Schoolreis Praag, Dresden & Berlijn

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Tsjechië > Schoolreis Praag, Dresden & Berlijn

Op schoolreis naar Praag, Dresden & Berlijn? Een prachtige combinatie van drie steden in een reis! Bij een bezoek aan de Gouden Stad moet een bezoek aan de Praagse Burcht zeker niet ontbreken. Dresden stond bekend om haar porselein en prachtige bouwwerken maar werd compleet verwoest tijdens de WOII. Ontdek met een gids deze herbouwde monumenten en maak ter afsluiting een boottocht op de Elbe. Tenslotte staat een bezoek aan Berlijn op de planning. Hier is voor ieder wat wils. Boek een street art tour & workshop, maak een mooie wandeling met een Nederlands sprekende gids en sluit de reis af met een avondje bowling!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS PRAAG, DRESDEN & BERLIJN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Praag, Dresden & Berlijn graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Praag, Dresden & Berlijn!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Praag, Dresden & Berlijn:

1e reisdag
’s Ochtends om ca. 06.00 uur vertrekt u vanaf uw schooladres naar Praag. Afhankelijk van uw woonplaats is de route die gevolgd wordt via Keulen, Frankfurt, Würzburg, Waidhaus, Rozvadov en Plzen of via de route Enschede, Hannover, Magdeburg, Leipzig, Dresden en Teplice. Reist u via Plzen naar Praag dan kunt u aan het eind van de middag/begin van de avond diner in Restaurant Na Spilce, het restaurant van de vermaarde Pilsner Urquell brouwerij! Een unieke plek voor een eerste kennismaking met Tsjechië. Vanuit Plzen is het nog maar zo’n anderhalf uur rijden naar uw hotel in Praag. Reist u via Dresden naar Praag, dan kunnen wij een diner voor uw groep reserveren in het restaurant van uw hotel in Praag of in een restaurant in de Oude Stad van Praag.

Maak na het diner alvast een wandeling door de monumentale Oude Stad van Praag en geniet van de talrijke monumenten!

2e reisdag
Vanuit het hotel vertrekt u met onze gids voor een korte rondrit door de Gouden Stad Praag, waarna u vervolgens te voet de trotse Praagse Burcht betreedt. De burcht is een verzameling architectonische hoogtepunten met o.a. de Sint Vitus Kathedraal, Sint Joris Basiliek en het sfeervolle Gouden Straatje.

’s Middags kunt u, in de voetsporen van de Boheemse vorsten, Praag verder verkennen tijdens onze stadswandeling “de Koningsweg”. Een wandeling via o.a. Mala Strana, de Karelsbrug en het Kampa-eiland, Karlova, het Oude Raadhuisplein en de Celetna. Of kies voor een excursie naar bijvoorbeeld Terezin (een indrukwekkende rondleiding in dit voormalige concentratiekamp), het zilverstadje Kutna Hora of de vorstelijke burcht Karlstejn.

’s Avonds kunt u een gezellig diner in één van de vele restaurantjes in het centrum van Praag. Aansluitend kunnen wij een theatervoorstelling voor uw groep reserveren. Praag heeft een omvangrijk en gevarieerd theateraanbod van opera, ballet en concerten opgevoerd in monumentale theaters. Niet alleen opera en concerten, maar ook de voor Tsjechië typerende voorstellingen als Laterna Magica en Image Theatre mag u eigenlijk niet missen. Het betreft een theatervorm, die een unieke mix is van zwart theater, dans en muziek. Of toch een bezoek aan een Marionettentheater of musical?

Griezelen in Praag? De oude, bochtige, mysterieus verlichte straatjes van het middeleeuwse Praag lenen zich natuurlijk uitstekend voor een avondje lekker griezelen! Luister en huiver in donkere steegjes bij de verhalen over Golems en geesten!!

3e reisdag
Indien gewenst kunt u nog tot ca. 14.00 uur Praag verder verkennen. Wat te denken van een bezoek aan één van de beroemde Boheemse brouwerijen? Of een wandeling door de Joodse Wijk? Een bezoek aan het Strahov Klooster met de prachtige Theologen- en Filosofenzaal, of aan het Nationaal Museum, dat een belangrijke rol in de Tsjechische geschiedenis heeft gespeeld. Genoeg gewandeld? Of neem de boot voor een tochtje over de Moldau, of zoals de Tsjechen zeggen de Vltava. Of wellicht toch per fiets een afwisselende tour maken langs de vele hoogtepunten van de Gouden stad.

Voor verdere programmasuggesties kunt u onze Praag pagina bezoeken!

Om 14.00 uur vertrekt u vanuit Praag via de route Dresden en Teplice naar Berlijn, waar u om ca. 19.00 – 20.00 uur zal arriveren.

U kunt er ook voor kiezen om ’s ochtends al na het ontbijt vanuit Praag te vertrekken en onderweg een bezoek te brengen aan één van de hoogtepunten die de deelstaat Sachsen te bieden heeft.

Natuurlijk is daar de Sachsische hoofdstad Dresden. Bij aankomst in de Elbe-stad kunt u onder leiding van een gids een rondrit en wandeling maken langs de vele (weer prachtige gerenoveerde) monumenten van Dresden: kastelen langs de Elbe, het Zwinger (ooit het koninklijk paleis), de Semperoper, de Frauenkirche en de Brühlsche Terrasse (vanwege het mooie uitzicht wel het “balkon van Europa” genoemd). Indien gewenst kunt u het programma uitbreiden met een rondleiding in het Zwinger of de Semperoper.

In plaats van Dresden kunt u ook kiezen voor een bezoek aan de Sächsische Schweiz, een prachtig natuurgebied waar de Elbe zich diep in de zandsteenrotsen een weg heeft gebaand. U bezoekt de op een 360 meter hoge berg gelegen Festung Königstein. Tijdens de rondleiding door deze hoog boven de Elbe gelegen vesting ziet u de kazematten, de kelderverdieping én de vele verborgen geheimen.

Een derde alternatief tenslotte voor uw bezoek aan Sachsen is Meißen, het historische hart van Sachsen. De stad (ook gelegen aan de Elbe) wordt gedomineerd door de Burgberg met imponerende Albrechtsburg. Na de rondleiding door deze voormalige regeringszetel van Sachsen, bezoekt u de fabriek die Meißen haar wereldfaam heeft gegeven: de Staatliche Porzellan Manufaktur.

Om ca. 17.00 uur vertrekt u naar de Duitse hoofdstad Berlijn. Bij aankomst kunnen wij desgewenst voor uw groep een diner reserveren in uw hotel of in een restaurant in een restaurant.

Na het diner kunt u vanuit de “Telespargel” wellicht nog even genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn: in de Fernsehturm op de Alexanderplatz “zoeft” u met de supersnelle lift in slechts 40 seconden naar de “Aussichtsetage” op 203 m. Ook op de bovenste etage van het Panoramapunkt op de Potsdamer Platz krijgt van een fraai panorama van Berlijn.​

4e reisdag
Natuurlijk begint u uw eerste Berlijn-dag met een uitgebreide “Stadtrundfahrt!” Een boeiende rondrit langs de monumentale hoogtepunten van Berlijn. Kiest u ervoor om de Stadtrundfahrt te laten eindigen nabij de Alexanderplatz, dan kunt u bv. een bezoek brengen aan het Pergamon Museum (gratis entree voor schoolgroepen). Dit belangrijkste museum van het Museuminsel is volgepakt met oudheden, die archeologen en avonturiers in de 19e eeuw vergaarden/plunderden. Topstukken zijn het kolossale Pergamonaltaar, de marktpoort van Milete én de buste van Nefertete.
Vanuit het Pergamon Museum wandelt u door het Nikolaiviertel naar de aanlegsteiger van de rondvaartboot, waarmee u over de Spree langs een aantal van de beroemde monumenten van Berlijn vaart. Vanaf de aanlegsteiger in de Friedrichstrasse loopt u naar Haus am Checkpoint Charlie. Het museum herbergt een boeiende expositie over de geschiedenis van de Muur en vooral de (zeer beeldend tentoongestelde) geslaagde en mislukte vluchtpogingen van Oost naar West: o.a. per auto, hete luchtballon en zelfs met een mini onderzeeboot.

Kiest u voor een sportieve invulling van uw programma boek dan een “Kletterparcours” bij MountMitte of bij het Waldhochseilgarten.

Na een gezellig diner in één van onze restaurants kunt u ’s avonds naar het theater: wellicht een musical, de Blue Man Group of naar een bruisende show in het Friedrichstadtpalast? Of kiest u voor een Ghost Tour: op zoek naar geesten en sagen uit het middeleeuwse Berlijn?

Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen wij u naar onze Berlijn pagina.

5e reisdag
Nog een hele dag om de vele hoogtepunten van Berlijn te ontdekken. Een bezoek aan één van de vele musea van Berlijn of wellicht een fietstocht onder leiding van deskundige gidsen? Een rondleiding bij de Gedenkstätte Hohenschönhausen, voormalige Stasi gevangenis of een boottocht op de Spree? Een rondleiding door het Olympiastadion of gewoon lekker shoppen op de Kudamm of in de Friedrichstraße?

’s Avonds naar het theater of de disco of sluit uw verblijf in Berlijn af met een “sportief diner:” bowling inclusief een gezellig dinerbuffet!

Om ca. 23.00 uur vertrek u vanuit Berlijn naar Nederland.

6e reisdag
Aan het begin van de ochtend kunnen wij voor uw groep onderweg een ontbijt reserveren. Aansluitend doorreis naar uw schooladres, waar u in de loop van de ochtend zal aankomen.

Schoolreis Praag, Dresden & Berlijn per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Praag, Dresden & Berlijn het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Praag, Dresden & Berlijn en kennen de weg. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

Tijdens uw schoolreis naar Praag, Dresden en Berlijn heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte