met een gids door deze beroemde universiteitsstad met haar gezellige kronkelstraatjes en talrijke monumenten en colleges of geniet van een ontspannen wandeling in Cambridge University Botanic Garden.

Attracties
Ontdek het 1000-jarige verleden van Oxford Castle en Prison tijdens een interactieve rondleiding met personages over verraad, moord, romantiek, ontsnapping en executie.

Of kiest u eens voor een boottocht óf ga net als de studenten zelf punteren over River Cherwell.

Dit kan natuurlijk ook in Cambridge! Vaart u eens met een punt de rivier de Cam af. Uw gids vertelt u onderweg alles over de colleges en deze mooie stad!

Have a taste of Oxford en Cambridge
Na een heerlijke dag Oxford en Cambridge is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Oxford en Cambridge.

Avondprogramma
’s Avonds in Oxford een avondje theater? Oxford heeft een zeer gevarieerd theateraanbod met vele sprankelende musicals! Wij reserveren voor uw groep graag de tickets voor spectaculaire musicals.

Ook kunt u in Cambridge genieten van een leuke voorstelling in het Cambridge Theatre.

Een andere avondinvulling? Denkt u eens aan een ghost tour in Oxford of Cambridge!

Uiteraard bieden Oxford en Cambridge nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte