Corona update

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

22 juni 2020

Na een aantal zeer bewogen maanden als gevolg van het coronavirus stappen we gelukkig weer een nieuwe fase in met de versoepeling van het reisadvies voor verschillende Europese landen.

Toen de eerste coronaberichten vanuit Italië kwamen, leek het zich aanvankelijk allemaal nog te beperken tot een klein gebied en konden ook wij nog niet voorzien wat ons te wachten stond. Zeker in deze periode hebben we altijd veel groepen naar Italië, sommige waren onderweg en andere groepen stonden op het punt te vertrekken. Gelukkig zijn al onze school- en studentengroepen die onderweg waren tijdig en gezond teruggekeerd in Nederland. De reizen van andere groepen hebben wij in overleg kunnen annuleren of verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

Het waren zeker die eerste weken in maart ook voor ons hectische tijden en lange dagen, waarbij we vaak weer ingehaald werden door de realiteit en door nieuwe maatregelen. Er was natuurlijk veel onzekerheid hoe het coronavirus zich zou verspreiden in Europa en wat de gevolgen op korte en langere termijn zouden zijn. De grenzen in Europa gingen langzaam maar zeker dicht en onduidelijk was nog voor hoe lang. De scholen moesten noodgedwongen hun deuren sluiten en de schoolreizen kwamen te vervallen of werden verschoven naar een andere periode en soms ook nog een tweede keer.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. De grenzen binnen Europa worden langzaam maar zeker weer geopend. Ook musea, monumenten en attracties openen voorzichtig al weer hun deuren en ook de scholen konden weer (deels) open!

Gelukkig merken we nu al, dat bij veel van onze vaste, maar ook nieuwe klanten, er weer reiskriebels zijn en zij hun jaarlijkse schoolreis met hun leerlingen dit schooljaar hebben gemist. Zeker voor het voorjaar van 2021 hebben wij inmiddels alweer veel aanvragen van docenten ontvangen en willen zij de vaak jarenlange traditie van hun schoolreis heel graag weer voortzetten. En zoals zij ons vertellen, leeft dit ook zeker bij hun leerlingen! Dat is natuurlijk ook niet meer dan logisch, want ook voor de huidige leerlingen is een schoolreis nog steeds een hoogtepunt van hun “schoolloopbaan,” waar ook zij ongetwijfeld nog vele jaren met plezier op terug willen kijken.

Kortom, we kijken met vertrouwen vooruit naar het komende schooljaar, waarbij we vanzelfsprekend de ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus op de voet blijven volgen. Samen met onze vaste vervoerders en accommodaties richten we onze blik op de toekomst en willen wij met onze meer dan 50 jaar lange ervaring als schoolreisspecialist ook de komende jaren jullie leerlingen weer een onvergetelijke schoolreiservaring bieden. Zoek op onze bestemmingenpagina waar je schoolreis naar toegaat. Wij zijn er klaar voor!

Wij wensen jullie allemaal heel veel succes met alle werkzaamheden op school en voor nu ook al vast een fijne zomervakantie in Nederland of in het buitenland.

Het voltallige team van Europa Speciaal Reizen

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte