Schoolreis Vlaanderen

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis België > Schoolreis Vlaanderen

Op schoolreis naar Vlaanderen? Het is natuurlijk maar een paar uurtjes rijden, maar het is zeker buitenland. Geniet er van de prachtige Vlaamse cultuursteden, proef er de rijke historie, ontdek de vele attracties en ervaar het bourgondische leven, vol vermaak! Slenter door de eeuwenoude straatjes van werelderfgoedstad Brugge. Laat je verrassen in Gent, Europa’s best bewaarde geheim en één van de meest authentieke steden van Europa. Of ontdek de wereldhavenstad Antwerpen met haar gezellige marktjes, middeleeuwse steegjes en prachtige musea. U kunt er voor kiezen om te overnachten in Brugge of in Gent, beide is mogelijk. Ook de volgorde, aantal dagen en tussenstops is geheel naar wens aan te passen. 

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BRUGGE & GENT: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Brugge & Gent graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Vlaanderen.

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Brugge & Gent:

Eerste dag
In de morgen vertrekt vanaf uw schooladres per comfortabele touringcar. Aan het einde van de ochtend komt u aan in Brugge en is er meteen de mogelijkheid om de stad te verkennen!
Begin bijvoorbeeld met een stadswandeling of fietstocht en leer Brugge meteen goed kennen.

Een dag in Brugge
Een bezoek aan het Chocolademuseum is een leuk begin van de dag. Dompel je onder in de geschiedenis van cacao en chocolade en natuurlijk wordt er ook geproefd! Vervolgens een boottocht over de Brugse reien, kleine kanaaltjes door de hele stad, langs de mooiste plekken en bruggetjes. Brugge heeft prachtige architectuur zoals het stadhuis, het Gruuthusemuseum en de Basiliek van het Heilig Bloed, allemaal een bezoek waard. Als u meer over de geschiedenis van de stad wilt weten dan is het interactieve museum Historium een goede aanrader. Al lopend door zeven themakamers wordt de geschiedenis van de stad verteld, gebruik makend van prachtige decors, film en speciale effecten. Even zin om de benen te strekken? Beklim dan de 366 treden van het Belfort voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Een dag in Gent
Begin de dag met een bezoek aan het Gravensteen, een uniek middeleeuws kasteel. Vanuit het kasteel is er een prachtig uitzicht over de stad en bovendien zijn er ook twee musea in het Gravensteen gevestigd. Kiest u voor het Wapenmuseum of voor het Gerechtsmuseum? Een ander interessant museum in de stad is het Huis van Alijn. Hier wordt tentoongesteld hoe het dagelijks leven er in de twintigste eeuw uitzag. Voor jongeren en kinderen een tocht langs onbekende voorwerpen, voor volwassenen een feest van herkenning.
Streetart is in Gent in allerlei vormen te ontdekken. Er is zelfs een speciale plattegrond waarmee u alle plekken in de stad langs kunt gaan waar een kunstwerk te vinden is. Even uitrusten van het wandelen? Maak een boottocht over de waterwegen en geniet van het aanzicht van de stad vanaf het water. Ook Gent kent prachtige architectuur. Natuurlijk de Sint-Baafskathedraal met het beroemde schilderij ‘Het Lam Gods’ van de gebroeders van Eyk, deze mag u niet overslaan! Maar ook het Belfort, de wijk Patershol en het stadhuis zijn een bezoek waard.

Laatste dag
Op de terugweg naar huis is het mogelijk om bijvoorbeeld een tussenstop de maken in Antwerpen. Bezoek de highlights van deze stad voor jullie de weg naar huis vervolgen.

Schoolreis Vlaanderen per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Vlaanderen het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.
U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar België en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

In Brugge en/of Gent bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Vlaanderen.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte