Schoolreis Budapest & Wenen

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Hongarije > Schoolreis Budapest & Wenen

Op schoolreis naar Budapest en Wenen? De prachtige Hongaarse dubbelstad Boedapest aan de oevers van de Donau is voor velen nog een onbekende. Deze boeiende, mondaine metropool verdient het echter om ontdekt te worden. Enerzijds het groene Boeda en anderzijds het altijd drukke en gezellige Pest. Ontdek de oude koffiehuizen, de beroemde badhuizen, bezoek één van de vele musea of maak een boottocht op de Donau. Ontdek Wenen, de stad van de muziek aan de Donau. Stap terug in de tijd en bekijk de prachtige paleizen met indrukwekkende fonteinen, parken en monumenten.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BUDAPEST & WENEN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Budapest & Wenen graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Budapest & Wenen!

Zomaar een idee voor uw reis naar Budapest & Wenen:

1e reisdag
In de loop van de middag vertrekt u vanaf uw schooladres in Nederland naar Hongarije. Met onze comfortabele touringcar rijdt u naar Budapest via de route Frankfurt, Nürnberg, Regensburg, Passau, Linz, Wenen en Györ (met een chauffeurswissel onderweg).

In de omgeving van Passau kunnen wij voor uw groep desgewenst een diner reserveren.

2e reisdag
Aan het begin van de ochtend arriveert u in de trotse Hongaarse Dubbelstad. Begin ’s ochtends uw eerste verkenning van Budapest met een stadswandeling door Buda, het oudere, heuvelachtige stadsdeel. Met onze gids wandelt u door de burchtwijk met het prachtige Koninklijk Paleis, de neogotische Matthiaskerk en het fantasierijke Vissersbastion.

’s Middags kunt u met “ongebruikelijke” vervoersmiddelen de Buda-heuvels in: de tandradbaan, de kinderspoorbaan en de stoeltjeslift. Of bezoek één van de vele musea van Budapest. Bijvoorbeeld het Museum voor Beeldende Kunst met een rijke collectie Italiaanse schilderijen. Wellicht kiest u echter na de ochtendwandeling voor een ondergrondse dwaaltocht: de heuvels van Buda zijn een ware gatenkaas met talloze gangen en grotten, die al sinds de Romeinse tijden voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Of kies voor een vooral ontspannen kennismaking met de rijke badcultuur van Budapest. Een bezoek aan één van de baden (met een door de Turken geïnspireerde badcultuur) is eigenlijk een “verplicht” onderdeel. Of kies voor de moderne “variant” van het badhuis: Aquaréna, een spectaculair zwemparadijs.

’s Avonds kunt u de door de Donau gescheiden stad (op veel punten prachtig verlicht) aan u voorbij zien glijden tijdens een Donau-boottocht.

3e reisdag
Tijdens de stadsrondrit laat onze gids u kennismaken met de overige stadsdelen van Budapest. Met o.a. het Parlementsgebouw, Sint Stefansbasiliek, de Grote Synagoge en het Heldenplein in Pest. De Gellért-Heuvel met het Gellért-monument en Citadel. En tenslotte het Margeretha-Eiland.
Nog een (goedkoop) alternatief voor een stadverkenning? Koop een enkeltje en maak met tramlijn 2: een rit langs vrijwel alle belangrijke bezienswaardigheden van Budapest!

’s Middags kunt u kiezen uit éen van onze thema-programma’s (zie hiervoor het tabblad programma):
Heeft u ’s middags nog tijd over? Bezoek dan het Tropicarium: op een oppervlak van 3000 m2 is een fascinerend tropisch landschap gecreëerd. Het grootste zeeaquarium van Europa!

Verblijft u meer dagen in Boedapest? Kijk dan bij het tabblad programma naar diverse excursies buiten Budapest.

Terug in Budapest na een afwisselende dagtocht kunt u aan het begin van de avond kunt u het Vidámpark bezoeken. Een bijna ouderwets gezellig attractiepark.

4e reisdag
Na het (vroege) ontbijt rijdt u in ca. drie uur naar Wenen. Natuurlijk begint u uw verkenning van Wenen met een “Altstadtbummel!” Een afwisselende wandeling onder leiding van onze gids(en) tussen de Stephansdom en de Hofburg: door verrassende steegjes, over intieme pleintjes met barokke huizen en paleizen. Geniet van de vele monumentale bouwwerken als de Staatsoper, de Hofburg (ooit de keizerlijke winterresidentie), het stadhuis en het Burgtheater. Vanzelfsprekend bezoekt u ’s middags ook nog hét mooiste bouwwerk van Wenen: Schloß Schönbrunn. De tuinen kunt u vrij bezoeken. Indien gewenst reserveren wij tevens een rondleiding door de pronkkamers van het keizerlijke zomerpaleis.

Nog een paar alternatieve tips voor uw programma:
Wenen vanuit de lucht bekijken? Dat kan (ook ’s avonds) vanaf de 150 hoge Donauturm. Of breng een bezoek met “viel Spaß” aan het beroemde Prater: veel attracties en natuurlijk hét symbool van Wenen: het Riesenrad. Of breng een bezoek aan de Spaanse Rijschool: de oudste rijschool ter wereld en geniet van “ballet” van de gracieuze Lippizaner paarden. Na een vermoeiende dag kunt u ’s avonds uw bezoek aan Wenen afsluiten met een gezellig afscheidsdiner. Om ca. 22.00 uur vertrekt u vanuit Wenen naar Nederland.

5e reisdag
Indien gewenst reserveren wij voor uw groep een ontbijt onderweg. Aankomst Nederland in de loop van de middag.

Schoolreis Budapest & Wenen per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Budapest & Wenen het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Budapest & Wenen en kennen de weg. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

Tijdens uw schoolreis naar Budapest & Wenen heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

In Budapest hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Budapest.

Eén van onze themaprogramma’s:

 • Jonge Democratie
  Voor een kennismaking met de Hongaarse democratie maakt u tijdens uw werkweek Budapest een rondleiding door het monumentale Parlementsgebouw, de nationale trots van Hongarije. Het gebouw is meer dan dominant gelegen aan de oevers van Donau. Het imponerende neogotische toon opvallende gelijkenissen met het Parlementsgebouw van de Britse hoofstad. Het gebouw heeft 691 kamers, het is 268 meter lang, 118 meter breed en 96 meter hoog!
 • Joods Verleden
  Het programma Budapest en haar Joodse verleden begint met een bezoek aan de Grote Synagoge (de grootste van heel Europa). In de synagoge is tevens het Joods Museum gevestigd, waar relikwieën en godsdienstige voorwerpen worden getoond. Tevens is er een zaal waarin de holocaust wordt herdacht. Aansluitend maakt u een wandeling door de Joodse wijk. En wellicht sluit u het programma af met een lunch in een koosjer restaurant?
 • Romeinse Indrukken
  De moderne geschiedenis van Budapest begint met de komst van de Romeinen rond 35 voor Christus. De Romeinen noemden de stad Aquincum, naar de vele warmwater bronnen die er te vinden waren. Tijdens dit thema-programma van uw werkweek maakt u een zwerftocht langs de antieke restanten in Budapest: het amfitheater, het Romeins Nederzettingen- en Badenmuseum, de Hercules Villa in Óbuda en de Romeinse stad Aquincum.

Een dag buiten Budapest:

 • Donauknie
  Een bezoek aan het sprookjeslandschap aan de oevers van de Donau, met prachtige stadjes als het kleurrijke Szentendre, Visegrád en Esztergom.
  Szentendre is gelegen op amper twintig kilometer van Budapest, een stadje met een bijna mediterrane sfeer. Het uniforme stadsbeeld uit de 18e-19e eeuw bleef prachtig bewaard in Szentendre. Haar schoonheid bestaat uit de ligging, de nabijheid van de Donau, de architectuur en haar talrijke monumenten. De stad inspireert sinds decennia schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars die er samen een soort van kunstenaarskolonie vormen. De burcht van Visegrád (vertaald “Hoge Burcht”) torent inderdaad hoog uit boven het omringende landschap. Vanaf de hoog gelegen burcht heeft u een adembenemend uitzicht! Het koninklijk paleis aan de voet van de heuvel was één van de mooiste Hongaarse monumenten uit de Renaissance. Esztergom werd gesticht in 973 en ooit de eerste hoofdstad van het land. Hier werd de eerste Hongaarse koning gedoopt en ontstond het religieuze centrum van het voormalige Hongaarse rijk met grootste kathedraal van het land.
 • Puszta
  Misschien wel “toeristisch” maar tevens een Hongaars cultuurgoed. De csikós zijn de cowboys van de puszta. De vrijgevochten herders leven al eeuwen op de puszta en trekken nog steeds rond met hun kuddes schapen en paarden. Geniet o.a. van de wervelende paardenshows die ze verzorgen.
 • Balatonmeer
  Ontspanning aan het Balatonmeer en een bezoek aan het schiereiland Tihany. Het Balatonmeer is het grootste meer van Centraal Europa en beslaat een oppervlakte van bijna 600 km² met zo’n 296 kilometer aan kustlijn. Een parel van water in het westen van Hongarije!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte