Schoolreis Cambridge

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Engeland > Schoolreis Cambridge

Op schoolreis naar Cambridge? Cambridge is echt een universiteitsstad en staat bekend om de prachtige colleges. Deze zorgen voor enorm veel sfeer in de stad en herbergen diverse gratis musea in de stad. Breng eens een bezoek aan Kings Colleges, Trinity College of St. John’s College en hoor de verhalen over beroemde studenten! Of geniet van een ontspannen wandeling in Cambridge University Botanic Garden of vaart u eens met een punt de rivier de Cam af.
Kortom, in Cambridge hoeft u zich zeker niet te vervelen!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS CAMBRIDGE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Cambridge graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Cambridge!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Cambridge:

Eerste reisdag:
’s Ochtends vroeg vertrekt u vanuit het schooladres naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Folkestone (Eurotunnel) of Dover (ferry) reist. Na aankomst op Engelse bodem is het nog zo’n drie uur rijden naar de historische universiteitsstad Cambridge.

Een dag in Cambridge:
Wandel met onze gids door gezellige kronkelstraatjes met talrijke monumenten en colleges zoals Trinity College en Kings College Chapel; de indrukwekkende 15e-eeuwse kapel van het gelijknamige college.

In de middag is het tijd voor een verrassende boottocht op de Cam óf laat de leerlingen zelf punteren op de Cam! Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het gratis toegankelijke Fitzwilliam Museum met onder andere een prachtige collectie eeuwenoude manuscripten en schilderijen van bijvoorbeeld Titiaan en Rembrandt. Of bezoek het Cambridge Museum of Technology gevestigd in een indrukwekkend pompstation uit de 19e eeuw.

Blijft u langer in Cambridge, dan kunt u ook kiezen voor een dagtocht naar Londen.
Zie onze Londen pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Laatste reisdag:
Reist u per dagrit terug naar Nederland, dan vertrekt u na het ontbijt vanuit Cambridge naar Folkestone of Dover, vanwaar u met de pendeltrein of de ferry naar Calais reist. Aansluitend reist u met uw groep door naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij het schooladres in de loop van de avond.

Reist u per nachtrit via Folkestone of Dover terug naar Nederland, dan vertrekt u om ca. 21.00 uur vanuit Cambridge. U heeft dan nog een hele dag voor een programma in Cambridge. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een afscheidsontbijt reserveren, waarna u aansluitend doorreist naar het schooladres. Aankomst op het schooladres in de loop van de ochtend.

U kunt ook uw reis naar Cambridge in Londen afsluiten. Informeert u eens naar de mogelijkheden!

U heeft verschillende mogelijkheden om naar Cambridge reizen, afhankelijk van uw wensen, budget en de groepsgrootte. Voor een reis naar Cambridge is er de keuze uit vervoer per touringcar en ferry of trein.

Schoolreis Cambridge per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Cambridge het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: U vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Crossing Schoolreis Cambridge

Als u per touringcar naar Cambridge reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland tijdens uw schoolreis Londen, dan de beroemde “White Cliffs of Dover”. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in circa 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale “tussenstop” op uw reis naar Cambridge, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks circa elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur een afvaart en reist u comfortabel in circa 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Cambridge. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel
De snelste verbinding naar Engeland voor uw schoolreis naar Cambridge: met Eurotunnel van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal “over te steken”. Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Stena Line
Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland. Stena Line biedt u op haar luxe cruiseferries diverse mogelijkheden om een hapje te eten of van een uitgebreide maaltijd te genieten. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
De afvaart vanuit Hoek van Holland is om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Vaartijd circa 7 – 8 uur.
Uw touringcar rijdt de boot op maar deze crossing is ook zeer ideaal voor kleine groepjes die als voetpassagier reizen. Aansluitend reist u dan per trein vanuit Harwich naar Cambridge!

 

Tijdens uw schoolreis naar Cambridge verblijft u in het YHA Cambridge. Een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Dit hostel is centraal gelegen in Cambridge.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Cambridge.
Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Cambridge gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Cambridge?
Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina Engeland.

 

In Cambridge hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Cambridge.

Musea
In Cambridge dient een bezoek aan het Fitzwilliam Museum, met onder andere een prachtige collectie eeuwenoude manuscripten en schilderijen van bijvoorbeeld Titiaan en Rembrandt, niet te ontbreken.
Of bezoekt u eens het Cambridge Museum. Dit museum, gehuisvest in een 17e-eeuws gebouw, neemt u bij de hand tijdens een fascinerende trip door de geschiedenis van de stad. Het Museum of Archaelology and Anthropology laat juist topklasse kunst en artefacts van over de hele wereld zien!

Bezienswaardigheden
In het centrum van het boeiende Cambridge ligt Cambridge University, opgesplitst in 31 colleges met een prachtige architectuur. Meest bekend is Kings College met zijn bijzondere gotische kapel en zijn illustere lijst van voormalige studenten. Volg eens een rondleiding om de verhalen te horen over de beroemde studenten!
Bezoek ook Peterhouse, gebouwd in ongeveer 1284 en het oudste college dat nog steeds in gebruik is. En dan naar de Bridge of Sighs, een overdekte brug over de rivier de Cam, één van Engeland’s meest gefotografeerde monumenten!
Of wandel eens met een gids door deze beroemde universiteitsstad met haar gezellige kronkelstraatjes en talrijke monumenten en colleges of geniet van een ontspannen wandeling in Cambridge University Botanic Garden.

Attracties
Of kiest u eens voor een boottocht of vaart u eens met een punt de rivier de Cam af! Uw gids vertelt u onderweg alles over de colleges en deze mooie stad!

Blijft u langer in Cambridge, dan kunt u ook kiezen voor een dagtocht naar Londen.
Zie onze Londen pagina voor afwisselende ideeën voor uw programma!

Have a taste of Cambridge
Na een heerlijke dag Cambridge is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Cambridge.

Avondprogramma
’s Avonds in Cambridge een avondje theater? Wij reserveren voor uw groep graag de tickets voor een leuke voorstelling in het Cambridge Theatre.

Een andere avondinvulling? Denkt u eens aan een ghost tour in Cambridge!

Uiteraard biedt Cambridge nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte