Op schoolreis naar Engeland na de Brexit

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

23 maart 2021

Is Groot-Brittannië ook uw favoriete schoolreis bestemming? Geniet u ook zo van de wereldberoemde skyline in de bruisende hoofdstad of voelen uw leerlingen zich ook helemaal thuis in de universiteitssteden Oxford en Cambridge? Hoewel onze Britse buren de EU verlaten hebben, is het natuurlijk nog steeds één van de meest interessante bestemmingen voor schoolreizen in Europa.

Wat is er veranderd sinds de Brexit en waar moet u op letten als u naar Engeland reist?

Grensdocumenten

Nadat het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten zijn de regels voor de grensdocumenten gewijzigd. U kunt nog  tot en met 30 september 2021 met uw Nederlandse ID-kaart naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Dus naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Vanaf 1 oktober 2021 kunt u alleen met een geldig Nederlands paspoort (geldig tot en met datum terugreis!) naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Een ID-kaart is dus met ingang van 1 oktober 2021 geen geldig reisdocument meer voor een reis naar/verblijf in het Verenigd Koninkrijk!

Voor deelnemers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben kan een visum vereist zijn.

Kijk voor meer informatie over de grensdocumenten en reizen naar het Verenigd Koninkrijk (vanaf 1 oktober 2021) op de website van de Rijksoverheid en de Britse overheid (Engels).

 

Wachttijden aan de grens?

Voor het ingaan van de Brexit werd er gevreesd voor langere wachttijden bij de grenscontroles in de haven van P&O Ferries, DFDS Seaways, Stena Line en bij de terminal van Eurotunnel.

Hoewel er voor de Brexit natuurlijk ook altijd al grenscontroles waren, kunnen we helaas momenteel niet goed inschatten of er voor personenvervoer (bijvoorbeeld touringcars) langere wachttijden zullen ontstaan. Aangezien er door corona nauwelijks reizen zijn, is het nog afwachten of er vertragingen door de grenscontroles ontstaan. Wij verwachten (en hopen) dat de “kinderziektes” van de gewijzigde grenscontroles voorbij zijn, zodra het personenvervoer weer zal toenemen.

 

Bellen & internet

Bellen en internetten in het Verenigd Koninkrijk wordt sinds 2021 mogelijk duurder. Telecomoperators kunnen na de Brexit mogelijk tarieven voor roaming gaan doorberekenen, aangezien ze na de Brexit niet meer gebonden zijn aan de EU-wetgeving omtrent roamingkosten.

 

Na de Brexit voedselproducten meenemen naar of vanuit het Verenigd Koninkrijk

Dit mag nog steeds, maar de regels zijn sinds 1 januari 2021 strenger dan ervoor. De mogelijkheden voor het meenemen van voedselproducten zijn veel beperkter dan eerst. Voor meer informatie ga naar de website van de Rijksoverheid en de Britse overheid.

Schoolreis Londen

Verzekerd voor ziektekosten als u naar het Verenigd Koninkrijk gaat?

Medische kosten in het Verenigd Koninkrijk: Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben afspraken gemaakt over toegang tot gezondheidszorg bij kort verblijf. Als u voor een (korte) reis naar het Verenigd Koninkrijk gaat, bijvoorbeeld als toerist, heeft u recht op spoedeisende gezondheidszorg daar.

Spoedeisende hulp: De kosten voor spoedeisende hulp worden door uw Nederlandse zorgverzekering vergoed. Bijvoorbeeld als u door een ongeluk naar het ziekenhuis moet. Ga zelf bij uw zorgverzekeraar na of u voor overige medische kosten een aanvullende (reis)verzekering, of dekking op de zorgverzekering nodig heeft.

Medische kosten: Met de groeps- en schoolreisverzekering van Europeesche Verzekering bent u verzekerd voor de medische kosten die niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Dit geldt ook voor het verplichte eigen risico dat door de zorgverzekeraar ingehouden wordt. Daarnaast biedt de Europeesche hulplijn 24 uur per dag ondersteuning bij (medische) calamiteiten, zoals een plotselinge ziekenhuisopname, ongeval of ziekte of daaraan verwant vroegtijdig terugkeren van de reis. Wij informeren u graag over de kosten, dekking en voorwaarden van de de groeps- en schoolreisverzekering van Europeesche Verzekering.

 

Is Groot-Brittannië nog aantrekkelijk als schoolreis bestemming?

Zoals u ziet, is er wel wat gewijzigd. Maar Groot-Brittannië heeft zeer zeker nog altijd alle ingrediënten voor een onvergetelijke schoolreis! En ook uw leerlingen zullen ongetwijfeld willen kennismaken met onze Britse buren!

Nb.
Wijzigingen voorbehouden. Controleer altijd de meest actuele informatie op bijvoorbeeld de website van de Nederlandse en Britse Rijksoverheid

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte