Schoolreis Lissabon

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Portugal > Schoolreis Lissabon

Op schoolreis naar Lissabon? De ‘’witte stad’’ bevindt zich op de steile noordoever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Via een stadsrondrit maakt u kennis met de hoogtepunten van de Portugese hoofdstad zoals Torre de Belém en het Moorse Castelo de São Jorge. Kenmerkend voor Lissabon zijn de authentieke, pittoreske wijken zoals Alfama en Bairro Alto, tramlijn 28 en Praça do Comércio. In een van de talloze musea maakt u kennis met kunstschatten vanuit de hele wereld en tijdens het diner geniet u van de typische fadomuziek. Deze historische binnenstad biedt u voldoende afwisseling.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS LISSABON: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Lissabon graag geheel vrijblijvend een offerte op maat! Wij helpen u graag om een afwisselend en educatief programma samen te stellen. Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Lissabon!

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Lissabon:

Eerste reisdag
Vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport vliegt u met een rechtstreekse lijndienst naar Lissabon. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer vanaf uw woonplaats naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven! Na aankomst op de luchthaven in de Portugese hoofdstad verzorgen wij desgewenst een touringcartransfer naar uw hotel of hostel.

Heeft u gekozen voor een vroege vlucht, dan kunt u meteen na aankomst op een eerste verkenning. Immers, Lissabon is een stad van ontdekkingen en ontdekkingsreizen, een stad doordrongen van de “saudade,”.

Met onze gids maakt u een ontdekkingsreis door “de witte stad” gelegen op de steile noordoever van de Taag. Een rondrit langs hoogtepunten als de Torre de Belém, het 16e eeuwse Mosteiro dos Jerónimos, het Moorse Castelo de São Jorge en aansluitend over de statige Avenida da Liberdade naar het levendige Rossio.

’s Avonds dineert u in een gezellig restaurant of geniet u wellicht van de fado, de muziek van Lissabon.

Een dag in Lissabon
In de ochtend ontdekt u authentiek Lissabon met een stadswandeling of fietstocht door de pittoreske wijken Alfama of Bairro Alto en het commerciële centrum Baixa. Reist u liever per openbaar vervoer? Met tramrit lijn 28 bereikt u de mooiste plekjes van de stad. In de middag bezoekt u één van de vele musea van Lissabon. U merkt dat de Portugezen ooit de wereldzeeën bedwongen: de talrijke musea zijn volgepakt met kunstschatten van over de hele wereld. Om de dag af te sluiten maakt u een ritje met de teleférico, de 1 km lange kabelbaan. U wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over Parque das Nações en de Taag.

Een dag vanuit Lissabon
Vanuit Lissabon zijn er verschillende, afwisselende excursies mogelijk. Wij reserveren graag een touringcar voor uw groep.

Sintra en Cabo da Roca: vanuit Lissabon rijdt u naar het prachtige, op de hellingen van de Serra gelegen Sintra, een sprookjesachtige stad met zomerpaleizen van de oude adel en talrijke monumenten. Het meest in het oog springende paleis is het Palácio da Pena, gebouwd tijdens de Romantiek op heuvel Monte da Pena. Een sprookjeskasteel dat bekend is vanwege zijn prachtige tuinen. Via een “omweg” rijdt u terug naar Lissabon: u bezoekt het meest westelijke puntje van Europa: Cabo da Roca, een 140 meter hoge kaap. De plaats waar Europa eindigt en de zee begint.

Herleef de middeleeuwen in Óbidos. Kenmerkend voor dit volledig ommuurde vestingstadje zijn de witte huizen versierd met bougainvilles en kamperfoelie en het imposante kasteel Castelo de Óbidos. Tegenwoordig in gebruik als pousada waar u zeer luxe kunt overnachten.

Évora: één van de “toppers” op de UNESCO werelderfgoedlijst. Gelegen op een licht glooiende heuvel op de enorme vlakte van de Alentejo en bekroond door haar imposante kathedraal. Évora is een museum op zich met een unieke mix van Moorse en Middeleeuwse invloeden die nog steeds in het stadsbeeld terug te vinden zijn.

Laatste reisdag
Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Lissabon. Sluit bijvoorbeeld uw reis aan Lissabon af met een boottocht over de Taag. Vergeet ook zeker niet om nog even een echte pastéis de nata te proeven!

Met een door ons gereserveerde transfer, vertrekt u naar de luchthaven van Lissabon. Aansluitend terugreis per lijndienst naar Amsterdam Schiphol of Eindhoven Airport. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Schoolreis Lissabon per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Lissabon. We denken met u mee over de gunstigste routes en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthavens. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Lissabon.

Tijdens uw schoolreis naar Lissabon heeft u de keuze uit diverse accommodatie mogelijkheden.
Wij kunnen uw groep bijvoorbeeld onderbrengen in het Safestay Lisbon hostel en het Lisbon Chill out hostel. Uitstekende keuzes voor gezellige en betaalbare accommodaties tijdens uw schoolreis.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Lissabon. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Lissabon gelegen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

In Lissabon hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Lissabon en omgeving.

Musea
In de vele musea van Lissabon merkt u dat de Portugezen ooit de wereldzeeën bedwongen: talrijke musea volgepakt met kunstschatten van over de hele wereld.

Bezoek bijvoorbeeld Museu de Marinha, waar u de geschiedenis en activiteiten van de Portugese zeevaarders ontdekt. Van uniformen en vliegtuigen tot aan modellen van schepen en het nagebouwde interieur van de koninklijke jacht Amelia van koning Carlos.

Museum Nacional de Arte Antiga is het belangrijkste kunstmuseum van Portugal. Gehuisvest in een paleis, bevat de collectie onder andere schilderijen en sculpturen vanaf de Middeleeuwen tot aan de 19e eeuw. Ook treft u er religieuze beeldhouwwerken, Portugees en Oriëntaals aardewerk en een collectie zilveren en gouden voorwerpen.

Het Fado museum mag uiteraard niet ontbreken! Geheel gewijd aan het Portugese levenslied leert uw groep het verhaal van de Fado door middel van kunstenaars, muziekinstrumenten en wassenbeelden. Tevens worden er workshops en concerten in het museum gehouden.

Bezienswaardigheden
Stadswandeling Baixa: met haar brede boulevards, talrijke winkels en fraaie pleinen Rossio en Praça da Figueria is Baixa het commerciële centrum van Lissabon. Letterlijk hoogtepunt is de Elevador de Santa Justa. Vanaf de top van deze neogotische lift heeft u een prachtig uitzicht over de Baixa.

Één van de mooiste pleinen van Europa; het Praça do Comércio. Ook wel bekend als Terreiro do Paço. Hier bevond zich, voor de aardbeving van 1755, namelijk het koninklijk paleis. Als eerbetoon treft u het ruiterstandbeeld van toenmalige koning José I. Triomfboog Arco de Rua Augusta markeert één van de belangrijkste winkelgebieden en is een eerbetoon aan onder andere ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.

Stadswandeling Alfama: gelegen tussen het Castelo en de Taag: één van de meest authentieke wijken van Lissabon met een labyrint van straatjes, steegjes, trappen en pleinen omzoomd door kleurrijke huizen.

Stadswandeling Bairro Alto: met de tram naar de “bovenstad” Bairro Alto: de meest pittoreske wijk van de stad, gebouwd in de 16de eeuw. Traditionele winkels, restaurants, bars en “casas de fado” geven deze geliefde uitgaanswijk een unieke sfeer.

Parque das Nações is aangelegd voor de Expo 1998 en ligt in het noordoosten van Lissabon aan de oevers van de Taag. Vanaf de Torre Vasco da Gama heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de Taag en de stad. Maak “een ritje” met de teleférico, de 1 km lange kabelbaan.

Laat u verrassen tijdens een bezoek aan de verdedigingstoren Torre de Belém. Gekenmerkt door de Manuelstijl, zijn er in de toren vele verwijzingen naar de ontdekkingsreizen van Portugese zeevaarders.

Een bijzondere tramrit langs de mooiste plekjes van Lissabon met lijn 28. De elektrische tram vertrekt van het plein Martim Moniz in het hart van Lissabon en rijdt door smalle, steile straatjes en steegjes met haarspeldbochten en stopt bij allerlei pittoreske plekjes in de stad.

Attracties
Bezoek het Oceanario de Lisboa, gelegen op een pier in rivier de Taag. Het is het op één na grootste aquarium van de wereld. Uw groep waant zich onder water in deze betoverende waterwereld!

Over de Taag met één van de veerdiensten: alleen al voor het fantastische uitzicht een aanrader!

Buiten Lissabon

  • Sintra en Cabo da Roca: vanuit Lissabon rijdt u naar het prachtige, op de hellingen van de Serra gelegen Sintra, een sprookjesachtige stad met zomerpaleizen van de oude adel en talrijke monumenten. Het meest in het oog springende paleis is het Palácio da Pena, gebouwd tijdens de Romantiek op heuvel Monte da Pena. Een sprookjeskasteel dat bekend is vanwege zijn prachtige tuinen. Via een “omweg” rijdt u terug naar Lissabon: u bezoekt het meest westelijke puntje van Europa: Cabo da Roca, een 140 meter hoge kaap. De plaats waar Europa eindigt en de zee begint.
  • Óbidos: de middeleeuwen herleeft in dit nog geheel door 13 meter hoge muren omringde vestingstadje met de kenmerkende witte huizen versierd met bougainvilles en kamperfoelie en bekroond met een imposant Moors kasteel.
  • Évora: één van de “toppers” op de UNESCO werelderfgoedlijst. Gelegen op een licht glooiende heuvel op de enorme vlakte van de Alentejo en bekroond door haar imposante kathedraal. Évora is een museum op zich met een unieke mix van Romeinse, Moorse en Middeleeuwse invloeden die nog steeds in het stadsbeeld terug te vinden zijn.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte