Schoolreis Berlijn Gastgezinnen

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Berlijn Gastgezinnen

Op schoolreis naar Berlijn? Wilkommen in Berlin! Voor een boeiende kennismaking met de Duitse taal en cultuur bieden wij u in de Duitse hoofdstad Berlijn de mogelijkheid om bij gastgezinnen te verblijven in verschillende wijken. Voor wie Berlijn echt wil ontdekken en beleven een uitstekende, educatieve reisformule! Unsere Gastfamilien freuen sich auf Ihren Besuch!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

De gastgezinnen voor uw schoolreis naar Berlijn:

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Berlijn graag geheel vrijblijvend een offerte schoolreis Berlijn op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreizen Berlijn!

Schoolreis Berlijn met verblijf in gastgezinnen!
Lust auf Berlin? Na klar! Voor een boeiende en leerzame kennismaking met de Duitse taal en cultuur bieden wij u in de Duitse hoofdstad Berlijn de mogelijkheid om tijdens uw schoolreis Berlijn bij gastgezinnen te verblijven. Voor schoolgroepen die Berlijn echt wil ontdekken en beleven een uitstekende, educatieve reisformule! Unsere Gastfamilien freuen sich auf Ihren Besuch!

Een schoolreis naar Berlijn per touringcar, trein of vliegtuig? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte voor uw schoolreis naar Berlijn!

En het programma voor uw leerlingen in Berlijn? Met de suggesties in ons programma schoolreizen Berlijn kunt u een afwisselende educatieve reis samenstellen!

Onze gastgezinnenwijken voor uw schoolreis naar Berlijn

Tijdens uw schoolreis Berlijn kunt u met uw leerlingen in gastgezinnen verblijven in de volgende gastgezinnenwijken:

 • Gastgezinnenwijk Berlijn Friedrichshagen:
  Ooit gesticht door König Friedrich II van Pruisen als kolonistendorp. Friedrichshagen maakt nu deel uit van het district Treptow-Köpenick in het zuidoosten van Berlijn. Ook geschikt voor kleinere groepen die per trein naar Berlijn reizen: met de S3 reist u eenvoudig naar het Treffpunkt bij S-Bahnhof Friedrichshagen. Friedrichshagen is één van die wijken die ook door de Berlijners steeds meer ontdekt wordt en daar zal de gezellige Bölschestraße (die naar de Große Müggelsee loopt) zeker aan toe bijdragen. U kunt ook met deze gezellige wijk kennismaken tijdens uw schoolreis Berlijn!
 • Gastgezinnenwijk Berlijn Hohenschönhausen:
  Onze favoriete gastgezinnenwijk voor uw schoolreis Berlijn, gelegen in het noordoosten van Berlijn met gastvrije gezinnen. Hohenschönhausen (ooit de “Gemüsegarten” van Berlijn) maakt deel uit van het district Lichtenberg en is een jonge, ruim opgezette naoorlogse wijk met “in het hart” Alt-Hohenschönhausen. Kenmerkend voor Hohenschönhausen (dat zich graag presenteert als “Berlin Eastside”) is de “skyline van Plattenbau” die vooral in de jaren 80 van de vorige eeuw hier werd gebouwd. Hohenschönhausen is zowel per S-Bahn als tram goed bereikbaar.Zeker voor grotere groepen is Hohenschönhausen een uitstekende wijk met voor uw schoolreis naar Berlijn!
 • Gastgezinnenwijk Berlijn Mitte:
  Een zeer omvangrijk district in het oostelijk stadsdeel van Berlijn. Een stadsdeel met een rijke, maar tevens bewogen geschiedenis, ooit het hart van het Duitse Rijk en later van Berlin, Hauptstadt der DDR. Na de val van de Muur is Berlin Mitte weer het kloppende hart van het ongedeelde Berlijn. Mede door de grootte van dit stadsdeel wonen de gastgezinnen in het algemeen verder van elkaar dan in de andere gastgezinnenwijken.
 • Gastgezinnenwijk Berlijn Pankow:
  De geschiedenis van de wijk Pankow, dat gelegen is ten noorden van de Prenzlauerberg, gaat terug tot 13e eeuw en dankt haar naam aan het riviertje de Panke. Het van oorsprong kleine dorpje in het noorden van Groot-Berlijn groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot één van de dichtstbevolkte gebieden van Berlijn. Tijdens de Koude Oorlog was Pankow vooral bekend als “Regierungssitz der sowjetisch besetzten Zone.” Tegenwoordig herinnert weinig nog in Pankow aan dit verleden en is het vooral een bloeiende residentiële wijk geworden die snel aan populariteit bij de Berlijners gewonnen heeft. Ook u kunt tijdens uw schoolreis naar Berlijn kiezen voor verblijf in het gezellige Pankow!
 • Gastgezinnenwijk Berlijn Buckow:
  Buckow is gelegen in het zuiden van Berlijn en maakt deel uit van het district Neukölln en “doormidden” wordt gedeeld door de wijk Gropiusstadt (vernoemd naar de architect en urbanist Walter Gropius die in de 60-er jaren van de vorige eeuw de plannen maakte voor deze wijk). Buckow is een wijk met twee gezichten, met enerziijds de landelijke idylle rondom de oude dorpskern met de dorpskerk en anderzijds de grootstedelijke flair rondom de Johannisthaler Chaussee. Buckow is ook voor uw schoolreis naar Berlijn een uitstekende wijk met vriendelijke gastgezinnen!
 • Gastgezinnenwijk Berlijn Tegel:
  Prachtig in het groen gelegen aan de Tegeler See en de Havel in het noordwesten van Berlijn. Een wijk die ook bij de Berlijners zelf geliefd is voor uitstapjes in het weekend! Zeker een aanrader voor groepen die voor hun schoolreis Berlijn kiezen voor een combinatie van overnachten in een gastvrije, groene wijk én de directe nabijheid van de “cultuur, geschiedenis en vertier” van het westen van Berlijn wensen. Wellicht dat u ook nog een boottocht maakt vanaf de gezellige Greenwich Promenade naar Berlin Mitte.
 • Gastgezinnenwijk Berlijn Müggelheim:
  Prachtig in het groen gelegen in het zuidoosten van Berlijn aan de Große Müggelsee. Het gemoedelijke Müggelheim, dat deel uitmaakt van het district Treptow-Köpenick, is van Berlijn gescheiden door “Wald und Wasser” en is mede door het bijna landelijke karakter een zeer geliefde gastgezinnenwijk voor onze schoolreizen naar Berlijn. Zeker een aanrader voor groepen die kiezen voor een combinatie van overnachten in een kleine, groene wijk én de directe nabijheid van de “cultuur, geschiedenis en vertier” van het drukke Berlijn!

Reistip: Talen Schoolreis Berlijn!
Duitse les in Berlijn? Een halve of hele dag in de schoolbanken en je kennis van de Duitse taal “auffrischen!?” Wij verzorgen de Duitse lessen tijdens uw schoolreis Berlijn!

 

​​Schoolreis Berlijn Gastgezinnen per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Berlijn het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Berlijn en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Schoolreis Berlijn Gastgezinnen per trein:

Wij verzorgen tevens uw treinreis naar Berlijn vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de trein een uitstekende en betaalbare schoolreis naar Berlijn.
Berlijn is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Neemt u de vroegste mogelijke internationale verbinding naar Berlijn (mogelijkheden afhankelijk van het vertrekstation in de omgeving van uw school), dan bent u al om ca. 13.30 uur in Berlijn, met aankomst op het imponerende Berlin Hauptbahnhof. Op de terugreis vertrekt de laatst mogelijke internationale verbinding om ca. 16.30 uur. Wij adviseren u graag ook voor uw werkweek Berlijn over de dienstregeling en tarieven voor uw schoolreis naar Berlijn.

Schoolreis Berlijn Gastgezinnen per vliegtuig:

Vanaf Amsterdam Schiphol heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar de Duitse hoofdstad. Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven in Nederland en Berlijn.

 

De gastgezinnen voor uw schoolreis naar Berlijn:

Tijdens uw schoolreis Berlijn logeren de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). Het Treffpunkt is gedurende uw reis de ontmoetingsplaats voor uw groep met de Bereichsleiter en gastgezinnen. Het Treffpunkt heeft een centrale ligging t.o.v. de gastgezinnen. Bij grotere groepen kunnen er meerdere Treffpunkten worden gebruikt.

Vanaf de Treffpunkten zijn de gastgezinnen in maximaal een kwartiertje te voet bereikbaar. Groepen die voor hun schoolreis Berlijn per trein of vliegtuig naar de Duitse hoofdstad reizen, verblijven in een wijk met een Treffpunkt nabij een S-Bahnhof of U-Bahnhof. Kortom uw gastgezin tijdens uw schoolreis Berlijn is altijd goed bereikbaar!

Tijdens uw schoolreis naar Berlijn is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner). Desgewenst kunnen wij ook voor uw groep een lunch of diner reserveren (met toeslag) in één van onze restaurants in Berlijn. Reist u met een nachtrit terug naar Nederland, dan reserveren wij graag een gezellig slotdiner in Berlijn en een ontbijt onderweg op de terugreis.

Ongeveer één/twee weken voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Berijn worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen verneld en worden tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de gastouders, het karakter van uw schoolreis Berlijn met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen naar Berlijn met verblijf in een jeugdherberg of hotel!

De Bereichsleiter Gastgezinnen Berlijn

De Bereichsleiter in de gastgezinnenwijk in Berlijn selecteert voor ons (in samenwerking met ons kantoor in Berlijn) de gastgezinnen voor uw schoolreis naar Berlijn.

Zeker voor deze selectie is het van belang, dat wij iemand ter plaatse hebben in de gastgezinnenwijk voor schoolgroep! Bij aankomst op het Treffpunkt op de eerste reisdag in de gastgezinnenwijk in Berlijn is de Bereichsleiter aanwezig om u en uw leerlingen te ontvangen. Zij kennen de “ins and outs” van de gastgezinnenwijk en zijn u graag behulpzaam bij vragen en eventuele problemen tijdens uw verblijf in Berlijn. Zij zijn echter geen gidsen, die met u op pad gaan en uw groep tijdens uw schoolreis naar Berlijn begeleiden.

Hotels voor docenten

Tijdens uw schoolreis Berlijn kunnen u en uw collega’s naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel(pension) in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel(pension) in een 1- of een 2-persoonskamers is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in deze hotels is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag omtrent het hotel(pension) voor uw schoolreis naar Berlijn.

 

​Voor een educatieve invulling van het
programma voor uw schoolreis naar Berlijn!

De Duitse hoofdstad leent zich bij uitstek om een educatieve invulling te geven aan uw werkweek Berlijn. Voor de invulling van een halve of hele dag van uw schoolreis Berlijn kunt u een keuze maken uit één van de zes thema programma’s die wij voor uw schoolreis naar Berlijn hebben samengesteld. Met onze thema programma’s bieden wij u de bouwstenen om een afwisselend programma samen te stellen voor uw schoolreizen Berlijn.

Natuurlijk reserveren wij graag voor uw schoolreis Berlijn het programma van uw keuze!

Bezoek onze Schoolreis Berlijn pagina voor een uitgebreid overzicht voor de invulling van uw programma tijdens uw schoolreis Berlijn!

 

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte