Schoolreis Terschelling

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Nederland > Schoolreis Terschelling

Terschelling, de droomlocatie voor schoolreizen! Terschelling is de perfecte locatie voor een natuurlijk en avontuurlijk schoolkamp, werkweek of introductie kamp. De adembenemende natuur en het gevoel van vrijheid op het eiland gecombineerd met educatieve onderdelen en spectaculaire activiteiten zijn de ideale mix voor uw schoolreis. Alleen de overtocht en de unieke verblijfslocaties maken een verblijf op Terschelling al onvergetelijk voor scholieren en studenten.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS TERSCHELLING: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Terschelling graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Terschelling.

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Terschelling:

Eerste reisdag
Per touringcar vertrek vanaf uw schooladres naar Harlingen. Hier blijft de touringcar achter en vertrekt u met de boot naar Terschelling. Nadat de fietsen zijn opgehaald en de bagage naar het hostel wordt gebracht, fietst u langs de Waddenzee naar Stayokay Terschelling. Het hostel ligt bovenop een duin en kijkt uit over baai Dellewal, de enige natuurlijke baai van Nederland.
‘s Middags kunt u een avontuurlijke GPS tocht over het eiland (wandelend of per fiets) maken. In zo’n anderhalf uur ontdekken de leerlingen een deel van het eiland en moeten ze in groepsverband opdrachten oplossen. Na de GPS tocht verzamelt u weer bij Stayokay en wordt er ’s avonds een barbecue gehouden op het terras.

Aansluitend stapt u ’s avonds weer op de fiets naar het strand voor een kampvuur. Hier horen natuurlijk marshmallows en limonade bij (en aan de leraren wordt natuurlijk ook gedacht).

Tweede reisdag
De gevarieerde natuur van Terschelling biedt vele mogelijkheden. Kiest u ervoor om het Wad te ontdekken tijdens een excursie met een gids of gaat u liever met de boswachter het natuurgebied de Noordsvaarder ontdekken? Een steentje bijdragen aan deze mooie natuur doet u door samen met stichting de Milieujutter op pad te gaan om het Noordzeestrand op te ruimen!

In de middag zoekt u met de groep een lekker plekje in het duin of op het strand om de lunchpakketjes op te eten. Daarna vervolgen jullie de weg naar het Noordzeestrand waar de instructeurs klaar staan met powerkites. Met deze grote vliegers ontdekt u pas echt hoe krachtig de wind kan zijn! Bij een grote groep zal er naast het powerkiten een andere activiteit opgezet worden zodat iedereen bezig blijft.

Na een hele dag buiten staat er een heerlijke gezonde maaltijd voor uw groep klaar. Stayokay serveert een 3-gangen dinerbuffet. Soep, brood, salades, warme hoofdgerechten en natuurlijk een dessert maken het buffet compleet.

Derde reisdag
Een dag vol avontuur en spanning in de natuur en op het strand! De ochtend begint weer goed met een uitgebreid ontbijt. Daarna gaat u wederom genieten van de natuur, bent u gisteren het wad op geweest? Dan kunt u vandaag met de boswachter naar de Noordsvaarder om het gevarieerde duinlandschap te bestuderen.
Na de lunch verzamelt u zich weer op het strand voor het spectaculaire coastraften in de branding van de Noordzee! Naast deze activiteit wordt bijvoorbeeld een volleybal veld opgezet zodat u allemaal actief blijft.
Is het water nog te koud of kiest u liever voor een teambuilding activiteit? Dan is het jutkamp zeker iets voor uw groep. Een uitdagend meerkamp met een eilander thema zorgt ervoor dat iedereen in groepsverband met elkaar samenwerkt op weg naar de overwinning.
Ook ’s avonds staat er weer een voedzame maaltijd klaar bij Stayokay.

Vierde reisdag
Op zoek naar de zeehonden van Terschelling! Na het ontbijt stapt u weer op de fiets richting de haven waar u aan boord gaat van de Talisman. Deze boot brengt u tot op een paar meter afstand van de zeehonden in de Waddenzee, zo dichtbij bent u nog nooit geweest! De kapitein vertelt graag over de verschillende soorten zeehonden en hun leefomgeving, laat u verrassen door de wilde dieren die ook in Nederland leven.

’s Middags fietst u naar het duinmeertje van Hee waar de instructeurs klaar staan met materialen om vlotten te bouwen. Ieder team moet zo snel mogelijk een werkend vlot maken en daarmee een parcours op het meer afleggen. Deze activiteit wordt gecombineerd met boogschieten, laat de Robin Hood in u naar boven komen!

In de avond wordt er door Stayokay weer een heerlijke maaltijd verzorgd.

Laatste reisdag
Nog even genieten van de laatste dag. Er staat weer een lekker ontbijt klaar en iedereen kan ook weer zijn eigen lunchpakket klaarmaken.
Na het uitchecken fietsen jullie weer richting West waar de fietsen ingeleverd worden bij de haven. De bagage wordt van het hostel weer naar de haven gebracht.
Hierna is er nog even tijd om het dorp in te gaan, souvenirs te kopen of nog even een rondje te lopen over het Groene strand voordat u weer met de boot naar Harlingen vertrekt. In Harlingen staat de touringcar voor u klaar en brengt u terug naar uw schooladres.

Stayokay Terschelling ligt prachtig bovenop een duin. Geniet van een weids uitzicht over het Wad, de duinen en de haven van West Terschelling. Dit hostel is sinds april 2019 volledig gerenoveerd. Na een dag uitwaaien kant u lekker thuiskomen in deze Stayokay. Er zijn speeltoestellen en een terras met misschien wel het mooiste uitzicht van het hele eiland. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijke vers bereide maaltijd. De medewerkers van het hostel helpen u graag op weg om dit mooie eiland te ontdekken.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte