Schoolreis Canterbury

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Canterbury

Op schoolreis naar Canterbury? Canterbury kent al eeuwen lang grote bezoekersaantallen. De charme van deze stad is namelijk goed bewaard gebleven. Ontdek de mooie middeleeuwse straatjes en de leuke oude vakwerkhuizen en bezoek de Canterbury Cathedral, een prachtig voorbeeld van meerdere middeleeuwse bouwstijlen, een echte must! In de Canterbury Tales Experience komen de verhalen geschreven door Geofrey Chaucer tot leven en ontspanning vindt u tijdens een Canterbury River Cruise. Kortom, diversiteit genoeg!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS CANTERBURY: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Canterbury graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw talenreis naar Canterbury!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Canterbury:

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanaf het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways naar Dover (ferry) of Folkestone (trein) reist.
Na aankomst op Engelse bodem reist u door naar Dover Castle. Dit is het eerste Engelse kasteel dat u ziet na de oversteek vanaf Calais en is tevens het grootste van het land. De basis voor deze versterkte burcht werd gelegd in de Middeleeuwen en is sindsdien uitgebreid. Ontdek het kasteel met de verborgen tunnels en het omringende landschap, beheerd door English Heritage. Aan het einde van de middag vertrekt u naar Canterbury, waar u na ca. 45 minuten arriveert bij het ho(s)tel of uw gastgezinnenverblijf.

Een dag in Canterbury
Vandaag heeft u de hele dag ter beschikking om Canterbury te ontdekken! Begin uw programma met een wandeling door Canterbury, al beroemd in heel Europa sinds de14e eeuw toen Chaucer er de Canterbury Tales schreef. Onze gids toont u graag de hoogtepunten van deze prachtige universiteitsstad en trotse bezitter van enkele juweeltjes van middeleeuwse architectuur, zoals de Westgate Towers en Canterbury Cathedral. Uw wandeling eindigt bij de Canterbury Cathedral, waar u deze kathedraal kunt bewonderen met uw gids, maar een audio bezoek is uiteraard ook mogelijk.
In de middag brengt uw groep een bezoek aan één van de musea zoals het Canterbury Roman Museum of het museum in de Westgate Towers. Voor ontspanning boekt u een Canterbury Historic River Cruise of boekt u een voorstelling in het Marlow Theatre. Na een gezamenlijk diner kunt u met uw groep griezelend Canterbury verkennen tijdens de Ghost Walk.

Een dag vanuit Canterbury
Vanuit Canterbury kunt u diverse interessante excursies in de omgeving ondernemen. Canterbury is een meer dan uitstekend uitgangspunt voor bijvoorbeeld een dagtocht naar Londen of Brighton. Zie onze Londen en Brighton pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!
Of ontdekt u eens het aan de zuidkust gelegen Hastings, vooral beroemd om de Battle of Hastings in het jaar 1066. Slenter over de brede promenade van het mooie centrum van deze Victoriaanse Engelse badplaats, bezoek de ruïnes van Hastings Castle of maak een reis terug in de tijd om de diepe en donkere geheimen van de smokkelaars te ontdekken in Smugglers Adventure.

Wilt u nog meer cultuur snuiven? Leeds Castle, de sprookjesachtige “waterburcht” in het graafschap Kent is een aanrader en goed bereikbaar vanuit Canterbury. En wat dacht u van Hever Castle? Verken het 16 eeuwse kasteel en leer meer over het leven van Anne Boleyn.

Laatste reisdag
Na het ontbijt vertrekt u naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein of de ferry naar Calais reist. Aansluitend reist u met uw groep door naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij het schooladres in de loop van de avond.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Canterbury te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en de groepsgrootte. Voor een reis naar Canterbury is er de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of trein.

Schoolreis Canterbury per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Canterbury het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: U vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Canterbury en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Canterbury

Als u per touringcar naar Canterbury reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland tijdens uw schoolreis naar Canterbury dan de beroemde “White Cliffs of Dover”. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in circa 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale “tussenstop” op uw reis naar Londen, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks circa elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Canterbury. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel
De snelste verbinding naar Engeland voor uw schoolreis naar Canterbury: met Eurotunnel van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken”. Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

 

Tijdens uw schoolreis naar Canterbury verblijft u in het YHA Canterbury of in het Kipps Hostel in Canterbury. Deze hostels zijn centraal gelegen in Canterbury. Grotere groepen kunnen verblijven in YHA Medway, op slechts 45 minuten van Canterbury gelegen. Een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Canterbury.
Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Canterbury gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Canterbury of omgeving?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

 

In Canterbury hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Canterbury.

Musea
In Canterbury zijn er nog verschillende musea die u een kijkje geven in Canterbury’s historie, zoals het Canterbury Roman Museum, het enige Romeinse museum van Kent en het Westgate Towers Museum. De Westgate is de grootste en misschien wel de mooiste van de overgebleven middeleeuwse toegangspoorten van het land en herbergt een museum dat zich richt op het gebruik van het gebouw als gevangenis.

En bezoekt u eens het Kent Museum of Freemasonry. Met misschien wel de mooiste collectie vrijmetselaarsartikelen in het Verenigd Koninkrijk, is dit unieke museum een schatkamer om te verkennen. U vindt hier antropologische schilderijen, glaswerk en porselein, samen met historische documenten en audiovisuele displays.

Bezienswaardigheden
Torenhoog boven de historische stad Canterbury ligt de kathedraal van Canterbury, een bouwwerk in zowel gotische als romaanse bouwstijl. Hoogtepunten zijn de glas-in-lood ramen, de statige ingang, de middeleeuwse muurtekeningen en de vele bijzondere graven.
Ook St. Augustine’s Abbey en St. Martin’s Church zijn historische gebouwen en vormen samen met the Canterbury Cathedral een werelderfgoedsite van UNESCO.
Tegenwoordig is er enkel nog een ruïne over van de St. Augustine’s Abbey. Maar met een VR-experience beleeft u hoe het eruit zag in het begin van de zestiende eeuw. Duik in de geschiedenis van de abdij en leer meer over de historische figuren die het prachtige gebied in bezit hebben gehad.
St. Martin’s Church is de langst onafgebroken in gebruik zijnde parochiekerk van Engeland. Aanschouw de prachtige Romeinse bouwmaterialen verwerkt in dit gebouw.

Attracties

Mis het bezoek aan de Canterbury Tales attractie niet tijdens uw verblijf in Canterbury. Deze attractie voert u terug naar Chaucer’s middeleeuwse Engeland, waar de oude maar toch vermakelijke verhalen worden naverteld met woord en beeld.

Voor uw ontspanning kunnen wij de Canterbury Historic River Tour aanbevelen. Leun achterover en ontspan tijdens deze rivertour, waar uw gids u alles leert over Canterbury en u ondertussen geniet van enkele van de mooiste uitzichten van Canterbury.
Ook kunt u kiezen voor een punting tour. Maak met uw gids een tour van 45 minuten langs de rivier en leer de verhalen over het middeleeuwse verleden van Canterbury!

Ook een bezoek aan het Marlowe Theatre mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf. Dit theater ligt in het hart van Canterbury en is één van de populairste theaters van het zuidoosten. U geniet hier van één van de vele voorstellingen of u volgt hier een theatre workshop.

Blijft u langer in Canterbury, dan kunt u ook kiezen voor een afwisselende dagexcursie. Canterbury is een meer dan uitstekend uitgangspunt voor bijvoorbeeld een dagtocht naar Londen of Brighton. Zie onze Londen en Brighton pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!
Of ontdekt u eens het aan de zuidkust gelegen Hastings, vooral beroemd om de Battle of Hastings in het jaar 1066. Slenter over de brede promenade van het mooie centrum van deze Victoriaanse Engelse badplaats, bezoek de ruïnes van Hastings Castle of maak een reis terug in de tijd om de diepe en donkere geheimen van de smokkelaars te ontdekken in Smugglers Adventure.

Wilt u nog meer cultuur snuiven?
Leeds Castle, de sprookjesachtige “waterburcht” in het graafschap Kent is een aanrader en goed bereikbaar vanuit Canterbury. En wat dacht u van Hever Castle? Verken het 16 eeuwse kasteel en leer meer over het leven van Anne Boleyn.

Have a taste of Canterbury

Na een heerlijke dag Canterbury is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Canterbury.

Avondprogramma

’s Avonds in Canterbury een avondje theater? Wij reserveren voor uw groep graag de tickets voor een leuke voorstelling in het Marlowe Theatre.
Een andere avondinvulling? Denkt u eens aan een ghost tour in Canterbury!
Uiteraard biedt Canterbury nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte