Schoolreis Rome Vakantiepark

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Italië > Schoolreis Rome Vakantiepark

Op schoolreis naar Rome? Rome is een van de steden waar u geweest moet zijn. Enerzijds de rijk gevulde schatkamers van de ontelbare musea, paleizen en kerken. Anderzijds de hectische boulevards, de intieme restaurantjes en zonovergoten piazza’s. Camping Roma is ideaal gelegen binnen de ringweg van Rome en op steenworp afstand van Vaticaanstad, midden in een groene oase. De perfecte keuze voor wie de eeuwige stad op een betaalbare wijze wil ontdekken en tevens wil genieten van sport en vermaak en het plezier en de vrijheid van een verblijf in de openlucht.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS ROME VAKANTIEPARK: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Rome graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Rome!

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Rome:

1e reisdag
Om ca. 09.00 uur vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Italië via de route Luxemburg, Straatsburg, Metz, Luzern en Milaan. Een lange, maar mooie en afwisselende route. ’s Avond kunnen wij voor uw groep een diner “en route” reserveren (tevens chauffeurswissel). Aansluitend doorreis naar Rome.

2e reisdag
Na een rechtstreekse rit over de Autostrada arriveert u aan het begin van de ochtend op Vakantiepark Roma Village. Wellicht dat u eerst even wilt bijkomen en rustig genieten van een ontbijt met een kopje espresso of cappuccino, alvorens u wandelend op een klassieke zwerftocht door Rome gaat. Voor deze Romeinse ontdekkingstocht informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen. ​

Wandel eerst naar het Piazza Venezia. In de directe omgeving van dit plein vindt u vele van de monumentale hoogtepunten van het antieke Rome. Langs de zijkant van het Monument Victor Emanuel wandelt u naar de Cordonata. Via deze statige trap betreedt u het Capitool. Bovenaan de trap, stap je in één van de meesterwerken van Michelangelo: het Piazza del Campidoglio. Op dit fraaie plein vindt u tevens de Capitolijnse Musea. Vanaf het Capitool loopt u naar het Forum Romanum, gelegen tussen de Capitolijnse en Palatijnse heuvels. Dit was ooit het centrum van het openbare en religieuze leven van Rome. Wandelend over de Via Sacra zie je een mozaïek van klassieke restanten, welke het Oude Rome doet herleven. Op het Palatijn, één van de zeven heuvels van Rome, vindt u de keizerlijke paleizen. Met een bezoek aan het nabijgelegen Colosseum komt de Romeinse oudheid nog meer tot leven.

Wilt u Rome op deze eerste dag op een andere manier verkennen reserveer dan bij ons de Rome Highlights Fietstour: met Nederlands of Engels sprekende gidsen ontdekt u de eeuwige stad op een bijzondere manier!

Na een klassieke dag kunt ’s avonds dineren in het restaurant van Vakantiepark Village Roma: heerlijk genieten van een “pasta en pizza” menu! Aansluitend nog even het zwembad in en dan naar de disco-pub!

3e reisdag
Na het ontbijt bezoekt u de Thermen van Caracalla, (ooit de meest luxueuze badinrichting van Rome) en Circus Maximus, waar duizenden Romeinen genoten van de wagenrennen. Aansluitend naar de Via Appia Antica, de consulweg die het (oude) Rome verbond met Brindisi. Langs deze antieke “snelweg” met deels nog het oorspronkelijke wegdek, liggen o.a. ruïnes van aquaducten en de Catacomben van o.a. San Callisto. Wellicht huurt u ter plaatse fietsen om over de kasseien dit antieke stukje Rome te verkennen!

’s Middags bezoekt u het buiten Rome gelegen Tivoli, een gezellig stadje, vooral bekend door de prachtige tuinen van Villa d’Este en de nabijgelegen Villa Adriana, de grootste villa die het Romeinse Rijk kende.

’s Avonds een wandeling naar het theatrale Piazza Navona (misschien wel het mooiste, maar zeker het meest flamboyante plein van Rome), het Pantheon (met een “ijsstop” bij één van de gelateria’s) en via een wirwar van kleine straatjes naar de Trevi Fonteinen.

4e reisdag
Voor een bezoek aan Vaticaanstad, moet u zeker voldoende tijd uittrekken. Bezoek de Vaticaanse Musea (op de laatste zondag van iedere maand gratis toegankelijk) met o.a. de Sixtijnse Kapel en de majestueuze Sint Pieter, met wellicht een klim naar de koepel. Aansluitend kunt u een wandeling maken naar de Engelenburcht en het Tibereiland. Voor een wel heel bijzondere blik op Rome maakt u een boottocht: “Sotto i ponti di Roma.” Terug op het Tibereiland loopt u via de Ponte Fabricio naar het Ghetto. Moe van het wandelen? Maak dan een boottocht op de Tiber!

’s Avonds lekker ontspannen op Vakantiepark Village Roma of wellicht een bezoek aan Trastevere, één van de meest populaire uitgaanswijken van Rome: smalle straatjes met bontgekleurde huizen en vele terrasjes en restaurants. Beklim aansluitend nog “even” de Gianicolo, de 80 meter hoge heuvel tussen Trastevere en het Vaticaan en geniet van het prachtige uitzicht over Rome!

5e reisdag
Deze dag staat geheel in het teken van het bezoek aan Pompeï, dat in 79 na Christus werd bedolven onder een dikke laag as van de Vesuvius. Hoewel de opgravingen nog lang niet zijn voltooid, biedt deze dodenstad u een fascinerend beeld van het leven in het Romeinse Rijk.

6e reisdag
’s Ochtends bezoek aan één of meer van de vele prachtige kerken in het Heilige Rome. Deze wandeling kan o.a. omvatten San Pietro in Vincoli, waar volgens de overlevering de ketenen waarmee Petrus in Rome werd vastgeklonken, bewaard worden. San Clemente, één van de mooiste kerken van Rome. Bezoek hier zeker het ondergrondse sanctuarium en de gebouwen en straten uit het antieke Rome. San Giovanni in Laterano met de monumentale bronzen deuren en het erbij gelegen Santa Scala.

’s Middags kunt u bijvoorbeeld met de metro B naar San Paulo fuori le Mura of naar EUR (in het Museo della Civiltà Romana de schitterende maquettes van het oude Rome) alvorens u naar Ostia Antica gaat: de havenstad van het Oude Rome aan de monding van de Tiber. Aansluitend (bij mooi weer) naar het Lido di Ostia, een gezellige badplaats met strand en promenade.

En ’s avonds na het diner nog een sportieve activiteit met bijvoorbeeld een volleybalwedstrijd op het Vakantiepark Roma Village!

7e reisdag
Deze laatste dag in Rome kunt u één van de vele nog niet verkende plekken van Rome ontdekken. Wandel bijvoorbeeld vanaf Piazza del Popolo (onderweg het mooiste uitzicht over Rome vanaf Piazzale Napoleone) door het park Villa Borghese naar de recentelijk weer geopende Galleria Borghese (reserveren!) met o.a. de prachtige collectie beeldhouwwerken van Bernini. In het nabijgelegen Villa Giullia de rijke collectie Etruskische kunstschatten. Nadat u het bezoek aan Rome heeft afgesloten met een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om ca. 20.00 uur naar Nederland.

8e reisdag
Indien gewenst kunnen wij in Buochs voor uw groep een ontbijt reserveren. Tevens chauffeurswissel. Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de avond.

SCHOOLREIS ROME VAKANTIEPARK: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Rome graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Rome!

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Rome:

Eerste reisdag
Vanaf de luchthaven naar keuze vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Rome. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven!

Vanaf de luchthaven in Rome kunt u per touringcar naar uw hotel of per lijndienst shuttlebus naar het centrum van Rome (Termini) reizen. Na aankomst eerst lekker ontspannen op het vakantiepark of maak alvast een eerste wandeling door de “eeuwige stad:” langs het antieke forum en imposante Colosseum, slenter over het altijd drukke Piazza Navona of het indrukwekkende SInt Pietersplein ! En aansluitend genieten van een lekker pizza diner op Vakantiepark Roma!

Een dag in Rome
Hoeveel dagen u in Rome blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Voor uw Romeinse ontdekkingstochten informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen!

Ga op zoek naar de ontelbare getuigenissen van het antieke Rome met natuurlijk een bezoek aan het Colosseum, Forum Romanum en Palatijn. Maar bezoek ook eens de San Clemente en daal af naar de gebouwen en straten uit het antieke Rome. Of stap letterlijk terug in de tijd in Ostia Antica.
Blijft u nog een dag in Rome? Ga dan naar Vaticaanstad. Bezoek de Vaticaanse Musea (op de laatste zondag van iedere maand gratis toegankelijk) met o.a. de Sixtijnse Kapel en de majestueuze Sint Pieter, met wellicht een klim naar de koepel. Aansluitend kunt u een wandeling maken naar de Engelenburcht en het Tibereiland.

Na een lange dag kunt ’s avonds dineren in het restaurant van Vakantiepark Village Roma: heerlijk genieten van een “pasta en pizza” menu! Aansluitend nog even het zwembad in en dan naar de disco-pub!

Een dag vanuit Rome
Wilt u vanuit Rome een dag “naar buiten,” maak dan een excursie naar bijvoorbeeld Pompeï, dat in 79 na Christus werd bedolven onder een dikke laag as van de Vesuvius. Of ga Tivoli en bezoek Villa d’Este en Villa Adriana. Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar voor een onvergetelijke dagtocht!

Laatste reisdag
Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Rome. Een bezoek aan de Capitolijnse Musea of Villa Borghese? Een fietstour over de Via Appia Antica? Of naar de Thermen van Caracalla! Moe van het wandelen? Kies dan voor een boottocht over de Tiber!

Per shuttlebus of met een door ons voor uw groep gereserveerde touringcar vertrekt u naar luchthaven Roma . Aansluitend terugreis per lijndienst. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Vakantiepark Village Roma is de ideale uitvalsbasis voor een schoolreis in de Italiaanse hoofdstad. Op steenworp afstand van het Vaticaan kunt u overnachten in bungalows of chalets in ons gezellige Vakantiepark Village Roma! Hier kunt u genieten van alle comfort en vertier, dat u van een vakantiepark kunt verlangen: zwembaden, jacuzzi, disco-pub en het restaurant met een voortreffelijke Italiaanse keuken…dat is Vakantiepark Village Roma.

Gunstig gelegen midden in een groene oase op een kwartiertje van het Vaticaan. De perfecte keuze voor wie het rijke verleden en de cultuur van Rome wil combineren met het plezier en de vrijheid van een verblijf in de “open lucht.”

Bungalow voor 1-3 personen: ruime kamer met een gewoon bed en een opklapbed/slaapbank. De bungalow heeft een aangrenzende badkamer met douche en toilet. Daarnaast beschikt de bungalow over een opslagruimte, verwarming en airconditioning. Geniet voor uw bungalow nog even na van alle indrukken die u die dag in Rome hebt opgedaan.

Chalet voor 1-5 personen: de chalets bestaan uit twee aparte slaapkamers, een tweepersoonsbed en een met drie enkele bedden, elk met eigen badkamer met douche en toilet, een woonkamer met volledig ingerichte open keuken. U kunt heerlijk ontspannen op de veranda met tafel en stoelen.
Maak u geen zorgen over de temperatuur… airconditioning of verwarming en lakens zijn bij de prijs inbegrepen.

Bar & Restaurant: Vakantiepark Village Roma biedt een uitgebreid assortiment gebak, pasta’s en snacks gedurende de hele dag.

Voor een snel tussendoortje aan de zwembadbar of uitgebreid tafelen bij restaurant Ciao Bella, ook dat is mogelijk! Geniet op uw gemak van een heerlijk diner!

In de zomer kunt u bij het zwembad genieten van verfrissende drankje en heerlijk ijs in bar.

‘s Avonds kunt u “losgaan” in de disco-pub voor een onvergetelijke avond!

Winkelen: ter plekke is er een supermarkt met een uitgebreid assortiment. U kunt voeding, kampeer-benodigdheden en artikelen voor dagelijks gebruik kopen. De supermarkt is open van 8.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 21.00 uur

“Benvenuto” in ons betaalbare Vakantiepark Village Roma!

Toeristenbelasting Rome:
Voor overnachtingen in Rome moet er toeristenbelasting ter plaatse worden betaald (het bedrag is afhankelijk van de categorie van de accommodatie). In onze offerte vermelden wij de kosten van de toeristenbelasting.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte