Schoolreis Berlijn & Hamburg

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Schoolreis Berlijn & Hamburg

Op schoolreis naar Berlijn & Hamburg? Wilkommen in Berlin & Hamburg! Een afwisselende combinatiereis naar de twee grootste steden van Duitsland. Berlijn is trendy en hip! Een stad vol tegenstellingen: een stad tussen traditie en moderne tijd. Berlijn, de metropool van de 21e eeuw, een stad met vele gezichten, waar je steeds weer iets nieuws ontdekt! En dan Hamburg, de grootste havenstad van Duitsland. Wandel er langs Binnen- en Außenalster, Jungfernstieg, het stadhuis, de beroemde Reeperbahn en de Fischmarkt en bezoek natuurlijk de haven en Speicherstadt, ’s werelds grootste historische pakhuizenwijk.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BERLIJN & HAMBURG: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Berlijn & Hamburg graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Berlijn & Hamburg!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Berlijn & Hamburg:

1e reisdag:
Om ca. 07.00 uur vertrekt u met onze comfortabele touringcar vanaf uw schooladres naar Berlijn via de route Hannover en Helmstedt. Onderweg kunt u desgewenst een stop maken bij de Gedenkstätte Marienborn, daar waar ooit de grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland lag. Als u wat eerder vanuit Nederland vertrekt (chauffeurswissel), dan is er als alternatief een stop “en route” mogelijk in Autostadt in Wolfsburg: een uitgestrekt, modern vormgegeven “themapark” van autogigant Volkswagen. Zeker voor groepen geïnteresseerd in (auto)techniek een aanrader!

Aankomst in Berlijn om ca. 16.00 – 17.00 uur. Via een eerste verkenningsroute door de Duitse hoofdstad rijdt u naar uw accommodatie of naar het Treffpunkt in de gastgezinnenwijk.

Na het diner kunt u vanuit de “Telespargel” wellicht nog even genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn: in de Fernsehturm op de Alexanderplatz “zoeft” u met de supersnelle lift in slechts 40 seconden naar de “Aussichtsetage” op 203 m. Ook op de bovenste etage van het Panoramapunkt op de Potsdamer Platz krijgt van een fraai panorama van Berlijn.

Hieronder vindt u een aantal ideeën voor de invulling van uw programma in Berlijn. Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen wij u naar onze Berlijn pagina.

2e reisdag:
Natuurlijk begint u uw eerste Berlijn-dag met een uitgebreide “Stadtrundfahrt!” Een boeiende rondrit langs de monumentale hoogtepunten van Berlijn. Kiest u ervoor om de Stadtrundfahrt te laten eindigen nabij de Alexanderplatz, dan kunt u bv. een bezoek brengen aan het Pergamon Museum (gratis entree voor schoolgroepen).

Dit belangrijkste museum van het Museuminsel is volgepakt met oudheden, die archeologen en avonturiers in de 19e eeuw vergaarden/plunderden. Topstukken zijn het kolossale Pergamonaltaar, de marktpoort van Milete én de buste van Nefertete.

Vanuit het Pergamon Museum wandelt u door het Nikolaiviertel naar de aanlegsteiger van de rondvaartboot, waarmee u over de Spree langs een aantal van de beroemde monumenten van Berlijn vaart.

Vanaf de aanlegsteiger in de Friedrichstrasse loopt u naar Haus am Checkpoint Charlie. Het museum herbergt een boeiende expositie over de geschiedenis van de Muur en vooral de (zeer beeldend tentoongestelde) geslaagde en mislukte vluchtpogingen van Oost naar West: o.a. per auto, hete luchtballon en zelfs met een mini onderzeeboot.

Na een gezellig diner in één van onze restaurants kunt u ’s avonds naar het theater: wellicht een musical of naar een bruisende show in het FriedrichstadtPalast? Of kiest u voor een Ghost Tour: op zoek naar geesten en sagen uit het middeleeuwse Berlijn? Of wellicht gaat u ’s avonds Berlijn met de fiets verder verkennen onder begeleiding van Nederlands sprekende gidsen.

3e reisdag:
Omstreeks 08.00 uur vertrekt u vanuit Berlijn en rijdt u in ca. vier uur naar Hamburg, waar u aan het begin van de middag arriveert u in de belangrijkste Duitse havenstad.

Onder leiding van een gids kunt u de op één na grootste stad van Duitsland ontdekken: een afwisselende rondrit langs o.a. Binnen- en Außenalster, Mönckebergstraße, Jungfernstieg, het stadhuis, de beroemde Reeperbahn, Fischmarkt, de barokke St. Machaelis en natuurlijk de haven en Speicherstadt, ’s werelds grootste historische pakhuizenwijk.

Als alternatief kunt u ook Hamburg actief verkennen tijdens de “Hamburg Stadtralley.” Na afloop kunt u vanuit het “Panorama-Kanzel” van de Fernsehturm de stad van bovenaf nogmaals bekijken.

Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen wij u naar onze Hamburg pagina.

’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan één van de internationale musicalproducties in Hamburg. Of kies voor een bezoek aan één van de variététheaters van Hamburg. En… wellicht na afloop van uw theaterbezoek een “Kneipenbummel”?

4e reisdag:
’s Ochtends eerst nog Hamburg verder verkennen tijdens de boottocht door de Duitse wereldhaven aan de Elbe. U vaart langs o.a. de enorme containerschepen en overslaghavens.

Bezoek aansluitend de voormalige emigrantenstad van de rederij HAPAG in de Hamburgse wijk Veddel: hier is het nieuwe interactieve migratiemuseum BallinStadt geopend, waar u de boeiende geschiedenis van de vijf miljoen emigranten naar Amerika op historische bodem kunt nabeleven.

Of wellicht kiest u voor een bezoek aan het Hachez Chocoversum, echt iets voor zoetekouwen. En voor de voetbalfans is een rondleiding door het vermaarde Volksparkstadion een aanrader! Of daal af in de oude, duistere catacomben van de historische Hamburgse pakhuiswijk Speicherstadt met een bezoek aan de “Hamburg Dungeon” een plek die zeker niets is voor bezoekers met zwakke zenuwen…

Om uiterlijk 16.00 uur vertrekt u vanuit Hamburg naar Nederland. Aankomst op uw schooladres in de loop van de avond.

Schoolreis Berlijn & Hamburg per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Berlijn en Hamburg het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Berlijn & Hamburg en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte