Schoolreis Wenen

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Oostenrijk > Schoolreis Wenen

Op schoolreis naar Wenen? Ontdek de stad van de muziek aan de Donau. Stap terug in de tijd en bekijk de prachtige paleizen met indrukwekkende fonteinen, parken en monumenten. Maak met uw groep een wandeling door verrassende steegjes en intieme pleintjes. En vanzelfsprekend is een bezoek aan het mooiste bouwwerk van Wenen gepland; Schloß Schönbrunn. De tuinen zijn vrij te bezoeken. Wenen vanuit de lucht bekijken? Bezoek dan het 250m hoge Donauturm of ga met ‘’viel spaß’’ een rit in het Riesenrad.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS WENEN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Wenen graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Wenen!

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Wenen:

Eerste reisdag
Vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven of Weeze vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Wenen. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven! Vanaf de luchthaven in Wenen kunt u per touringcar naar uw hotel of per lijndienst shuttlebus of per trein naar het centrum van Wenen reizen.

Natuurlijk begint u uw verkenning van Wenen met een “Altstadtbummel!” Een afwisselende wandeling onder leiding van onze gids(en) tussen de Stephansdom en de Hofburg: door verrassende steegjes, over intieme pleintjes met barokke huizen en paleizen. Geniet van de vele monumentale bouwwerken als de Staatsoper, de Hofburg (ooit de keizerlijke winterresidentie), het stadhuis en het Burgtheater.

Een dag in Wenen
Bezoek vanzelfsprekend hét mooiste bouwwerk van Wenen: Schloß Schönbrunn. De tuinen kunt u vrij bezoeken. Indien gewenst reserveren wij tevens een rondleiding door de pronkkamers van het keizerlijke zomerpaleis.

Nog een paar alternatieve tips voor uw programma. Wenen vanuit de lucht bekijken? Dat kan (ook ’s avonds) vanaf de 150 hoge Donauturm. Of breng een bezoek met “viel Spaß” aan het beroemde Prater: veel attracties en natuurlijk hét symbool van Wenen: het Riesenrad. Of breng een bezoek aan de Spaanse Rijschool: de oudste rijschool ter wereld en geniet van “ballet” van de gracieuze Lippizaner paarden.

Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Wenen. Sluit bijvoorbeeld uw reis aan Wenen af met een bezoek aan de Naschmarkt. De bekendste markt van Wenen zorgt met ruim 120 marktkramen en divers culinairs lekkers voor een belevenis! De Naschmarkt is een ontmoetingsplek voor alle culturen in Wenen.

Per shuttlebus of trein of met een door ons voor uw groep gereserveerde touringcar vertrekt u naar luchthaven Wenen . Aansluitend terugreis per lijndienst naar Amsterdam Schiphol, Eindhoven of Weeze. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Wenen:

Eerste reisdag
Aan het begin van de avond vertrekt u vanaf uw schooladres in Nederland naar Oostenrijk. Met onze comfortabele touringcar rijdt u naar Wenen via de route Frankfurt, Nürnberg, Regensburg, Passau en Linz (met een chauffeurswissel onderweg).

Tweede reisdag
Aan het begin van de ochtend arriveert u in het prachtige Wenen. Begin ’s ochtends uw eerste verkenning van Wenen en ontdek de stad van de muziek aan de Donau. Stap terug in de tijd en bekijk de prachtige paleizen met indrukwekkende fonteinen, parken en monumenten. Maak met uw groep een wandeling door verrassende steegjes en intieme pleintjes.

Een dag buiten Wenen
Na het (vroege) ontbijt rijdt u in ca. drie uur naar Budapest. Begin ’s ochtends uw eerste verkenning van Budapest met een stadswandeling door Buda, het oudere, heuvelachtige stadsdeel. Met onze gids wandelt u door de burchtwijk met het prachtige Koninklijk Paleis, de neogotische Matthiaskerk en het fantasierijke Vissersbastion.

’s Middags kunt u met “ongebruikelijke” vervoersmiddelen de Buda-heuvels in: de tandradbaan, de kinderspoorbaan en de stoeltjeslift.
Of bezoek één van de vele musea van Budapest. Bijvoorbeeld het Museum voor Beeldende Kunst met een rijke collectie Italiaanse schilderijen.

Terug in Wenen na een afwisselende dagtocht kunnen wij een diner voor uw groep reserveren. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om vanuit Budapest naar Nederland te reizen. Wij onderzoeken graag alle mogelijkheden voor uw groep. Om ca. 22.00 uur vertrek vanuit Wenen of Budapest naar Nederland.

Laatste reisdag
Indien gewenst reserveren wij voor uw groep een ontbijt onderweg. Aankomst Nederland in de loop van de middag.

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Wenen te reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en groepsgrootte. U heeft de keuze uit touringcar of vliegtuig.

Schoolreis Wenen per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Wenen het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Wenen en kennen de weg. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

Schoolreis Wenen per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Wenen. We denken met u mee over de gunstigste route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthavens. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Wenen.

Tijdens uw schoolreis naar Wenen heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte