Bestemming > Italië

Venetië

vanaf € 209

5-daagse touringcarreis Venetië

vanaf € 209,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Venetië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Venetië!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Venetië....

1e reisdag:

Om "middernacht" vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Italië via de route Luxemburg, Straatsburg, Luzern, Sint Gotthard, Milaan en Verona naar Venetië. Na een afwisselende reis door Italië arriveert u aan het eind van de middag bij uw hotel in de badplaats Lido di Jesolo. Na een eerste verkenning van het schiereiland kunt u in het hotel genieten van het diner. Een tip voor de avonduren: een beachvolleybaltoernooi. Met meer dan 15 km strand is daar altijd wel een plaatsje voor te vinden.

2e reisdag:

De meest aantrekkelijke manier om naar Venetië te reizen, is per vaporetto (de waterbus). Per touringcar rijdt u vanaf uw hotel in Lido di Jesolo naar de aanlegsteiger van de vaporetto in Punta Sabbioni. Vanaf dit punt van het schiereiland vaart u naar het San Marcoplein. Langzaam komt de mysterieuze stad in zicht. Zo moet ook Marco Polo zijn Venetië hebben gezien, toen hij terugkeerde van zijn ontdekkingsreizen.

Venetië is een doolhof van straatjes, stegen en natuurlijk kanalen. Voor een eerste indruk van de stad wilt u misschien even een overzicht van de stad hebben. Met de lift kunt u naar boven in de Campanile op het San Marcoplein. Aansluitend kunt u met de vaporetto lijn 1 over het Canal Grande varen. Tijdens een wandeling kunt u Venetië verder ontdekken. Natuurlijk bezoekt u op het San Marcoplein de gelijknamige basiliek en het Dogenpaleis. Vanaf het San Marcoplein wandelt u via de Rialtobrug naar San Polo, een gezellige, levendige wijk met markten en veel leuke winkels aan de smalle straatjes. Vanaf de Rialtobrug kunt u per vaporetto (of wandelend) verder naar het Ghetto Nuovo. Naast de winkeltjes met Hebreeuwse opschriften kunt u er de synagoge en het Joods Museum bezoeken.

3e reisdag:

Lido di Jesolo is ook uitstekend gelegen voor uw excursie in noord-oost Italië. Een paar suggesties:

Vicenza en Verona: Vicenza de stad van de geniale Renaissance architect Andrea Palladio. Natuurlijk het meesterlijke Teatro Olimpico (het oudste overdekte theater van Europa), maar vooral ook het nabij Vicenza gelegen Villa La Rotonda mag u zeker niet missen.
's Middags doorreis naar Verona, de stad van Romeo en Julia, met als hoogtepunt natuurlijk de Romeinse Arena, die nog steeds gebruikt wordt als prachtig decor voor talrijke opera's en concerten.

Triëste en Slovenië: vanuit Lido rijdt u naar Triëste, de Italiaanse havenstad aan de Adriatische Zee in Friuli Venezia Giulia. U kunt hier onder meer het Romeinse theater en het middeleeuwse Castello bezoeken. 's Middags rijdt u via de kustweg naar de Sloveense grens en vervolgens naar de havenstad Piran op het schiereiland lstrië. Proef er de aparte sfeer in de oude haven met nauwe straatjes.

Romeins Aquileia en Grado: vanuit Lido rijdt u in ca. 1,5 uur naar Aquileia, dat in de 2e eeuw voor Chr. door de Romeinen werd gesticht als bolwerk tegen de Kelten. Door haar gunstige ligging groeide de stad uit tot één van de belangrijkste steden van het rijk. In 452 na Chr. werd de Romeinse stad door Atilla verwoest. U vindt er nu nog de resten van het amfitheater, marktgebouwen en haven. Het nabijgelegen Grado (van oorsprong de Romeinse badplaats van Aquileia) is nog steeds een zeer geliefde badplaats.

4e reisdag:

Op deze laatste dag in Venetië kunt u desgewenst eerst met een "privé-boot" een excursie maken naar de eilanden van de Venetiaanse lagune: Murano (het centrum van de glasindustrie), het kleurrijke Burano en Torcello. Op Torcello kunt u het oudste gebouw van de lagune bezoeken: de fraaie kathedraal Santa Maria dell'Assunta.

De tocht eindigt op het San Marcoplein, waar u 's middags uw ontdekkingstocht door de Dogenstad kunt voortzetten.

Een paar tips kunnen zijn: De Accademia, een meesterlijke schilderijencollectie die een compleet overzicht geeft van de Venetiaanse schilderkunst. Het Guggenheim, prachtige collectie schilderijen en beeldhouwwerken uit de vorige eeuw. U kunt ook terug naar Lido di Jesolo en genieten van een ontspannen middag in het waterpark Aqualandia!

Na een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om ca. 20.00 uur vertrekt u vanuit Venetië naar Nederland.

5e reisdag:

Onderweg kunnen wij voor uw groep desgewenst een ontbijt reserveren. Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de middag.

Schoolreis Venetië Offerte

​Schoolreis Venetië per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Venetië het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Italië. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.