Schoolreis Malta

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Malta > Schoolreis Malta

Op schoolreis naar Malta? Het eiland heeft een zeer rijk en divers verleden en dit is vandaag de dag nog duidelijk herkenbaar. Het eiland heeft een verbazingwekkend groot aantal monumenten op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Van Valletta, de stad gesticht door ridders, tot de eeuwenoude megalithische tempels. Pas in 1964 werd het land onafhankelijk van Engeland en er zijn dan ook nog veel Britse invloeden terug te zien. Een schoolreis naar Malta is een mix van indrukwekkende geschiedenis, typische vissersdorpjes en een heerlijk mediterraans klimaat.   

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

 SCHOOLREIS MALTA: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Malta graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Malta.

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Malta:

Eerste reisdag
Vanaf de luchthaven naar keuze vliegt u naar Malta. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Na aankomst wordt u met de touringcar naar het ho(s)tel gebracht.

Een dag op Malta
In de hoofdstad Valletta kunt u gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Bezoek de tuinen van Barracca, welke vroeger alleen toegankelijk waren voor ridders, voor een spectaculair uitzicht. Het Grootmeesterspaleis is het meest indrukwekkende gebouw van de stad en is deels open voor bezichtiging. In de kathedraal hangt een schilderij van de bekende Caravaggio en is één van de belangrijkste kerken van het eiland. Neem een duik in de geschiedenis tijdens een bezoek aan de The Malta Experience. Deze audiovisuele show geeft een goed beeld van het rijke verleden van Malta.

Bezoek de historische belangrijke steden Mdina en Rabat. Mdina, de voormalig hoofdstad van Malta wordt ook wel de stille stad genoemd. In de stad is geen gemotoriseerd vervoer, al wandelend ervaart u deze stad dus het beste. In Rabat kunt u de catacomben bezoeken. Deze dateren uit de 3de eeuw en hier werden 500 jaar lang mensen begraven van verschillende geloofsovertuigingen. Beide steden stralen rust uit en hebben een bijzondere sfeer.

Marsalxlokk is het grootste en bekendste vissersdorp van Malta. Hier ziet u de kleurrijke vissersbootjes en de vissers aan het werk. Wandel langs de boulevard en proef op een van de vele terrasjes de verse vis. Ook is het mogelijk om hier een boottocht te maken.

Verspreid over heel Malta liggen tempels en tempelcomplexen die de eerste bewoners van Malta hebben achtergelaten. Deze megalithische tempels werden tussen 3600 en 2500 jaar voor Christus gebouwd. Ze worden nu beschouwd als de oudste losstaande bouwwerken van de wereld, erg bijzonder om deze tempels te bezoeken!

Wist u dat de film Popeye op Malta is opgenomen? Voor de opnames van deze film is er een speciaal dorp gebouwd in een prachtige baai en dit dorp is nu te bezoeken. Loop door de straten met gekleurde huisjes geniet van het prachtige uitzicht.

Malta biedt ook veel mogelijkheden voor actieve uitstapjes. Denk bijvoorbeeld aan duiken of snorkelen, kanoën, kajakken en mountainbiken.

Uiteraard is dit slechts een greep uit de mogelijkheden op Malta. Wij helpen u graag om een gevarieerd en leerzaam programma samen te stellen.

Laatste reisdag
Afhankelijk van de vluchttijden kunt de ook de laatste dag nog genieten van Malta. Vervolgens per de door ons gereserveerde touringcar naar het vliegveld voor de terugreis. Per lijndienst vliegt u terug en indien gewenst verzorgen wij ook de transfer terug naar uw schooladres.

 

Foto’s header: © viewingmalta.com

Schoolreis Malta per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Malta. We denken met u mee over de gunstigste route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthaven. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. Voor uw rondreis op Malta verzorgen wij het touringcarvervoer.
We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Malta!

Op Malta bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Malta.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte