Schoolreis Istanbul

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Turkije > Schoolreis Istanbul

Op schoolreis naar Istanbul? East meets West in Istanbul. Deze bruisende metropool is de enige stad ter wereld die in twee werelddelen ligt. Ga op ontdekking in het Aziatische deel van de stad of maak een wandeling langs de Bosporus. Breng een bezoek aan het Topkapi Paleis, het vroegere paleis van de sultan.

Een echte winkelliefhebber? Struin dan rond over de Grote Bazaar. Ook als je er niets wilt kopen, is het een plezier om er rond te lopen. Er zijn honderden winkeltjes in een doolhof van overdekte straatjes! Istanbul is een stad vol verrassingen!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS ISTANBUL: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Istanbul graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw werkweek naar Istanbul!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Istanbul:

1e reisdag
Vanaf de luchthaven naar keuze vertrekt u met een rechtstreekse lijndienst naar Istanbul Airport. Vanaf de luchthaven kunnen wij voor uw groep een transfer naar uw ho(s)tel in Istanbul reserveren. U kunt desgewenst ook per shuttlebus reizen. Vanaf begin 2022 is het mogelijk om per metro vanaf de luchthaven naar Istanbul te reizen.

Na de check-in bij uw ho(s)tel kunt u (afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht) al even op verkenningstocht door deze geweldige metropool op het grensvlak van Europa en Azië.

En voor de avond reserveren wij graag voor uw groep een gezellig restaurant waar u kunt genieten van de heerlijkste kebab, mezze en baklava.

2e reisdag
Na het ontbijt kunt u beginnen met een verkenning van de mooiste monumenten Istanbul tijdens een uitgebreide stadswandeling.

Tijdens de rondrit door deze imponerende stad aan de oevers van de Bosporus kunt u kennismaken met monumentale hoogtepunten zoals de wereldberoemde Hagia Sophia: in de 6e eeuw gebouwd als kathedraal van Constantinopel in het toenmalige Byzantijnse Rijk. In de 15e werd het onder de Ottomanen een moskee. Atatürk wijzigde het in een museum en sinds 2020 is de Hagia Sophia weer een moskee.

In de directe omgeving van de Hagia Sophia is de Blauwe Moskee gelegen. De moskee werd in de 17e gebouwd en dankt haar naam aan de ruim 20.000 met name blauwe tegels waarmee het interieur gedecoreerd is. Wandel uitsluitend naar naar Hippodroom waar ooit de renbaan van het oude Constantinopel was. Tegenwoordig kun je alleen het plein nog zien, maar is natuurlijk de Romeinse renbaan verdwenen.

Bezoek ’s middags de kleurrijke Grote Bazaar waar je eindeloos overdekt kunt rondstruinen door een wirwar van gangetjes langs de meer dan 4000 kraampjes en winkeltjes. Voor iedereen is er wel iets leuks te koop, maar natuurlijk wel eerst afdingen.

3e reisdag
Eén van de hoogtepunten van uw schoolreis naar Istanbul is ongetwijfeld een bezoek aan het majestueuze Topkapi Paleis. Het in de 15e eeuw door sultan Mehmet II gebouwde paleis werd in de daarop volgende eeuwen uitgebouwd om de grootsheid van het Ottomaanse Rijk te weerspiegelen. Het paleis bood uiteindelijk plaats voor ca. 5000 mensen: de heersende sultan en zijn familieleden, de harem en de talloze bedienden. Geniet in een doolhof van ontelbare zalen en paviljoens van de rijkdom van de Ottomanen en reserveer zeker een rondleiding door de zalen, kamers en terrassen van de vermaarde harem van het Topkapi.

Wilt u Istanbul op een speciale manier verkennen? Boek dan onze fietstour met gidsen langs de oevers van de adembenemende Gouden Hoorn en door de historische wijken van Istanbul. Een unieke ervaring om Istanbul op een sportieve wijze te ontdekken!

Beklim ter afsluiting van deze dag de markante Galata Toren om nog even te genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

4e reisdag
Ga ’s ochtends “ondergronds” in de antieke wereld van de Basilica Cisterne. Via een kilometerslang aquaduct werd deze kolossale Byzatijnse wateropslagplaats van schoon drinkwater voorzien. Het bezoek aan dit schemerige “onderaardse paleis” met haar 336 zuilen is een hele bijzondere ervaring!

Ontsnap aan de drukte van het chaotische leven in Istanbul en maak een ontspannen boottocht over de Bosporus. Geniet vanaf het water van de vele meesterlijk paleizen en forten als Rumeli Hisari en Anadolu Hisari. Of kies voor een boottocht naar de Prinseneilanden: van de negen eilandjes gelegen in de Zee van Marmara zijn er vier bewoond. Geniet er van een oase van rust en verkoeling en wellicht nog even zwemmen?

5e reisdag
Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht naar Nederland heeft u wellicht ’s ochtends nog tijd om Istanbul op eigen gelegenheid te bezoeken.

Natuurlijk kunt u ook een bezoek brenkgen aan één van de rijk gevulde musea zoals het Archeologisch Museum (één van de grootste musea ter wereld en het oudste museum van Turkije) of het Museum voor Turkse en Islamitische Kunst. Een wellicht verrassend museum in een stad die historie ademt is het Istanbul Modern. Een toonaangevend museum voor moderne kunst, dat inmiddels op gelijk niveau staat met het Centre Pompidou in Parijs of  Tate Modern in de Britse hoofdstad.

Nog tijd over? Bezoek dan het Dolmabahçe Paleis, één van de mooiste paleizen van Europa gelegen aan het water, in de wijk Besiktas, aan de Europese zijde van de Bosporus.

Vanaf uw ho(s)tel verzorgen wij desgewenst een touringcartransfer naar Istanbul Airport. Aansluitend terugvlucht naar Nederland.

Schoolreis Istanbul per vliegtuig

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Istanbul. We denken met u mee over de gunstigste routes en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthavens. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Istanbul.

 

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte