Schoolreis Berlijn, Dresden & Praag

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Duitsland > Schoolreis Berlijn, Dresden & Praag

Op schoolreis naar Berlijn, Dresden & Praag? Een prachtige combinatie van de drie mooiste steden van Midden Europa! Berlijn is trendy en hip! Berlijn is de metropool van de 21e eeuw met vele gezichten, waar je steeds weer iets nieuws ontdekt! En dan Dresden, een stad met talrijke prachtige bouwwerken die werden verwoest tijdens WOII, maar na de oorlog werden vele monumenten in oude glorie hersteld. Wandel door deze verrassende stad en maak ter afsluiting een boottocht op de Elbe. En dan tot slot de Gouden Stad Praag, waar een bezoek aan de Praagse Burcht natuurlijk niet mag ontbreken!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS BERLIJN, DRESDEN & PRAAG: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Berlijn, Dresden & Praag graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Berlijn, Dresden & Praag!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Berlijn, Dresden & Praag:

1e reisdag:
Om ca. 07.00 uur vertrekt u met onze comfortabele touringcar vanaf uw schooladres naar Berlijn via de route Hannover en Helmstedt. Onderweg kunt u desgewenst een stop maken bij de Gedenkstätte Marienborn, daar waar ooit de grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland lag. Als u wat eerder vanuit Nederland vertrekt (chauffeurswissel), dan is er als alternatief een stop “en route” mogelijk in Autostadt in Wolfsburg: een uitgestrekt, modern vormgegeven “themapark” van autogigant Volkswagen. Zeker voor groepen geïnteresseerd in (auto)techniek een aanrader!

Aankomst in Berlijn om ca. 16.00 – 17.00 uur. Via een eerste verkenningsroute door de Duitse hoofdstad rijdt u naar uw accommodatie of naar het Treffpunkt in de gastgezinnenwijk.

Na het diner kunt u vanuit de “Telespargel” wellicht nog even genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn: in de Fernsehturm op de Alexanderplatz “zoeft” u met de supersnelle lift in slechts 40 seconden naar de “Aussichtsetage” op 203 m. Ook op de bovenste etage van het Panoramapunkt op de Potsdamer Platz krijgt van een fraai panorama van Berlijn.

Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Berlijn duurt: drie, vier, vijf of wellicht zes dagen!? Berlijn biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis.

Hieronder vindt u een aantal ideeën voor de invulling van één of meerdere dagen in Berlijn. Voor meer informatie en mogelijkheden verwijzen wij u naar onze Berlijn pagina.

2e reisdag:
Natuurlijk begint u uw eerste Berlijn-dag met een uitgebreide “Stadtrundfahrt!” Een boeiende rondrit langs de monumentale hoogtepunten van Berlijn. Kiest u ervoor om de Stadtrundfahrt te laten eindigen nabij de Alexanderplatz, dan kunt u bv. een bezoek brengen aan het Pergamon Museum (gratis entree voor schoolgroepen).

Dit belangrijkste museum van het Museuminsel is volgepakt met oudheden, die archeologen en avonturiers in de 19e eeuw vergaarden/plunderden. Topstukken zijn het kolossale Pergamonaltaar, de marktpoort van Milete én de buste van Nefertete.

Vanuit het Pergamon Museum wandelt u door het Nikolaiviertel naar de aanlegsteiger van de rondvaartboot, waarmee u over de Spree langs een aantal van de beroemde monumenten van Berlijn vaart.

Vanaf de aanlegsteiger in de Friedrichstrasse loopt u naar Haus am Checkpoint Charlie. Het museum herbergt een boeiende expositie over de geschiedenis van de Muur en vooral de (zeer beeldend tentoongestelde) geslaagde en mislukte vluchtpogingen van Oost naar West: o.a. per auto, hete luchtballon en zelfs met een mini onderzeeboot.

Na een gezellig diner in één van onze restaurants kunt u ’s avonds naar het theater: wellicht een musical of naar een bruisende show in het Friedrichstadtpalast? Of kiest u voor een Ghost Tour: op zoek naar geesten en sagen uit het middeleeuwse Berlijn?

3e reisdag:
Indien gewenst kunt u nog tot ca. 14.00 uur Berlijn verder verkennen. Een bezoek aan één van de vele musea van Berlijn of wellicht een fietstocht onder leiding van deskundige gidsen? Een rondleiding bij de Gedenkstätte Hohenschönhausen, voormalige Stasi gevangenis of een boottocht op de Spree? Een rondleiding door het Olympiastadion of gewoon lekker shoppen op de Kudamm of in de Friedrichstraße?

ca.14.00 uur vertrekt u vanuit Berlijn via de route Dresden en Teplice naar de Tsjechische hoofdstad Praag, waar u om ca. 19.00 – 20.00 uur zal arriveren.

U kunt er ook voor kiezen om ’s ochtends al na het ontbijt vanuit Berlijn te vertrekken en onderweg een bezoek te brengen aan één van de hoogtepunten die de deelstaat Sachsen te bieden heeft.

Natuurlijk is daar de Sachsische hoofdstad Dresden. Bij aankomst in de Elbe-stad kunt u onder leiding van een gids een rondrit en wandeling maken langs de vele (weer prachtige gerenoveerde) monumenten van Dresden: kastelen langs de Elbe, het Zwinger (ooit het koninklijk paleis), de Semperoper, de Frauenkirche en de Brühlsche Terrasse (vanwege het mooie uitzicht wel het “balkon van Europa” genoemd). Indien gewenst kunt u het programma uitbreiden met een rondleiding in het Zwinger of de Semperoper.

In plaats van Dresden kunt u ook kiezen voor een bezoek aan de Sächsische Schweiz, een prachtig natuurgebied waar de Elbe zich diep in de zandsteenrotsen een weg heeft gebaand. U bezoekt de op een 360 meter hoge berg gelegen Festung Königstein. Tijdens de rondleiding door deze hoog boven de Elbe gelegen vesting ziet u de kazematten, de kelderverdieping én de vele verborgen geheimen.

Een derde alternatief tenslotte voor uw bezoek aan Sachsen is Meißen, het historische hart van Sachsen. De stad (ook gelegen aan de Elbe) wordt gedomineerd door de Burgberg met imponerende Albrechtsburg. Na de rondleiding door deze voormalige regeringszetel van Sachsen, bezoekt u de fabriek die Meißen haar wereldfaam heeft gegeven: de Staatliche Porzellan Manufaktur.

Vanuit Sachsen rijdt u via de grensovergang Zinnwald-Cinovec, Teplice en Terezin naar Praag (aankomst begin van de avond).

In Praag kunnen wij desgewenst voor uw groep een diner reserveren in uw hotel of in een restaurant in de Stare Mesto, de prachtige Oude Stad van Praag. Maak aansluitend alvast een wandeling door het prachtige historische centrum van de Tsjechische hoofdstad!

4e reisdag:
Vanuit het hotel vertrekt u met onze gids voor een korte rondrit door de Gouden Stad, waarna u vervolgens te voet de trotse Praagse Burcht betreedt. De burcht is een verzameling architectonische hoogtepunten met o.a. de Sint Vitus Kathedraal, Sint Joris Basiliek en het sfeervolle Gouden Straatje.

’s Middags kunt u, in de voetsporen van de Boheemse vorsten, Praag verder verkennen tijdens onze stadswandeling “de Koningsweg”. Een wandeling via o.a. Mala Strana, de Karelsbrug en het Kampa-eiland, Karlova, het Oude Raadhuisplein en de Celetna. Of kies voor een excursie naar bijvoorbeeld Terezin (een indrukwekkende rondleiding in dit voormalige concentratiekamp), het zilverstadje Kutna Hora of de vorstelijke burcht Karlstejn.

’s Avonds kunt u na een gezellig diner in één van de vele restaurantjes in het centrum van Praag bijvoorbeeld naar het theater, de opera of het beroemde “zwarte theater”? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en reserveren voor uw schoolreis de theatertickets.

5e reisdag:
Nog een hele dag om de vele hoogtepunten van Praag verder te ontdekken. Een bezoek aan het Nationaal Museum of het Museum voor Communisme? Een boottocht op de Moldau of een rondleiding door de intieme Joodse Wijk? Tot aan vertrek naar Nederland om 20.00 uur kunt u nog volop genieten van de vele bezienswaardigheden in de Tsjechische hoofdstad.

Voor verdere programmasuggesties kunt u onze Praag pagina bezoeken!

Na een gezellig slotdiner in één van onze restaurants in het centrum van Praag vertrekt u om 20.00 uur nachtrit naar Nederland.

6e reisdag:
Aan het begin van de ochtend kunnen wij voor uw groep onderweg een ontbijt reserveren. Aansluitend doorreis naar uw schooladres, waar u in de loop van de ochtend arriveert.

Schoolreis Berlijn, Dresden & Praag per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Berlijn, Dresden & Praag het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Praag en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte