Schoolreis Edinburgh

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Schotland > Schoolreis Edinburgh

Op schoolreis naar Edinburgh? De hoofdstad van Schotland maakt een onvergetelijke indruk met vele middeleeuwse huizen, smalle steegjes in de Old Town en de elegantie van Georgina New Town.
Bezoekt u met uw leerlingen eens the Real Mary King’s Close, waar uw gidsen u meenemen naar het 17e eeuwse ondergronds Edinburgh of bezoekt u eens Edinburgh Castle, gelegen op Castle Rock.
Of wat dacht u van een doedelzak of ceilidh workshop in de avond? Laat u meevoeren in de Schotse cultuur!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS EDINBURGH: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Edinburgh graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Edinburgh!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Edinburgh:

Eerste reisdag:
Met onze comfortabele touringcar reist u naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Na de check in stapt u aan boord van de luxueuze cruiseferry en vertrekt u om 17.30 uur voor een ontspannen overtocht naar Newcastle. Geniet aan boord van de vele faciliteiten en na een heerlijke cruise-avond lekker slapen in uw comfortabele hut.

Tweede reisdag:
Indien gewenst kunt u aan boord genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet, alvorens u om 09.15 uur uitgerust in Newcastle van boord gaat.

Desgewenst kunt u, voordat u naar Edinburgh doorreist, eerst een bezoek brengen aan het trendy Newcastle, de bruisende stad gelegen aan de River Tyne. Newcastle is een perfecte combinatie van oud en nieuw: de oude Victoriaanse gebouwen naast de vele moderne monumenten als de Gateshead Millennium Bridge, gezellige oude pubs en een bijna oneindig modern winkelparadijs.

Reist u direct vanuit Newcastle naar Edinburgh, dan is het nog maar zo’n drie uurtjes rijden naar de trotse Schotse hoofdstad . Voor een eerste verkenning van het op zeven heuvels gebouwde Edinburgh, maakt u ’s middags met onze gids een wandeling langs hoogtepunten als Princes Street en Holyrood Palace en treedt u in de voetsporen van de Schotse vorsten als u via de Royal Mile naar Edinburgh Castle gaat.

’s Avonds kunt u op een wel heel aparte manier Edinburgh ontdekken: tijdens de Witchery Tour maakt u een wandeling door de Old Town en hoort u de “gruwelijke” verhalen uit het duistere verleden van de stad.

Een dag in Edinburgh
U start uw dag vandaag met een bezoek aan het Schotse Nationale Parlement, het eerste parlementsgebouw in 300 jaar. U neemt hier deel aan een rondleiding en brengt een bezoek aan het Visitor Centre dat de eeuwenlange strijd, die voorafging aan de invoering van het parlement, toont.
Daarna is er tijd voor ontspanning in the Edinburgh Dungeon, waar u met uw groep een angstaanjagende tocht door duistere kerkers maakt. Sluip door de met de pest besmette steegjes van Oud Edinburgh, waarna u meegaat op heksenjacht.

U vindt ook ontspanning in Our Dynamic Earth, een veel geprezen educatie attractie. Met de nieuwste technieken en verrassende interactieve presentaties vertelt “Dynamic Earth” het verhaal van onze planeet. Of wat dacht u van een bezoek aan the Scottish National Gallery met de collectie van de vroege Renaissance tot eind 19e eeuw?

’s Avonds reserveren wij voor uw groep een Ceileidh- of doedelzak workshop na een heerlijke maaltijd in een pub in Edinburgh.

Blijft u langer in Edinburgh, dan kunt u ook kiezen voor een excursie naar Deep Sea World, het mooiste aquarium van Europa, Amazonia, een rondreis door het regenwoud of een bezoek aan het National Mining Museum. Of wat dacht u van een dagtocht naar Stirling? Vanuit Edinburgh is het slechts een uurtje rijden naar de stad die wel “de poort tot de Hooglanden” wordt genoemd. Letterlijk hoogtepunt van de stad is Stirling Castle: het belangrijkste kasteel van Schotland gelegen op een opvallende rotspartij.

Vierde reisdag
Na een ochtend in Edinburgh vertrekt u om 12.00 uur naar Newcastle, waar de cruiseferry om 17.00 uur afvaart. Aan boord kunt u weer genieten van alle faciliteiten!

U kunt er ook voor kiezen om meteen na het ontbijt vanuit Edinburgh te vertrekken en nog een stop onderweg te maken in bijvoorbeeld de schilderachtige stadjes Melrose en Jedburgh. Of wat dacht u van Alnwick Castle, het prachtige middeleeuwse kasteel dat werd gebruikt als filmlocatie voor de Harry Potter films.

Laatste reisdag
Wellicht geniet u eerst nog even van het uitgebreide ontbijt aan boord. Om 09.45 uur stapt u uitgerust van boord in IJmuiden.

Schoolreis Edinburgh per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Edinburgh het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Edinburgh en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Edinburgh

Welkom aan boord! DFDS Seaways biedt een ontspannen overtocht van IJmuiden naar Newcastle. De cruiseferry vertrekt om 17.30 uur, het perfecte moment om aan te schuiven in een van de restaurants.

Aan boord van de luxe cruiseferry kunt u dineren in een van de twee restaurants aan boord. Gaat uw voorkeur uit naar een uitgebreid dinerbuffet of een à la carte diner? Na het diner nog even shoppen en dan naar de bioscoop: aan boord draaien de nieuwste films! Of geniet van live muziek in de Columbus Club!

Na een heerlijke cruise-avond lekker slapen in uw comfortabele hut voorzien van een eigen douche en toilet, beddengoed en handdoeken en geschikt voor twee tot vier personen (stapelbedden). U kunt kiezen voor binnenhutten of voor zeezicht hutten (met toeslag). Na een goede nachtrust kunt de volgende dag, wellicht na een heerlijk ontbijt aan boord, uitgerust “voet aan wal” zetten! Uw cruiseferry arriveert om 09.15 uur in Newcastle.

Tijdens uw schoolreis naar Edinburgh verblijft u in het SYHA Edinburgh Central, St. Christophers Inn Edinburgh of het Safestay Hostel in Edinburgh. Uitstekende keuzes voor gezellige en betaalbare accommodaties tijdens uw schoolreis.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Edinburgh. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Edinburgh gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Edinburgh?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

In Edinburgh hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Edinburgh.

Musea
In het hart van Edinburgh vindt u National Museum of Scotland: het museum herbergt uiteenlopende collecties op gebied van cultuur, natuur, wetenschap, technologie en design.

Voor kunst brengt u een bezoek aan Scottish National Gallery. Dit museum herbergt een collectie van de vroege Renaissance tot eind 19e eeuw. In het Scottish National Gallery of Modern Art bekijkt u de kunstwerken van Matisse, Picasso, Bacon en Warhol.

En brengt u ook eens een bezoek aan New Parliament Building, het eerste parlementsgebouw in 300 jaar. Het Visitor Centre toont de eeuwenlange strijd die voorafging aan de invoering van het parlement.

Een bezoek aan het National Mining Museum, op ca. een half uur vanuit Edinburgh gelegen, mag ook zeker niet ontbreken. Treed in de voetsporen van mijnwerkers op zoek naar het zwarte goud in de voormalige Lady Victoria Mine, waar alle aspecten van de mijnbouw worden getoond.

Bezienswaardigheden
Edinburgh Castle & Hollyrood Palace; Edinburgh Castle is één van de beroemdste bezienswaardigheden in Edinburgh. Dit enorme kasteel is gebouwd op Castle Hill, één van de vele heuvels in de stad. Binnenin het kasteel, in de Stone of Destiny en de Crown Room worden de Schotse kroonjuwelen bewaard. Hollyrood Palace, deze officiële residentie en tegenwoordig werkpaleis van het koningshuis van Schotland, staat aan het einde van de beroemde straat “Royal Mile” van Edinburgh. Deze straat, het kloppende hart van Edinburgh, loopt vanaf Edinburgh Castle naar dit vorstelijke onderkomen. Delen van het paleis zijn opengesteld voor het publiek. In de aangrenzende zijstraten van the Royal Mile bevinden zich veel bezienswaardigheden van de stad, waaronder de St. Giles Kathedral. De toren is een opvallend kenmerk van de stad. De toren is uit de 15e eeuw. Het interieur is werkelijk imponerend. Zeker een bezoek waard!

Op een gebied van ongeveer 72 hectare vindt u d botanische tuin van de stad, the Royal Botanical Gardens. Dit pareltje van rust en ontspanning ligt aan de rand van de stad.

Attracties
Wist u dat er onder de straten van Edinburgh nog een stad verborgen zit? Ontdek het tijdens The Real Mary King’s wandeltocht en daal af naar straten die nooit daglicht gezien hebben. Tijdens deze bloedstollende tour gaat u zo’n 400 jaar terug in de tijd. Met behulp van diverse acteurs komen geheimen uit het verleden aan het licht.

En brengt u eens een bezoek aan Edinburgh Dungeon en maak een angstaanjagende tocht door duistere kerkers. Sluip door de met de pest besmette steegjes van het oude Edinburgh, waarna u meegaat op heksenjacht.

Of wat dacht u van een bezoek aan Our Dynamic Earth, een veel geprezen educatieve attractie. Met de nieuwste technieken en verrassende interactieve presentaties vertelt “Dynamic Earth” het verhaal van onze planeet. Of “reach for the stars” in het Royal Observatory Visitor Centre en stap in de wereld van de astronomie.

Tijdens een verblijf aan Edinburgh, mag ook een bezoek aan Scotch Whisky Heritage Centre niet ontbreken. Boek eens the Scotch Whisky Experience en ontdek tijdens de rit in een groot whiskyvat hoe het mysterie van de Schotse whisky wordt opgelost.

Ook buiten de stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Wat dacht u van een excursie naar Deep Sea World, het mooiste aquarium van Europa, Amazonia, een rondreis door het regenwoud of een bezoek aan het National Mining Museum.

Of een dagtocht naar Stirling? Vanuit Edinburgh is het slechts een uurtje rijden naar de stad die wel “de poort tot de Hooglanden” wordt genoemd. Letterlijk hoogtepunt van de stad is Stirling Castle: het belangrijkste kasteel van Schotland gelegen op een opvallende rotspartij.

Onderweg naar Edinburgh (of Newcastle) maakt u een stop in de schilderachtige stadjes in de Schotse Borders, Melrose en Jedburgh of bezoekt u Alnwick Castle, het Windsor van het Noorden en gebruikt als filmlocatie voor Zwerkbal en de vlieglessen in “Harry Potter en de steen der Wijzen.”

Have a taste of Edinburgh
Na een heerlijke dag Edinburgh is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Edinburgh.

Avondprogramma
’s Avonds kunt u op een wel heel aparte manier Edinburgh ontdekken: tijdens de Witchery Tour maakt u een wandeling door de Old Town en hoort u de “gruwelijke” verhalen uit het duistere verleden van de stad.

Of boekt u eens een doedelzak- of Ceileidh workshop of geniet van een voorstelling in het theater of wellicht toch een avondje bowlen op de “high performance Ten Pin Bowling Lanes!”

Uiteraard biedt Edinburgh nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte