Schoolreis Kroatië

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Kroatië > Schoolreis Kroatië

Op schoolreis naar Kroatië? Kroatië is een magische mix van cultuur, natuur en prachtige stranden. Gelegen aan de Middellandse Zee op het kruispunt tussen Oost en West heeft Kroatië zich in de loop der eeuwen ontwikkelt tot een land met een uniek cultureel erfgoed met ontelbare monumenten en onvergetelijke eeuwenoude stadsgezichten.

En dat alles temidden van een adembenemende natuur, vanaf de kust tot aan de hoogste bergtoppen, door moeraslandschappen en mediterrane bossen. Het natuurschoon van Kroatië is ongeëvenaard.

 

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS KROATIË: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Kroatië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Kroatië. Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Kroatië duurt: vijf, zes of wellicht zes dagen!? Kroatië biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis.

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Kroatië:

1e reisdag:
Om ca. 19.00 uur vertrekt u vanuit Nederland en rijdt u via de route Frankfurt, München, Salzburg, Villach, Bled en Koper naar Kroatie.

2e reisdag:
Aan het begin van de ochtend kunt u desgewenst een bezoek brengen aan Salzburg. De stad van Mozart met haar compacte historische binnenstad leent zich uitstekend voor een korte stop “en route” naar Kroatië.

Aansluitend doorreis naar Lovran in Kroatië waar u aan het eind van de middag arriveert. Maak ’s avonds na het diner alvast een wandeling door dit fraaie mediterrane stadje aan de Kvarner Rivièra, even ten zuiden van Opatija. Een stad met een rijk verleden, met gezellige straatjes en een prachtige boulevard. Lovran is het uitstekende uitgangspunt voor uw verkenningstochten in Kroatië!

3e reisdag:
Vanuit Lovran maakt u een excursie naar Rovinj en Poreč. Rovinj is gelegen aan de zuidwestelijke kust van het schiereiland Istrië en was oorspronkelijk gebouwd op een eiland, waardoor de beperkt beschikbare ruimte leidde tot smalle straatjes en dicht op elkaar gebouwde huizen. De barokke St. Eufemiakerk domineert het stadsbeeld van deze fraaie stad.

Aansluitend bezoekt u de levendige havenstadje Poreč, gelegen even ten noorden van Rovinj. De eeuwenlange geschiedenis van Poreč is terug te vinden in het prachtige centrum van de stad, dat een waar openluchtmuseum is met haar paleizen, villa’s en eeuwenoude straatjes.

Op de terugreis naar Lovran kunt u de Baredine Grotten bezoeken en afdalen naar indrukwekkende zalen met stalagmieten en stalactieten.

4e reisdag:
Maak een dagtocht naar het Nationaal Park Plitvicemeren, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit unieke park zijn 16 kleine meren onderling verbonden door watervallen. Via een uitgebreid netwerk van wandelroutes kunt u het park zelf verkennen.

U kunt deze dag ook kiezen voor een dagtocht naar Pula en het Brijuni National Park. Pula is één van de mooiste steden van Kroatië en in het oude centrum van de stad kom je op bijna elk straathoek een historisch monument tegen met natuurlijk het Romeinse forum en het amfitheater uit de 1e eeuw na Christus, gebouwd voor gladiatorengevechten. Het nabijgelegen Brijuni Nationaal Park bereikt u met de ferry vanuit Fažana. Tijdens de tour met een toeristisch treintje kunt u genieten van de fraaie natuur en historie van het eiland.

5e reisdag:
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Lovran naar het Italiaanse Triëst, de Italiaanse havenstad aan de Adriatische Zee in Friuli Venezia Giulia. U heeft hier nog een hele dag om deze veelzijdige stad te verkennen. Bezoek er zeker het Romeinse theater en het middeleeuwse Castello! Om ca. 21.00 uur vertrekt u vanuit Triëst naar Nederland.

6e reisdag:
Onderweg kunnen wij voor uw groep een ontbijt reserveren. In de loop van de middag arriveert u in uw woonplaats.

 

Schoolreis Kroatië per touringcar
De touringcar is voor uw schoolreis Kroatië het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Kroatië en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Tijdens uw schoolreis naar Kroatië heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils. In de meeste hotels is het tevens mogelijk om voor uw groep een diner te reserveren.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte