Bestemming > Frankrijk

Straatsburg

vanaf € 113

3-daagse schoolreis Straatsburg | touringcar

vanaf € 113,- 

SCHOOLREIS STRAATSBURG: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Straatsburg graag geheel vrijblijvend een offerte schoolreis Straatsburg op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreizen Straatsburg!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Straatsburg....

1e reisdag:

’s Ochtends vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Straatsburg. U kunt natuurlijk rechtstreeks naar Straatsburg rijden (reistijd ca. zeven/acht uur), maar u kunt ook kiezen voor een stop van ca. drie/vier uur in bijvoorbeeld:

Schoolreis Straatsburg ProgrammaKeulen: ontdek het heden en verleden van de 2000 jaar oude Domstad tijdens de wandeling door de Altstadt met natuurlijk een bezoek aan de monumentale Dom. Aansluitend wellicht nog een bezoek aan het Romeinse Praetorium.

Koblenz: de stad aan de Rijn en Moezel. Wandel met onze gids door één van de oudste steden in Duitsland en dwaal door de romantische steegjes.

Bonn & Königswinter: bezoek het voormalige parlementsgebouw en Haus der Geschichte, een zeer beeldend vormgegeven museum over het naoorlogse Duitsland. Beklim tot slot te voet of met de tandradbaan in Königswinter de beroemde Drachenfels!

Aan het eind van de middag arriveert u in de Europese hoofdstad Straatsburg. Wellicht dat u 's avonds voor een eerste verkenning tijdens uw schoolreis Straatsburg kiest voor een boottocht van 70 minuten langs de vele monumentale van Straatsburg.

2e reisdag:

Na het ontbijt gaat u op ontdekkingstocht door Straatsburg, hoofdstad van Europa en van de Elzas. Het centrum van Straatsburg staat sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoedlijst. U kunt deze levendige stad met onze gids verkennen, waarbij u o.a. de monumentale gotische kathedraal en de oude stadswijk La Petite France bezoekt. Daarnaast bezoekt u Krutenau, een volks- en studentenbuurt met talrijke bars, restaurants en buurtwinkeltjes. Tenslotte ziet u de residentiële wijken met de Europese instellingen.

’s Middags kunt u een bezoek brengen aan het Europees Parlement (tijdig reserveren!). Het bezoek omvat een rondleiding in de gebouwen en de plenaire vergaderzaal, een videopresentatie en een algemene uiteenzetting over de rol en de werking van het Europees Parlement.

Of wellicht een bezoek aan de beroemde Kronenbourg Brouwerij? Het parcours door de brouwerij brengt u langs de oude, gewelfde kelders en toont u een film over de geschiedenis en het brouwen van bier.

U kunt ook kiezen voor het Musée des Beaux Arts gevestigd in het Palais des Rohan (rijke collectie schilderkunst van de middeleeuwen tot 1870) of Musée d’Art Moderne et Contemporain (collectie vanaf het impressionisme tot heden).

Een paar tips als u langer in Straatsburg verblijft:

Kanotocht: op één van de riviertjes in de Elzas.Mountainbike: actief op verkenning op één van de afwisselende circuits in de Vogezen.

Metz: met bezoek aan de gotische Kathedraal en het Centre Pompidou.

Vin d’Alsace: maak kennis met de beroemde wijncultuur van de Elzas tijdens het bezoek aan één van de wijnhuizen in de Elzas.

Colmar & Château du Haut-Koenigsbourg: bezoek aan de hoofdstad van de Elzasser wijn met haar idyllische middeleeuwse centrum en aan de Haut-Koenigsbourg: het imposante middeleeuwse kasteel torent 800 m boven de laagvlakte uit. Vanaf de torens heb je een prachtig uitzicht op de Vogezen, Rijn, Zwarte Woud en zelfs de Alpen.

3e reisdag:

U kunt naar keuze nog de hele ochtend op verkenning in Straatsburg. U kunt echter ook kiezen voor een bezoek “en route” in die twee andere Europese hoofdsteden: Luxemburg of Brussel. Aankomst in Nederland aan het begin van de avond.

Schoolreis Straatsburg Offerte


Schoolreis Straatsburg per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Straatsburg het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.Schoolreis Keurmerk Touringcar

Onze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Straatsburg. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Straatsburg en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw schoolreis Straatsburg inbegrepen.


Schoolreis Straatsburg Accommodatie:

Voor uw schoolreizen Straatsburg bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Verschillende hostels: voor school- en studentengroepen een uitstekende keuze voor een gezellige accommodatie in Straatsburg. En eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen. Tijdens uw schoolreis Straatsburg kunt u tevens overnachten bij gastgezinnen.

Ciarus Hostel

Het Ciarus Hostel is gelegen in het hart van Straatsburg, op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Het motto van het hostel is veiligheid en comfort​. De 91 kamers (met totaal 309), die in 2014 werden gerenoveerd, zijn allen voorzien van douche en toilet. Tot de Ciarus service behoren onder andere het dagelijks opmaken van de bedden en het schoonmaken van de kamers.  Uw groep heeft gratis toegang tot het café, bar, snackbar, cafetaria en game rooms. Verblijf in meerpersoonskamers met douche en toilet. Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers mogelijk

Auberge de Jeunesse Strasbourg - 2 Rives

Gelegen in een park langs de grensrivier de Rijn en op slechts 4 km van het centrum van Straatsburg.  Auberge de Jeunesse Strasbourg - 2 Rives is een ideale locatie voor een bezoek aan Straatsburg, de Europese instellingen en de wijngaarden van de Elzas. U kunt overnachten in 3-6 persoonskamers met douche en toilet op de etage. Docenten kunnen desgewenst overnachten in 1- of 2-persoonskamers. Het hostel heeft een restaurant, disco-bar en gameroom.

IBIS Budget Centre Gare**

Het hotel is gunstig gelegen tegenover het TGV treinstation, dicht bij het stadscentrum en de wijk Petite France, op slechts 10 minuten lopen van de kathedraal en 5 minuten van het winkelcentrum Les Halles. De 82 kamers van het hotel zijn 3-4 persoonskamers met douche en toilet. Receptie en ontbijtzaal. De kamers hebben één dubbel bed, een bovenbed en een vrijstaand bed. Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers mogelijk.

F1 Strasbourg Pont de l'Europe*

Het hotel is gelegen ten oosten van Straatsburg op ca 3 km vanaf het centrum en op 500 m vanaf de Duitse grens. Van hieruit zijn de vele toeristische attracties van Straatsburg en de Elzas gemakkelijk bereikbaar. F1 Strasbourg Pont de l'Europe beschikt over 3-persoonskamers met één dubbel bed en één bovenbed, een opfrishoek met wastafel en spiegel en flatscreen-tv. Vlakbij de kamer zijn wc's en ruime douches op de etage. Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers mogelijk. Receptie en ontbijtzaal.

Schoolreis Straatsburg

Gastgezinnen Schoolreis Straatsburg

Tijdens uw schoolreis naar Straatsburg kunt u bij gastgezinnen verblijven in (de omgeving van) Straatsburg. De leerlingen  logeren in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers).

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in Straatsburg. Het centrale ontmoetingspunt is gedurende uw schoolreis naar Straatsburg de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Straatsburg is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Straatsburg worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarische te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Straatsburg kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de gastouders, het karakter van een schoolreis Straatsburg met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

Schoolreis Straatsburg Offerte


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.