Vijf niet te missen activiteiten tijdens een schoolreis naar Vlaanderen!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

Op schoolreis naar Vlaanderen? Slechts een paar uurtjes rijden en je bent in een hele andere wereld. Geniet van de Vlaamse cultuursteden, proef er de rijke historie en ontdek de vele attracties. Inspiratie nodig? Wij zetten vijf activiteiten op een rij die je volgens ons niet mag overslaan tijdens een schoolreis naar Vlaanderen.

Historium Brugge
Ga mee op een reis door de tijd! Het Historium in Brugge neemt je mee terug naar de Middeleeuwen. Wandel door zeven themakamers waar door middel van spectaculair decor, film en speciale effecten het verhaal van die tijd verteld wordt. Nog een stapje verder? Zet dan een virtual reality bril op en maak een tocht door het Middeleeuwse Brugge waarbij je om je heen kunt kijken, kunt rond lopen en zelfs je eigen handen kunt zien en gebruiken.
Het Historium ligt midden op de Grote Markt en vanaf het terras op de tweede verdieping heb je dan ook een panoramisch uitzicht. Voor een nog adembenemender uitzicht kun je de Historium toren beklimmen. Als je de 35 meter hoge top hebt bereikt word je beloond met een uitzicht over heel Brugge!

In Flanders Fields Museum in Ieper
De leerlingen tijdens een schoolreis laten leren over geschiedenis? Dan is Ieper een perfecte bestemming, deze stad ademt geschiedenis. Midden in Ieper staat het imposante gebouw de Lakenhalle. Hier zitten twee musea gevestigd die beide vertellen over de lange en indrukwekkende geschiedenis van de stad en de regio. Het Museum In Flanders Fields brengt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog in beeld door middel van pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multimediatoepassingen. Het is een meeslepende belevenis waarin je heel goed ervaart hoe het leven was tijdens de Groote Oorlog voor zowel de soldaten als de inwoners van de gebieden. Stemmen en gezichten van échte mensen maken de oorlog tastbaar en persoonlijk.
Het Yper Museum vertelt meer over de geschiedenis van de stad Ieper. Hier ga je tot elf eeuwen terug in de tijd. Het museum laat de groei van de stad Ieper zien, van klein dorp tot belangrijke vestingstad. Op een interactieve manier word je meegenomen door de eeuwen heen.

Het Gravensteen in Gent
Midden in de stad Gent staat een Middeleeuwse burcht. De oudste delen van het kasteel stammen uit de 9e eeuw en tot de 14e eeuw hebben hier echt graven en gravinnen gewoond. Nu woont er al eeuwen niemand meer en toch is het geen verlaten gebouw. Vandaag de dag valt er heel wat te beleven. Tijdens een wandeling of rondleiding door het kasteel waan je je helemaal in de tijd van ridders en jonkvrouwen. In het Gravensteen zijn ook nog twee musea ondergebracht: een wapenmuseum en het gerechtsmuseum. Het Gravensteen heeft ook dienst gedaan als gevangenis en in deze musea kun je ervaren hoe het geweest moet zijn om hier te verblijven.

Chocolate Nation in Antwerpen
Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is over de hele wereld bekend en geliefd. Sinds kort is in Antwerpen het grootste chocolade museum ter wereld geopend, volledig gewijd aan de Belgische chocolade. Door middel van licht, geluid, projecties, geuren en smaken word je helemaal ondergedompeld in de wereld van chocolade. De reis start in de jungle bij de plantages en volgt de cacaoboon naar de haven van Antwerpen. Dan is er een reusachtige chocolademachine die het proces van boon tot reep laat zien. En via een historisch chocoladewinkeltje kom je uiteindelijk in een ruimte met tien chocoladefonteinen waar je naar hartenlust kunt proeven! Onderweg is er nog veel meer te ontdekken over chocolade en ook kun je de echte chocolatiers aan het werk zien in het atelier.

C-Mine in Genk
Rondom Genk bevonden zich drie actieve mijnen en één daarvan is de mijn van Winterslag. In 1917 is deze geopend en tot 1988 is hier steenkool omhoog gehaald. De mijn is goed bewaard gebleven en er is nu zelfs een heus expeditie centrum gevestigd. Ga je de expeditie aan? Eerst daal je af tot 6 meter onder de grond en daar zijn heel wat verrassende installaties te zien. Levensechte verhalen worden gecombineerd met animaties hologrammen en speciale effecten. Vind de weg ondergronds naar het einde van de mijn. Daar wacht nog een leuke afsluiting, een virtueel bezoek. Met een virtual reality bril op word je teruggebracht naar de jaren ’50, de hoogtijdagen van de mijn. Ga virtueel op pad met de mijnwerkers en zie, voel, hoor en beleef hoe het er in die tijd onder de grond aan toe ging. Het letterlijke hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de authentieke schachtbok op het plein. Deze is meer dan 60 meter hoog en eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht over het terrein.

Geïnteresseerd in een schoolreis naar historisch Vlaanderen? Bekijk onze reis naar Vlaanderen en België of  neem contact met ons op en we maken graag vrijblijvend een offerte op maat.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte