Schoolreis Edinburgh & Schotse Hooglanden

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Schotland > Schoolreis Edinburgh & Schotse Hooglanden

Op schoolreis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden? Een prachtige combinatiereis! U maakt kennis met de indrukwekkende hoofdstad van Schotland met vele middeleeuwse huizen, de smalle steegjes in de Old Town en de elegantie van Georgina New Town. Daarnaast ontdekt u de Schotse Hooglanden met een bezoek aan Fort William als prima uitgangspunt voor uw verkenning van de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot Brittannië. Onderweg bezoeken we het Romeinse Fort Vindolanda of het plaatsje Carlisle. En huist er echt een monster in Loch Ness? U kunt het zelf ontdekken tijdens deze reis!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS EDINBURGH & SCHOTSE HOOGLANDEN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden!

Zomaar een idee voor uw reis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden:

Eerste reisdag
Met onze comfortabele touringcar reist u naar de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Na de check-in stapt u aan boord van de luxueuze cruiseferry en vertrekt u om 17.30 uur voor een comfortabele overtocht naar Newcastle.

De cruiseferry’s van DFDS Seaways zijn van alle gemakken voorzien. Riante hutten, exclusieve restaurants en meer dan voldoende entertainment. Na een uitstekend diner in een van de restaurants kunt u volop ontspannen en genieten van het live entertainment in de nachtclub. U kunt ook een bezoekje brengen aan het casino of een filmpje pakken in de bioscoop. Of toch nog even de broodnodige (of minder nodige) aankopen doen in de Seashop, voordat u in uw comfortabele hut van een goede nachtrust kan genieten.

Tweede reisdag
Indien gewenst kunt u ’s ochtends aan boord genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet, alvorens u om 09.15 uur in Newcastle van boord gaat. Vanuit Newcastle reist u via een afwisselende route van ca. zes uur naar Fort William aan “de voet” van de Schotse Hooglanden.

Een paar tips voor een stop “en route”: Bezoek even het ten zuiden van Hadrian’s Wall gelegen Romeinse fort Vindolanda en het Roman Army Museum. Of een stop in Carlisle met haar imponerende Normandische burcht en monumentale kathedraal. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw accommodatie in Fort William (of Inverness).

Derde reisdag
Fort William is prachtig gelegen aan het Loch Linnhe én het ideale uitgangspunt voor uw verkenning van de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis! De 1344 meter hoge Ben Nevis is voor iedereen te beklimmen, mits men over een goede gezondheid en enige wandelervaring beschikt. Onder leiding van ervaren gids wandelt u over het zigzaggende bergpad naar de top (afhankelijk van de weersomstandigheden!). Voor een iets “minder sportieve” tocht kunt u met de gondellift in een kwartiertje de berg Aonach Mor (1221 meter) “beklimmen”. En wellicht aansluitend een boottocht op Loch Linnhe.

Kiest u voor een verblijf in Inverness of kiest u voor een extra dag in Fort William, dan kunt op zoek naar de beroemdste inwoner van Schotland: Nessie! Huist er echt een monster in Loch Ness of is het slechts een verzinsel? U kunt het zelf ontdekken!

Vierde reisdag
Na het (vroege) ontbijt vertrekt u naar Edinburgh waar u rond het middaguur zult aankomen. Tips voor uw programma vindt u op onze Edinburgh pagina.

Vijfde reisdag
’s Ochtends kunt u nog volop genieten van de vele monumenten en attracties die Edinburgh te bieden heeft. Om ca. 12.00 uur vertrekt u naar Newcastle, waar om 17.00 uur de cruiseferry naar IJmuiden vertrekt.

Zesde reisdag
Om 09.45 uur stapt u na een ontspannen overtocht van boord in IJmuiden. Aansluitend doorreis naar uw schooladres.

 

Schoolreis Edinburgh & Schotse Hooglanden per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Edinburgh & Schotse Hooglanden

Welkom aan boord! DFDS Seaways biedt een ontspannen overtocht van IJmuiden naar Newcastle. De cruiseferry vertrekt om 17.30 uur, het perfecte moment om aan te schuiven in een van de restaurants.

Aan boord van de luxe cruiseferry kunt u dineren in een van de twee restaurants aan boord. Gaat uw voorkeur uit naar een uitgebreid dinerbuffet of een à la carte diner? Na het diner nog even shoppen en dan naar de bioscoop: aan boord draaien de nieuwste films! Of geniet van live muziek in de Columbus Club!

Na een heerlijke cruise-avond lekker slapen in uw comfortabele hut voorzien van een eigen douche en toilet, beddengoed en handdoeken en geschikt voor twee tot vier personen (stapelbedden). U kunt kiezen voor binnenhutten of voor zeezicht hutten (met toeslag). Na een goede nachtrust kunt de volgende dag, wellicht na een heerlijk ontbijt aan boord, uitgerust “voet aan wal” zetten! Uw cruiseferry arriveert om 09.15 uur in Newcastle.

 

Tijdens uw schoolreis naar Edinburgh & Schotse Hooglanden verblijft u in Edinburgh in het SYHA Edinburgh Central, St. Christophers Inn Edinburgh of het Safestay Hostel in Edinburgh en in de Schotse Hooglanden in SYHA Glen Nevis. Uitstekende keuzes voor gezellige en betaalbare accommodaties tijdens uw schoolreis.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel in Edinburgh? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Edinburgh. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Edinburgh gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar. De accommodaties in de Schotse Hooglanden zijn beperkt.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Edinburgh?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in de Schotse Hooglanden.

Tips voor uw programma vindt u op onze Edinburgh pagina.

 • Carlisle
  Al lang voor de Romeinse tijd was Carlisle een belangrijke locatie op de Britse eilanden. Als toegangspoort tot het Engelse Lake District en een van de grootste plaatsen in Noord-Engeland, is dit een bruisende bestemming vol evenementen en attracties. Bezoek het beroemde Tullie House Museum, volg resten van de muur van Hadrianus en bewonder de kathedraal, maar geniet ook van het culinaire aanbod in deze hoofdstad van Cumbria.
 • Vindolanda Fort
  Het Romeinse fort en dorp Vindolanda is een van de populairste bezienswaardigheden langs de muur van Hadrianus. Loop langs de restanten een fort, een badhuis en woningen. U krijgt een unieke kijk in het alledaagse leven van de Romeinen dankzij de zeldzame tabletten die in Vindolanda zijn gevonden. De teksten op deze goed bewaarde plankjes – die te zien zijn in het museum – hebben een grote rol gespeeld bij het onderzoek naar de Romeinse tijd.
 • The Roman Army Museum
  Bezoek het naar het Romeinse legermuseum en dompel u zelf onder in het leven van een Romeinse soldaat. Het museum is gelegen naast een van de meest complete delen van Hadrian’s Wall.
 • Chester’s Roman Fort and Museum
  Waant u zich in het oude Romeinse Rijk in het meest complete Romeinse fort van Groot-Brittannië. Zo’n driehonderd jaar lang was dit de verblijfplaats van honderden cavaleriesoldaten. De prachtig bewaard gebleven muren van de badhuizen (inclusief stoomkamers) geven een idee van hoe deze Romeinen hun tijd doorbrachten.
 • Battlesteads Observatorium
  De wereld kent tegenwoordig niet meer veel plaatsen waar het ’s nachts pikkedonker is. Op de grens van Northumberland Nationaal Park ligt zo’n zeldzame duistere oase. Verruil de historische Romeinse bouwsels voor een kijkje naar de toekomst. Bij het observatorium van Battlesteads hebben reizigers de mogelijkheid om een van de helderste sterrenhemelen in Noord-Engeland waar te nemen.
 • Fort William
  Deze charmante stad heeft zich ontwikkeld rond een reeks grote en kleine, strategische forten, vandaar de naam Fort William. De stad is prachtig gelegen aan de oevers van het Loch Linnhe in de schaduw van de Ben Nevis, de hoogste berg hoogste berg van Groot-Brittannië. Het ideale uitgangspunt voor uw verkenning van de hoogste berg van Groot- Brittannië!
  Wat is er nog meer te beleven in Fort William? Vanaf het centraal station van Fort William vertrekt de “Jacobitetrain”. Dit is de stoomtrein die voorkomt in de Harry Potter films. Ook zijn verschillende delen van de route die het treintje aflegt in de films gebruik.
 • Ben Nevis
  Ben Nevis is het hoogste punt van Groot-Brittannië en is voor iedereen te beklimmen, mits men over een goede gezondheid en enige wandelervaring beschikt. Onder leiding van een ervaren gids wandelt u over het zigzaggende bergpad naar de top (afhankelijk van de weersomstandigheden!).
 • Aonach Mor
  Voor een iets “minder sportieve” tocht kunt u met de gondellift in een kwartiertje de berg Aonach Mor (1221 meter) “beklimmen”.
 • Loch Linnhe
  Loch Linnhe ligt aan de westkust van Schotland en is één van de Schotse zee-lochs. Het is een mooi gebied om te wandelen, te ontspannen en te genieten van alles wat het water met zich meebrengt. Denkt u eens aan een boottocht met een start in Fort William!
 • Urquhart Castle
  Aan de oevers van Loch Ness, net buiten het dorp Drumnadrochit, kunt u een bezoek brengen aan Urquhart Castle. Deze 13e eeuwse middeleeuwse kasteelruïne is een absolute must op uw reis door Schotland! De locatie is ongelooflijk en de rondleiding door de kasteelruïnes is zeer interessant. Het bezoek begint met de vertoning van een korte film over de geschiedenis van het kasteel. Dan gaan de deuren open en begint de rondleiding door de ruïnes.
 • Loch Lomond and The Trossachs National Park
  Dit grote nationale park ligt in het westen van Schotland net in het zuidelijke deel van de Highlands. Het park ligt rond het meer Loch Lomond. Op en rond het meer zijn ook tal van leuke activiteiten te ondernemen. Zo kunt u er diverse watersporten beoefenen, zoals windsurfen, kajakken en kanoën. Ook is het leuk om een kleine cruise te beleven op Loch Lomond. Uw cruise zou kunnen starten in Luss, een klein dorpje aan de westoever van Loch Lomond.

Uiteraard bieden de Schotse Hooglanden nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

 

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte