Schoolreis Krakau

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Polen > Schoolreis Krakau

Op schoolreis naar Krakau? Het is één van de mooiste steden van Polen met een goed bewaard gebleven historisch centrum. Het hart van de stad is het Oude Marktplein, vol prachtige gebouwen en het is er altijd gezellig. Op de onaantastbaar lijkende burchtheuvel Wavel prijkt het trotse Koninklijke Slot en de Kathedraal. Het bewogen Poolse verleden is goed zichtbaar tijdens een bezoek aan Auschwitz-Birkenau, indrukwekkend en het maakt stil. De Schindler Fabriek en een wandeling door de Joodse Wijk doen terugdenken aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS KRAKAU: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Krakau graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Krakau!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Krakau:

Eerste reisdag
Aan het einde van de middag vertrekt u met onze comfortabele touringcar vanaf uw schooladres voor een rechtstreekse nachtrit naar Krakau via de route Hannover, Helmstedt, Cottbus en Wroclaw.

Tweede reisdag
Om ca. 10.00 uur arriveert u in Krakau, ooit de hoofdstad van het Poolse Rijk, een stad met zeer fraai bewaard middeleeuwse centrum, dat op de Unesco werelderfgoed staat. Indien gewenst kunnen wij bij aankomst een ontbijt voor uw groep reserveren.

Een dag in Krakau
Voor een eerste verkenning van Krakau maakt u met onze gids ’s ochtends de wandeling “de Koningsweg.” Een vorstelijke route langs de monumentale hoogtepunten in de Oude Stad (Stare Miasto). Vanaf het Oude Marktplein (het grootste middeleeuwse plein van Europa) wandelt u langs o.a. de lakenhal, Mariakerk en de luisterrijke patriciërs huizen en paleizen naar de Wavel Heuvel. Op de heuvel bevindt zich het Koninklijke Slot en de Kathedraal met de tombes van de Poolse Koningen.

’s Ochtends ontmoet u onze gids bij de receptie van het hotel en rijdt u aansluitend naar de Joodse wijk Kazimierz met haar synagogen en begraafplaatsen. Sinds de 14e eeuw kregen Joden toestemming om zich hier (toen nog buiten de stad) te vestigen. Hoogtepunt is de Szeroka, het vroegere marktplein, met de Oude Synagoge (het oudste Joodse gebouw van Polen), Isaac Synagoge en Remuh Synagoge. Het programma omvat tevens een bezoek aan de wijk Podgórze aan de overzijde van de Wisla, waar de fabriek van Schindler was gevestigd.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de prachtige oude stad van Krakow verder verkennen. Een bezoek aan een museum, slenteren door de oude stad of gewoon naar één van de vele gezellige cafés, Krakow is immers ook een bruisende universiteitsstad.

Een dag vanuit Krakau
Auschwitz-Birkenau
Aansluitend rijdt u naar Oswiecim, de stad die sinds de Tweede Wereldoorlog onlosmakelijk verbonden is met de Holocaust. Na de Duitse bezetting van Polen, gaf Himmler in mei 1940 de opdracht tot de bouw van een concentratiekamp aan de rand van Oswiecim, dat in de daarop volgende jaren zou uitgroeien tot een enorm complex van concentratiekampen: Auschwitz-Birkenau.
Vanaf juni 1942 reden de treinen de (met name) Joodse bevolking uit de door de Duitsers bezette gebieden naar dit vernietigingskamp. Wij adviseren u het bezoek aan Auschwitz-Birkenau met uw groep goed voor te bereiden. De film en de rondleiding door de barakken, gaskamer en crematorium, maar ook de exposities geven alle bezoekers onuitwisbare indrukken.
Wieliczka Zoutmijnen
Al in de 13e eeuw werd er de eerste mijnschacht gegraven. In de daarop volgende eeuwen is meer dan 7 miljoen kubieke meter steenzout gewonnen, waardoor onderaards ruim 2000 gewelven ontstonden. De ondergrondse rondleiding voert u door 22 gewelven over een lengte van 2 km met een diepte van 64 tot 125 meter.

Vlottentocht Dunajec
Een dagtocht naar de rivier de Dunajec in het grensgebied met Slowakije. U maakt een unieke vlottentocht op de rivier, die zich hier tussen de rotsachtige bergkammen van de Pienienen doorslingert in een adembenemend mooi landschap.

Vierde reisdag
U kunt vandaag de oude stad van Krakau op eigen gelegenheid verkennen. Een bezoek aan een museum, slenteren door de oude stad of gewoon naar één van de vele gezellige cafés, Krakow is immers ook een bruisende universiteitsstad.
Na een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om 20.00 uur naar Nederland.

Vijfde reisdag
Indien gewenst kunnen wij in de omgeving van Hannover een ontbijt voor uw groep reserveren. Aansluitend doorreis naar Nederland, waar u in de loop van de middag zal arriveren.

Schoolreis Krakau per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Krakau het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Krakau en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

In Krakau bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Krakau.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte