Schoolreis Andalusië

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Spanje > Schoolreis Andalusië

Op schoolreis naar Andalusië? Andalusië is één van de mooiste streken van Spanje met vele culturele bezienswaardigheden, een prachtige natuur en mooie lange stranden. Steden zoals Malaga, Sevilla, Ronda, Cordoba en Granada zijn onmisbaar tijdens uw rondreis. Bezoek de Moorse stad Granada en het nabijgelegen Alhambra, één van de acht wereldwonderen. En wat dacht u van de Mezquita in Cordoba? Of ontdek de oudste stad van Spanje, Ronda of het mooie Malaga, de geboortestad van Pablo Picasso. En tot slot Sevilla, waar de Feniciërs, Romeinen, Moren en Christenen hun sporen nalieten! Kortom, u zult zich geen minuut vervelen tijdens deze veelzijdige rondreis.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS ANDALUSIË: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Andalusië graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Andalusië!

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Andalusië:

Eerste reisdag
Vanaf een luchthaven naar keuze vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar het Zuid-Spaanse Málaga. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer vanaf uw woonplaats naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven! Vanaf de luchthaven verzorgen wij desgewenst een transfer naar het centrum van Málaga of naar uw hotel in het nabijgelegen Torremolinos.

Afhankelijk van de gekozen vluchttijden kunt u na aankomst al Málaga verkennen. Wandel door het historische centrum, bezoek het Picasso Museum en ontdek het indrukwekkende Moorse fort Alcazaba.

Nadat u aan het eind van de middag heeft ingecheckt in uw hotel kunt u op verkenning in Torremolinos: de populaire, levendige badplaats met haar langgerekte stranden, talloze restaurants en gezellige terrasjes. De bruisende badplaats aan de Costa del Sol heeft echter haar Spaanse karakter niet verloren! Zeker in de oude visserswijk La Carihuela, aan de levendige promenade langs het strand en in de leuke kleine straatjes is dit Spaanse karakter nog duidelijk aanwezig!

Tweede reisdag
Na het ontbijt maakt u vanuit Torremolinos een dagtocht naar Granada. Na een fraaie en afwisselende route langs de kust rijdt u in noordelijke richting naar de “Moorse” stad op de uitlopers van de Sierra Nevada.

U bezoekt eerst het majestueuze Alhambra, één van de acht wereldwonderen, gebouwd op een helling van de gelijknamige heuvel. Vervolgens door naar de tuinen van de Generalife en de torens, omringd door imposante verdedigingsmuren. Na het Alhambra bezoekt u de Kathedraal van Granada met als pronkstuk de Capilla Real. In deze koninklijke kapel bevinden zich de praalgraven Ferdinand van Aragón en Isabella van Castilië.

In de middag dwaalt u verder door het roemrijke verleden van Granada langs eeuwenoude fonteinen, verassende uitkijkplaatsen en de Cármenes, de typische woningen uit deze stad omgeven door geurende tuinen. In de wijk El Albaicín wandelt u door de steile en smalle straatjes met tal van bezienswaardigheden, welke herinneren aan de Islamitische oorsprong van de stad.

Aan het begin van de avond rijdt u terug naar uw hotel in Torremolinos, waar u ’s avonds kunt genieten van een spectaculaire flamenco show.

Derde reisdag
Op deze dag kunt u kiezen voor een dagtocht naar Sevilla, Córdoba of naar Ronda & Málaga.

  • Sevilla: Vanaf Toro de Oro neemt onze gids u mee voor een rondleiding door het wonderschone Sevilla. Tijdens de rondleiding door de stad, waar de Feniciërs, Romeinen, Moren en Christenen hun sporen nalieten, ziet u o.a. de Kathedraal met het graf van Columbus, wandelt u door de Barrio de Santa Cruz (de van oorsprong Joodse Wijk met statige woningen in Andalusische bouwstijl) en bezoekt u het immense Real Alcázar, het van oorsprong Moorse Paleis van Peter de Wrede. Aan het begin van de avond rijdt u vanuit Sevilla terug naar uw hotel in Torremolinos waar u ’s avonds van het diner in uw hotel kunt genieten.
  • Córdoba: In ca. 2½ uur rijdt u naar Córdoba. De stad was in de Romeinse tijd al een belangrijke plaats, maar ten tijde van de Moren beleefde de stad, als hoofdstad van het westerse Kalifaat, haar grootste bloei. Tijdens de rondleiding geniet u van de parels van het Moorse Córdoba met o.a de Torre de Calahorra en natuurlijk de Mezquita. Aansluitend bezoekt u de Barrio de la Juderia, de Joodse Wijk met haar kronkelige straatjes, schilderachtige pleintjes en huizen met fraaie, bloemrijke patio’s en sprankelende fonteintjes. Aan het begin van de avond rijdt u vanuit Córdoba terug naar uw hotel in Torremolinos waar u ’s avonds van het diner in uw hotel kunt genieten.
  • Ronda: het fraaie Ronda ligt op ca. 1½ uur rijden van Torremolinos en is één van de oudste steden van Spanje. De stad is spectaculair gelegen op een rotsplateau op 750 meter hoogte en wordt in tweeën gedeeld door de Tajo, een diepe kloof overspannen door drie eeuwenoude bruggen. Dwaal door de prachtige oude straatjes met kasseien, langs de fraaie Moorse paleizen en het amfitheater.
  • Málaga: de hoofdstad van de Costa del Sol omringd door de heuvels van Axarquia én de geboortestad van Pablo Picasso. Bezoek zeker het Picasso Museum, gelegen vlakbij de Kathedraal en het geboortehuis van Picasso aan de Plaza de la Merced. De sporen van het rijke verleden van Málaga zijn nog te vinden in het oude stadcentrum met de indrukwekkende Alcazababurcht, het hoger gelegen Castillo de Gibralfaro en het Romeinse theater.

Laatste reisdag
Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u op deze dag nog één van de bovengenoemde excursies plannen naar Málaga of Ronda. Of geniet gewoon lekker van het paradijselijke Torremolinos!

Aansluitend verzorgen wij desgewenst uw transfer naar de luchthaven van Málaga, waarna u vertrekt met een rechtstreekse lijndienst. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Schoolreis Andalusië per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Andalusië. We denken met u mee over de gunstigste routes en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthavens. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Andalusië.

Tijdens uw schoolreis naar Andalusië kunnen wij uw groep onderbrengen in een hotel aan de Costa del Sol. Wij kunnen u uitstekende hotels aanbieden in Benalmadena of Torremolinos.

U verblijft in meerpersoonskamers met bad/douche en toilet. Tevens is tijdens uw verblijf een diner in uw hotel inbegrepen. U heeft keuze uit hotels in diverse prijsklassen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

In Andalusië hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling.

  • Málaga

Een bezoek aan het Picasso museum kan niet ontbreken tijdens uw dagtocht Malaga. Breng ook een bezoek aan het Museo de Málaga met zowel een museum voor schone kunsten als een archeologisch museum. Het gerestaureerde douanegebouw alleen al is een bezoek waard.

Het Moorse fort Alcazaba is gebouwd tegen de Gibralfaroberg treft u hier vele Arabische en Romeinse invloeden. Neem ook een kijkje in het kleine museum. Vanaf de vestingmuren en vanuit de tuinen geniet u van een prachtig uitzicht over de stad.

In de grootste markt van Malaga, Mercado Atarazanas waant u zich in mediterrane sfeer. De geuren en smaken komen u tegemoet.

Het uitzicht over de haven, de kustlijn en Malaga centrum is de steile klim naar de top van het Gibralfaro kasteel helemaal waard. In het kasteel leert u over de geschiedenis van Malaga en treft u een klein museum.

Het Romeins theater is één van de oudste Romeinse theaters van Spanje.

Op het levendige plein Plaza de la Merced vindt u het ouderlijk huis van Picasso. Neem even een pauze op een van de gezellige terrassen.

  • Torremolinos

Ontdek de kleine visserswoningen in visserswijk La Carihuela. Wandel door de smalle straatjes en geniet van de gezellige visrestaurantjes. Het Spaanse karakter is hier nog duidelijk aanwezig!

Castillo de Colomares: het prachtige, surrealistische kasteel wordt omgeven door natuur en is een ode aan Columbus.

Waterpark Aqualand telt vele spectaculaire glijbanen; met en zonder band. Voor de waaghalzen is er de hoogste waterglijbaan van Europa (22 meter).

Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan een spectaculaire flamenco show!

  • Granada

Een bezoek aan het Moorse Alhambra en de Generalife wilt u zeker niet overslaan! Het Alhambra kent dankzij haar lange geschiedenis verschillende invloeden en culturen. De tuinen van het Generalife zijn een van de oudste en wonderschoon. Het Alhambra en de Generalife behoren niet voor niets tot Unesco Werelderfgoed.

Parcque de las Ciencias maakt u een reis door het menselijk lichaam en leert u over natuurkundige verschijnselen, de planeet en het broeikaseffect. Het museum beschikt o.a. over een planetarium, botanische tuinen, een workshop met roofvogels en meerdere themazalen.

Gelegen tegenover het Alhambra treft u de historische wijk Albaicín met sfeervolle smalle straatjes. Deze straatjes brengen u langs verschillende bezienswaardigheden zoals het archeologisch museum Casa de Castril, diverse Arabische badhuizen en de Iglesia de San Nicolás kerk.

  • Córdoba

Mezquita kathedraal: één van de grootste moskees ter wereld. De meer dan 800 zuilen brengen u terug naar de tijd van de Moorse overheersing en laten een grote indruk achter. Breng ook even een bezoek aan het gebedshuis Capilla de Villaviosa.

Puerta del Puente is één van de oudste toegangspoorten van Córdoba waarlangs vroeger vele handelaren en bezoekers de stad binnen kwamen.

Museo Arqueologico de Córdoba is gevestigd in het voormalige paleis Palacio de los Páez de Castillejo. Leer meer over de eeuwenoude geschiedenis waar onder andere Julius Caesar en Abd Al-Rahman hun sporen hebben nagelaten.

Sluit uw dagtocht af met een bezoek aan de Joodse wijk Barrio de la Juderia haar kronkelige straatjes, schilderachtige pleintjes en huizen met fraaie, bloemrijke patio’s en sprankelende fonteintjes.

  • Sevilla

De Gotische kathedraal Maria de la Sede is maar liefst 127 meter lang. De kathedraal heeft een indrukwekkend interieur met houtsnijwerken en glasschilderingen. Met haar 97 meter hoog is de Giralda één van de mooiste klokkentorens ter wereld.

Torre del Oro heeft vele functies vervuld. De toren van goud heeft gediend als opslagplaats, gevangenis en kapel. Tegenwoordig is het maritiem museum hier gevestigd.

Barrio de Santa Cruz. In de toeristische straat Calle Mateos Gago treft u vele restaurants, bars en souvenirswinkeltjes. Bekijk ook evenpaleis Casa de Pilatos en de mooie binnentuin.

Het beroemde Plaza de España is kenmerkend vanwege het halfronde Spaanse Paviljoen. Het paviljoen kent een typische Andalusische mix van renaissance en barok en staat symbool voor de ‘omarming’ van de Zuid-Amerikaanse koloniën. De 4 bruggen staan symbool voor de 4 koninkrijken waaruit Spanje ooit bestond; Castilië, Navarra, Aragón en Léon.

Uiteraard biedt Andalusië nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden! 

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte