Taalreis Berlijn

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Taalreis Berlijn

Op taalreis naar Berlijn? Neem dan gewoon Duitse les tijdens uw schoolreis naar Berlijn! Een halve of hele dag in de schoolbanken, zodat uw leerlingen hun kennis van de Duitse taal kunnen “auffrischen.” Wij verzorgen in overleg met u de Duitse lessen afgestemd op het niveau van uw leerlingen.
En natuurlijk is er dan ook nog voldoende tijd over om de Duitse hoofdstad te verkennen. Berlijn is een stad boordevol musea en monumenten en talloze attracties. Berlijn is de metropool van de 21e eeuw, een trendy stad met vele gezichten, waar je steeds weer iets nieuws ontdekt!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS TAALREIS BERLIJN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Berlijn graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw taalreis naar Berlijn!

Zomaar een idee voor uw taalreis naar Berlijn:

1e reisdag:
Om ca. 07.00 uur vertrekt u met onze comfortabele touringcar vanaf uw schooladres naar Berlijn via de route Hannover en Helmstedt. Onderweg kunt u desgewenst een stop maken bij de Gedenkstätte Marienborn, daar waar ooit de grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland lag. En als u wat eerder vanuit Nederland vertrekt (chauffeurswissel), dan is er als alternatief een stop “en route” mogelijk in Autostadt in Wolfsburg: een uitgestrekt, modern vormgegeven “themapark” van autogigant Volkswagen.

Aankomst in Berlijn om ca. 16.00 – 17.00 uur. Via een eerste verkenningsroute door de Duitse hoofdstad rijdt u naar uw hostel of hotel of naar het Treffpunkt in de gastgezinnenwijk.

2e reisdag:
Na het ontbijt vertrekt u naar de talenschool in Berlin Mitte. In kleine groepjes van ca. 12 personen per leraar beginnen de leerlingen om ca 09.30 uur met de Duitse taalles van drie uur.

Na een ochtend in de klas, kunt u ’s middags op verkenningstocht door Berlijn. En wat is voor Nederlanders leuker, dan een stad per fiets te verkennen! Met onze Nederlands sprekende gidsen fiets u in ca. drie uur langs de mooiste monumenten en attracties van Berlijn.

Wilt u het middagprogramma op een andere manier invullen? Kijk dan op onze Berlijn pagina voor vele afwisselende ideeën voor uw programma.

Ook ’s avonds nog even sportief de dag afsluiten? Ga dan gezellig een avondje bowlen en geniet er tevens van een lekker dinerbuffet!

3e reisdag:
De dag begint weer met drie uur taalles in de taalschool in Berlin Mitte. Ook deze ochtend kunnen de leerlingen hun kennis van de Duitse taal weer uitbreiden en wellicht tijdens het middagprogramma al in de praktijk brengen.

Na een ochtend in de schoolbanken even een middagje lekker ontspannen? Ga dan lekker klimmen en klauteren in het “Kletterwald!” Beleef Berlijn zoals een vogel of eekhoorn: vanuit de hoogte. Al op weg naar het park krijg je bij het zien van imposante bomen zin om te klimmen. Het is vervolgens slechts een kleine stap om “Tarzan” via het touwenparcours van boom naar boom te gaan.

Sluit de dag ’s avonds af met een bezoek aan één van de vele theaters van Berlijn. Een bezoek aan een musical of een spectaculaire voorstelling van de Blue Man Group. Berlijn heeft echter ook jeugdtheaters, waar voorstellingen speciaal voor jongeren worden vertoond. Zeker een aanrader als aanvulling op de Duitse lessen!

4e reisdag:
Het is al weer de laatste ochtend van de taalcursus en na nog drie uurtjes blokken mogen de leerlingen trots hun deelname certificaat in ontvangst nemen!

En wat is dan leuker om ’s middags een “Schnitzeljagd” in Berlijn te plannen: een afwisselende “Stadtralley” waarmee de leerlingen ook nog eens hun kennis van de Duitse taal in de praktijk kunnen toepassen.
En dan ’s avonds met z’n allen naar de karaokebar of naar de scholierendisco om nog even een avondje helemaal “uit je dak” te gaan.

5e reisdag:
Na het vertrek vanuit het ho(s)tel of vanuit de gastgezinnen en aansluitend nog een hele ochtend om een bezoek te brengen aan één van de vele musea of attracties van Berlijn. Of om gewoon nog even lekker te shoppen.

Om 12.00 uur vertrekt u vanuit de Duitse hoofdstad naar Nederland, waar u in de loop van de avond bij het schooladres zal aankomen. Na een afwisselende schoolreis Berlijn heeft iedereen zijn kennis van de Duitse taal op een leuke manier kunnen bijspijkeren!

Schoolreis Berlijn per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Berlijn het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Berlijn en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Schoolreis Berlijn per trein:

Wij verzorgen tevens uw treinreis naar Berlijn vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de trein een uitstekende en betaalbare schoolreis naar Berlijn.
Berlijn is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Neemt u de vroegste mogelijke internationale verbinding naar Berlijn (mogelijkheden afhankelijk van het vertrekstation in de omgeving van uw school), dan bent u al om ca. 13.30 uur in Berlijn, met aankomst op het imponerende Berlin Hauptbahnhof. Op de terugreis vertrekt de laatst mogelijke internationale verbinding om ca. 16.30 uur. Wij adviseren u graag ook voor uw werkweek Berlijn over de dienstregeling en tarieven voor uw schoolreis naar Berlijn.

Schoolreis Berlijn per vliegtuig:

Vanaf Amsterdam Schiphol heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar de Duitse hoofdstad. Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven in Nederland en Berlijn.

Het programma voor uw schoolreis naar Berlijn!

De Duitse hoofdstad leent zich er bij uitstek voor om een educatieve invulling te geven aan uw taalreis in Berlijn. U kunt voor de invulling van een halve of hele dag van uw schoolreis Berlijn een keuze maken uit één van de zes thema programma’s die wij voor u hebben samengesteld. Met onze thema programma’s bieden wij u de bouwstenen om een afwisselend programma samen te stellen voor uw educatieve schoolreizen Berlijn.

Bezoek onze Berlijn pagina voor vele afwisselende ideeën voor de invulling van uw programma.

Schoolreis Berlijn Accommodatie

In Berlijn bieden wij voor schoolgroepen hostels en hotels in diverse categorieën. De hostels die wij in Berlijn aanbieden voor school- en studentengroepen zijn een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Berlijn. Daarnaast de hotels**, die iets meer faciliteiten bieden voor school- en studentengroepen die een wat ruimer budget hebben en wellicht wat meer eisen aan hun verblijf stellen.

Bezoek ook onze schoolreis Berlijn pagina voor meer informatie.

 

Gastgezinnen Schoolreis Berlijn

Lust auf Berlin? Na klar! Voor een boeiende en leerzame kennismaking met de Duitse taal en cultuur bieden wij u in de Duitse hoofdstad Berlijn de mogelijkheid om tijdens uw werkweek Berlijn bij gastgezinnen te verblijven. Voor schoolgroepen die Berlijn echt wil ontdekken en beleven een uitstekende, educatieve reisformule! Unsere Gastfamilien freuen sich auf Ihren Besuch! Voor meer informatie bezoek onze pagina Gastgezinnen Schoolreis Berlijn.

Bezoek ook onze schoolreis Gastgezinnen Berlijn pagina voor meer informatie.

 

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte