Schoolreis Praag

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Tsjechië > Schoolreis Praag

Op schoolreis naar Praag? Praag wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Het is een prachtige stad waar veel te ontdekken valt. Praag lijkt wel een openlucht museum, met de bekende koninklijke route. Kies uit één van de vele wandelingen met een Nederlands sprekende gids om de Gouden Stad te ontdekken. Breng ook een bezoek aan Terezin, dit is zeer indrukwekkend om met uw groep te doen. En maak in de avond een Ghost Walk Tour. Het middeleeuwse Praag leent zich uitstekend voor een avondje griezelen!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS PRAAG: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Praag graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Praag! Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Praag duurt: vier, vijf of wellicht zes dagen!? Praag biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis.

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanaf uw schooladres naar Praag. Er kan een tussenstop gemaakt worden in bijvoorbeeld Plzen waar u aan het eind van de middag/begin van de avond zou kunnen dineren. Vanuit Plzen is het nog maar zo’n anderhalf uur rijden naar uw hotel in Praag. Reist u via Dresden naar Praag, dan kunnen wij een diner voor uw groep reserveren in het restaurant van uw hotel in Praag of in een restaurant in de Oude Stad van Praag.

Een dag in Praag
Vandaag heeft u de hele dag ter beschikking om Praag te ontdekken! Voor een eerste indruk van de Gouden Stad is onze stadswandeling “de Koningsweg” zeker aan te raden. Een wandeling in de voetsporen van de Boheemse vorsten vanaf de Kruittoren naar de Praagse Burcht. Of maak een stadswandeling door de joodse wijk Josefov. Verder is een bezoek aan één van de beroemde Boheemse Brouwerijen zeker de moeite waard! Denk ook aan een bezoek aan het Strahov Klooster of een leuke boottocht over de Moldau. Eventueel kan er ook een diner-cruise geboekt worden van twee uur met een warm en koud buffet.

Voor de avonduren kunnen wij een theatervoorstelling voor uw groep reserveren. Praag heeft een omvangrijk en gevarieerd theateraanbod van opera, ballet en concerten opgevoerd in monumentale theaters. Iets spannender en houdt u van griezelen? Reserveer dan de Ghost Walk! De oude, bochtige, mysterieus verlichte straatjes van het middeleeuwse Praag lenen zich natuurlijk uitstekend voor een avondje lekker griezelen!

Een dag vanuit Praag
Ook voor een excursie buiten Praag zijn er voldoende mogelijkheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Glasfabriek of aan de Skodafabriek. Tijdens de rondleidingen bij deze fabrieken wordt alles uitgelegd en krijgt u een goede indruk van wat er gemaakt wordt.
Wat eigenlijk wel een must is tijdens uw bezoek aan Praag, is een rondleiding bij Terezin.

Een dag actief in/vanuit Praag
Na alle cultuur in Praag even een dag sportief bezig zijn? U kunt bijvoorbeeld een fietstocht maken met onze gidsen. Op deze manier ontdekt u de Gouden Stad op een sportieve manier. Of stel uw klimvaardigheden op de proef in het klimpark, ga raften of mountainbiken of zwemmen in het subtropisch zwemparadijs.

Laatste reisdag
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Praag naar Nederland. Wilt u uw reis op een passende wijze afsluiten, dan reserveren wij ook voor uw groep om ca. 20.00 uur een gezellig afscheidsdiner in Velden. Reist u met een nachtrit naar Nederland, dan vertrekt u om ca. 23.00 uur vanuit Praag. U heeft dan nog een hele dag voor een programma in Praag!

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Praag te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit touringcar of vliegtuig.

Schoolreis Praag per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Praag het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Praag en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

Schoolreis Praag per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Praag. We denken met u mee over de gunstigste route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthavens.

We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. Wij adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen; des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw vliegreis naar Praag.

Tijdens uw schoolreis naar Praag heeft u de keuze uit diverse accommodatie mogelijkheden. Zo bieden wij u een verblijf aan in verschillende jeugdherbergen: een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis Praag. Deze jeugdherbergen zijn gelegen in diverse wijken in Praag en in diverse prijsklasse’s. Zo zijn er budget jeugdherbergen, maar ook jeugdherbergen die iets meer faciliteiten bieden voor school- en studentengroepen die een wat ruimer budget hebben. Wij kunnen uw groep bijvoorbeeld onderbrengen in één van de hostels van de A&O Hostel keten of in een van de Bohemian Hostels keten.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf aan in bijvoorbeeld Hotel Olympik Congress of Tristar. Ook is er bijvoorbeeld Hotel Abito. Iets verder gelegen vanuit het centrum, maar ideaal voor uw schoolgroep. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar en per openbaar vervoer.

Uiteraard is dit slechts een greep uit ons aanbod. Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

In Praag hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Praag.

Musea
Er zijn diverse musea in Praag die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Techniek Museum. Hier is een boeiende collectie te zien met techniek, een aantal zeldzame objecten en een enorme bibliotheek. Om een beeld te krijgen van het communisme, gaat u naar het Communisme Museum. Hier krijgt u ook een indruk van het dagelijkse leven in Tjechië-Slowakije van 1948 tot de val van het IJzeren Gordijn in 1989. Wat luchtiger, maar zeker ook interessant is een bezoek aan bijvoorbeeld Choco Story. Het museum heeft een eigen privécollectie. Maar er kan ook een workshop gevolgd worden waarbij je je eigen chocoladereep of bonbons maakt. Of ontdek het verhaal van Steve Jobbs, volgens het museum een genie die de wereld heeft veranderd. In het museum kunt u een unieke expositie bezoeken van een collectie van computers.
Een bezoek aan de Staropramen Brewery is ook een aanrader. Tijdens deze interactieve tour wordt u op reis genomen vanaf de oprichting in 1869 naar de moderne tijd.

Bezienswaardigheden
Maak met onze Nederlands sprekende gidsen een wandeling naar de Praagse Burcht. U wandelt o.a. via de Celetna naar het Oude Raadhuisplein, dan door de bochtige Karlova (het mooiste straatje van Praag), naar de Karelsbrug. Dan is het nog even klimmen voordat u bij de Praagse Burcht bent.
Aansluitend brengt u met de gids een bezoek aan de burcht.

Of u kiest voor een wandeling door het historische centrum van Praag, Staré Město. Dit kloppende hart van Praag behoort tot de mooiste stadswijken van Europa. Wat ook een mogelijkheid is een wandeling door de voormalige Joodse wijk van Praag, Josefov.

Ook kunt u een wandeling maken naar de Petřínheuvel en een bezoek brengen aan het 900 jarige Strahov Klooster. Dit klooster is verbrand en ontelbare keren beschoten en geplunderd. Ondanks dat zijn er nog steeds meer dan 200.000 boeken te zien en een schitterende collectie van schilderijen.

Attracties
Genoeg gewandeld? Ontdek Praag dan per fiets met onze Nederlandse sprekende gidsen. Er zijn diverse routes mogelijk. Of kies voor een boottocht over de Moldau. Dit kan ook gecombineerd worden met een diner.

Iets actiever? Ga dan naar de bobsleebaan in Praag en maak een ritje in deze supersnelle attractie. Of naar de panorama etage van de TV toren en hier heeft u een prachtig uitzicht over Praag.

Diner mogelijkheden Praag
Na een heerlijke dag Praag is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants in Praag. Wij bieden restaurants aan in de gewenste omgeving en voor ieder budget!

Avondprogramma
Voor de avonduren kunnen wij een theatervoorstelling voor uw groep reserveren. Er is een omvangrijk gevarieerd theateraanbod. Typerende voorstellingen als Image Theatre betreft een theatervorm, die een unieke mix is van zwart theater, dans en muziek. Dit mag eigenlijk niet gemist worden.
Of kies voor een avondje griezelen tijdens een Ghost Walk. Luister en huiver in donkere steegjes bij de verhalen over de donkere kant van de Praagse historie.

Iets actiever? Kies dan voor een avondje bowlen. Dit kan gecombineerd worden met een buffet en u heeft een avondvullend programma.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte