Schoolreis Wenen & Budapest

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Oostenrijk > Schoolreis Wenen & Budapest

Op schoolreis naar Wenen & Boedapest? Ontdek Wenen, de stad van de muziek aan de Donau. Stap terug in de tijd en bekijk de prachtige paleizen met indrukwekkende fonteinen, parken en monumenten.
De prachtige Hongaarse dubbelstad Budapest aan de oevers van de Donau is voor velen nog een onbekende. Deze boeiende, mondaine metropool verdient het echter om ontdekt te worden. Enerzijds het groene Boeda en anderzijds het altijd drukke en gezellige Pest. Ontdek de oude koffiehuizen, de beroemde badhuizen, bezoek één van de vele musea of maak een boottocht op de Donau.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS WENEN & BUDAPEST: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Wenen & Budapest graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Wenen & Budapest!

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Wenen & Budapest:

1e reisdag
Aan het begin van de avond vertrekt u vanaf uw schooladres in Nederland naar Oostenrijk. Met onze comfortabele touringcar rijdt u naar Wenen via de route Frankfurt, Nürnberg, Regensburg, Passau en Linz (met een chauffeurswissel onderweg).

2e reisdag
Aan het begin van de ochtend arriveert u in het prachtige Wenen. Begin ’s ochtends uw eerste verkenning van Wenen en ontdek de stad van de muziek aan de Donau. Stap terug in de tijd en bekijk de prachtige paleizen met indrukwekkende fonteinen, parken en monumenten. Maak met uw groep een wandeling door verrassende steegjes en intieme pleintjes.

Natuurlijk begint u uw verkenning van Wenen met een “Altstadtbummel!” Een afwisselende wandeling onder leiding van onze gids(en) tussen de Stephansdom en de Hofburg: door verrassende steegjes, over intieme pleintjes met barokke huizen en paleizen. Geniet van de vele monumentale bouwwerken als de Staatsoper, de Hofburg (ooit de keizerlijke winterresidentie), het stadhuis en het Burgtheater.

Een dag in Wenen
Bezoek vanzelfsprekend hét mooiste bouwwerk van Wenen: Schloß Schönbrunn. De tuinen kunt u vrij bezoeken. Indien gewenst reserveren wij tevens een rondleiding door de pronkkamers van het keizerlijke zomerpaleis.

Nog een paar alternatieve tips voor uw programma. Wenen vanuit de lucht bekijken? Dat kan (ook ’s avonds) vanaf de 150 hoge Donauturm. Of breng een bezoek met “viel Spaß” aan het beroemde Prater: veel attracties en natuurlijk hét symbool van Wenen: het Riesenrad. Of breng een bezoek aan de Spaanse Rijschool: de oudste rijschool ter wereld en geniet van “ballet” van de gracieuze Lippizaner paarden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze Wenen pagina.

3e reisdag
Na het (vroege) ontbijt rijdt u in ca. drie uur naar Budapest. Begin ’s ochtends uw eerste verkenning van Budapest met een stadswandeling door Buda, het oudere, heuvelachtige stadsdeel. Met onze gids wandelt u door de burchtwijk met het prachtige Koninklijk Paleis, de neogotische Matthiaskerk en het fantasierijke Vissersbastion.

’s Middags kunt u met “ongebruikelijke” vervoersmiddelen de Buda-heuvels in: de tandradbaan, de kinderspoorbaan en de stoeltjeslift.
Of bezoek één van de vele musea van Budapest. Bijvoorbeeld het Museum voor Beeldende Kunst met een rijke collectie Italiaanse schilderijen.

4e reisdag
Voor verdere programmasuggesties kunt u onze Budapest pagina bezoeken!
Na een vermoeiende maar interessante dag kunt u ’s avonds uw bezoek aan Budapest met een gezellig afscheidsdiner. Om ca. 22.00 uur vertrekt u vanuit Budapest naar Nederland.

5e reisdag
Indien gewenst reserveren wij voor uw groep een ontbijt onderweg. Aankomst Nederland in de loop van de middag.

Schoolreis Wenen & Budapest per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Wenen & Budapest het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.
U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Wenen & Budapest en kennen de weg. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

Tijdens uw schoolreis naar Wenen & Budapest heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte