Prijs op aanvraag

Bordeaux is natuurlijk dé wijnstad van Frankrijk, een stad met een  "joyeuze" uitstraling. De stad  heeft ontelbare 18e-eeuwse monumenten waarvan een deel ook is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad ligt in het zuidwesten van Frankrijk en er is dus al gauw een heerlijke temperatuur. Gezellige pleinen, bijzondere musea en prachtige kathedralen, groene parken en een historische binnenstad staan garant voor een aantal geweldige dagen! Prachtig gelegen aan de rivier de Garonne is Bordeaux een unieke stad die je te voet, per fiets én per boot kan verkennen. Verblijf in een hostel, of bij onze gastgezinnen in (de omgeving van) Bordeaux, die u graag kennis laten maken met hun fraaie stad!

KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Bordeaux graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Bordeaux.


Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Bordeaux

Eerste reisdag

Vanaf Amsterdam of Brussel vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Bordeaux. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven!

Na aankomst kunnen wij indien gewenst voor u een transfer verzorgen naar het centrum. Maak na aankomst alvast een wandeling door de stad en geniet al van de ontspannen Franse sfeer!


Een dag in Bordeaux

Hoeveel dagen u in Bordeaux blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen in deze boeiende stad. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht om de stad beter te leren kennen en lekker actief bezig te zijn. Duik vervolgens in de cultuur en geschiedenis van Bordeaux door een bezoek te brengen aan Cité du Vin en Musée d’Aquitaine. In het Musée Cap Sciences word op een interessante en interactieve manier verteld over de verschillende kanten van de wetenschap. De imposante kathedraal, het Grande Theatre en het Monument Aux Girondins mogen ook zeker niet overgeslagen worden! Een bezoek aan het Place de la Bourse met de beroemde waterspiegel maakt een bezoek aan de stad compleet.

Ook voor actieve activiteiten bent u in Bordeaux aan het goede adres. Wat dacht u van surfles aan de Atlantische Kust of tussen de bomen slingeren in een klimpark? Ook kanoën of zeilen behoort tot de mogelijkheden. Even bijkomen van alle indrukken? Een picknick in het mooie groene stadspark is dan een goede keuze. Of maak een boottocht over de Garonne en zie Bordeaux van een andere kant. Genoeg te doen dus! Hoeveel dagen blijft u in deze bruisende stad?


Laatste reisdag

Afhankelijk van de vluchttijden kunt de ook de laatste dag nog op ontdekkingstocht door Bordeaux. Vervolgens per openbaar vervoer of de door ons gereserveerde touringcar naar het vliegveld voor de terugreis. Per lijndienst vliegt u terug naar Amsterdam of Brussel en indien gewenst verzorgen wij ook de transfer terug naar uw schooladres.


Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Bordeaux

Eerste reisdag

Vroeg in de ochtend vertrekt u vanaf het schooladres per comfortabele touringcar. Via de route Antwerpen, Lille en Parijs komt u aan het begin van de avond aan in Bordeaux.


Een dag in Bordeaux

Hoeveel dagen u in Bordeaux blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen in deze boeiende stad. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht om de stad beter te leren kennen en lekker actief bezig te zijn. Duik vervolgens in de cultuur en geschiedenis van Bordeaux door een bezoek te brengen aan Cité du Vin en Musée d’Aquitaine. In het Musée Cap Sciences word op een interessante en interactieve manier verteld over de verschillende kanten van de wetenschap. De imposante kathedraal, het Grande Theatre en het Monument Aux Girondins mogen ook zeker niet overgeslagen worden! Een bezoek aan het Place de la Bourse met de beroemde waterspiegel maakt een bezoek aan de stad compleet. Even bijkomen van alle indrukken? Een picknick in het mooie groene stadspark is dan een goede keuze. Of maak een boottocht over de Garonne en zie Bordeaux van een andere kant. Genoeg te doen dus! Hoeveel dagen blijft u in deze bruisende stad?


Laatste reisdag

Na het ontbijt begint de terugreis naar Nederland. Via dezelfde route als de heenreis en met stops in overleg met uw chauffeur komt u rond middernacht aan in Nederland.


Schoolreis Bordeaux per vliegtuig

Vanaf Amsterdam Schiphol heeft u per KLM een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar de Franse wijnstad. Vanuit België kunt u vanaf Brussel Zaventem of Brussel Charleroi op Bordeaux vliegen.

Wij informeren u graag over de vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst de transfers van en naar de luchthaven.

Voor een vliegreis adviseren wij uw deze tijdig bij ons aan te vragen. Hoe eerder u kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Bordeaux.


Schoolreis Bordeaux per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Bordeaux een ideaal vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen. U vertrekt dicht bij huis en u heeft ter plaatse ook extra kilometers voor excursies en transfers.

Bij Europa Speciaal Reizen reist u per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Onze chauffeurs, vele rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf Ruijs Reizen is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf.


In Bordeaux bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Bordeaux. Tijdens uw schoolreis kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in gastgezinnen in diverse wijken van de stad.

Gastgezinnen schoolreis Bordeaux

Tijdens uw schoolreis naar Bordeaux kunt u bij gastgezinnen verblijven in Bordeaux en omgeving. De leerlingen logeren in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers).

De plaatselijke vertegenwoordiger (local representative) woont in Normandië. Het centrale ontmoetingspunt is gedurende uw schoolreis naar Normandië de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders 's ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en 's avonds ook weer opgehaald. Bij grotere groepen kunnen er meerdere meeting points worden gebruikt.

Tijdens uw schoolreis naar Normandië is de verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

Kort voor vertrek ontvangt u van ons de gastgezinnenlijst. Op de gastgezinnenlijst voor uw schoolreis naar Normandië worden de adressen en telefoonnummers van de gastgezinnen vermeld en worden veelal tevens bijzonderheden vermeld zoals bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van huisdieren en de mogelijkheid om vegetarisch te eten.

Tijdens uw schoolreis naar Normandië kunnen u en uw collega's naar keuze overnachten in een gastgezin óf in een hotel in dezelfde gastgezinnenwijk waar uw leerlingen overnachten. Voor het verblijf in een hotel in een 1- of  een 2-persoonskamer is een toeslag op de basisreissom van toepassing. De verzorging in het hotel is op basis van logies en ontbijt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanzelfsprekend houdt u rekening met de gastouders, het karakter van een schoolreis met verblijf in gastgezinnen is immers anders, dan dat van schoolreizen met een verblijf in een jeugdherberg of hotel!

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.