Schoolreis Bristol

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Bristol

Op schoolreis naar Bristol? Deze alternatieve havenstad beroemd om Banksy, spannende piratenverhalen en befaamde bouwwerken zoals de Clifton Suspension Bridge is zeker een bezoek waard. Ontdekt u Bristol ook eens per fiets! Het fietsen op de Clifton Suspension Bridge is een speciale ervaring! Of bezoekt u eens de SS Great Britain, het grootste schip ter wereld toen het te water werd gelaten in 1843. Iets heel anders? Boek eens een Street Art Experience met uw leerlingen of een rugby of cricket workshop. Bristol leent zich daarnaast uitstekend voor een dagtocht naar bijvoorbeeld Bath, Stonehenge of Cheddar Gorge!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BRISTOL: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Bristol graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Bristol!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Bristol:

Eerste reisdag
’s Ochtends vroeg vertrekt u vanuit het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Folkestone (Eurotunnel) of Dover (ferry) reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo’n vier à vijf uur rijden naar de eeuwenoude studentenstad Bristol.

Een dag in Bristol
Voor een eerste kennismaking met de alternatieve havenstad Bristol maakt u onder leiding van een gids een stadswandeling. Luister naar de spannende piratenverhalen, spot de Banksys en bekijk de befaamde Clifton Suspension Bridge!

Voor meer knappe staaltjes van techniek bezoekt u vervolgens Het Brunel’s SS Great Britain Museum, het grootste schip ter wereld toen het ter water werd gelaten in 1843. Achterhaal het verhaal over de bouw van dit schip en klim daarna in de mast, helemaal naar het uitkijkplatform op 26 meter hoogte en geniet van het prachtige uitzicht over Bristol.

’s Middags kunt u met uw groep deelnemen aan een Street Art Experience workshop of een cricket workshop. Of wat dacht u van een “behind the scenes tour & workshop” in het Theatre Royal, het oudste theater van Engeland, gebouwd in 1766.

’s Avonds reserveren wij voor uw groep, indien gewenst, graag een diner in een gezellige pub.

Blijft u langer in Bristol, dan kunt u ook kiezen voor een excursie naar Stonehenge of Salisbury Cathedral, één van de mooiste Middeleeuwse kathedralen in Groot-Brittannië. Ook Cheddar Gorge & Caves is zeker een bezoek waard! Verken de grottencomplexen met een audio tour, geniet van een spectaculaire ‘’showcave’’ of ga de uitdaging aan in een Escape room.

Of wat dacht u van een dagtocht naar Bath? Zie onze Bath pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Laatste reisdag
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Bristol naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein of de ferry naar Calais reist. Aansluitend reist u met uw groep door naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij het schooladres in de loop van de avond.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Bristol te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of trein.

Schoolreis Bristol per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Bristol het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Bristol en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Bristol

Als u per touringcar naar Bristol reist dan kunt u kiezen uit een crossing per boot of per trein.

Mocht u per ferry willen reizen dan bieden wij uw groep overtochten per P&O Ferries en DFDS Seaways.
Deze ferries varen de route Calais- Dover v.v. DFDS biedt ook nog een route Duinkerken- Dover v.v.
De overtochten duren 90 minuten. Mocht u vanuit Duinkerken varen dan duurt de overtocht 120 minuten Echter kunt u aan boord even rustig de tijd nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants.

U kunt ook kiezen voor de overtocht per Eurotunnel. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken.”

Tijdens uw schoolreis naar Bristol verblijft u in het YHA Bristol. Een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Dit hostel is centraal gelegen in Bristol.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Bristol. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Bristol gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Bristol?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

In Bristol hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Bristol.

Musea
In het centrum van Bristol vindt u enkele van de beste galeries en musea van Engeland, waaronder het populaire centrum voor hedendaagse kunst, de Arnolfini, gehuisvest in een voormalig industrieel gebouw aan de haven of M Shed, een gratis museum waar u meer over Bristol en haar geschiedenis kunt leren. Of brengt u eens een bezoek aan Bristol Museum & Art Gallery, iets buiten het centrum gelegen, en bewonder de drie verdiepingen vol met o.a. Egyptische mummies, dieren in het wild, glas, aardewerk en oosterse kunst.

Een bezoek aan Het Brunel’s SS Great Britain Museum, het grootste schip ter wereld toen het ter water werd gelaten in 1843, mag uiteraard ook niet ontbreken tijdens uw verblijf in Bristol. Achterhaal het verhaal over de bouw van dit schip, de zeeroutes die het gevaren heeft en de restauraties die het gebracht hebben tot wat het nu is. Klim daarna eens in de mast, helemaal naar het uitkijkplatform op 26 meter hoogte en geniet van het prachtige uitzicht over Bristol.

Bezienswaardigheden
Extra bijzonder aan Bristol is dat het gebouwd is op heuvels. De stad bestaat dus letterlijk uit verschillende niveaus. Op de top vind je Clifton Village en de hangbrug boven de Avon Gorge. De beroemde ingenieur Isambard Kingdom Brunel heeft hier een spectaculair geheel van weten te creëren want de Clifton Suspension Bridge blijkt een van de meest fotogenieke plekken in Bristol.
Er op wandelen of fietsen is zeker een speciale ervaring!

Brengt u ook eens een bezoek aan Bristol Harbour, een overkoepelende naam voor tal van bezienswaardigheden en plekjes rondom de haven. Rondom de oude haven vindt u galerieën, barretjes en musea, waarbij Wapping Wharf misschien de bekendste is.

Neemt u ook eens een kijkje in Underfall Yard. Dit gebied, dat net voorbij de SS Great Britain ligt, is een oude scheepswerf waar een veelvoud aan kleinere bootjes ligt en u mooi uitzicht heeft op de gekleurde huisjes van Bristol.

Attracties
Bristol is internationaal bekend om de street art die een groot aantal muren in de stad siert. Op tal van plekken in de stad vindt u nog altijd een aantal van Banky’s eerste werken. Neemt u eens deel aan een Street Art tour, zodat u geen enkel kunstwerk in de stad mist!

Of wat dacht u van een cricket workshop of een “behind the scenes tour & workshop” in het Theatre Royal, het oudste theater van Engeland, gebouwd in 1766.

Blijft u langer in Bristol, dan kunt u ook kiezen voor een excursie naar de Cheddar Gorge. Hoogtepunten van dit Nationale Natuurreservaat zijn de indrukwekkende kliffen van 450 voet en prachtige grotten met stalactieten.

En maakt u eens een dagtocht naar Bath, het werelderfgoed van de Romeinen. Zie onze Bath pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Have a taste of Bristol
Na een heerlijke dag Bristol is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Bristol.

Avondprogramma
’s Avonds in Bristol een avondje theater? Wij reserveren voor uw groep graag de tickets voor een leuke voorstelling in het Bristol Hippodrome.

Een andere avondinvulling? Denkt u eens aan een ghost tour in Bristol!

Uiteraard biedt Bristol nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte