Schoolreis Venetië

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Italië > Schoolreis Venetië

Op schoolreis naar Venetië? Een droom op meer dan honderd eilanden. Dool door de ontelbare steegjes en over de prachtige pleinen. Of vaar met de vaporetto over het Canal Grande langs de stadspaleizen naar het San Marcoplein. In Venetië zijn mythe en werkelijkheid bijna niet meer van elkaar te onderscheiden.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS VENETIË: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Venetië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Venetië!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Venetië:

1e reisdag
Om “middernacht” vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Italië via de route Luxemburg, Straatsburg, Luzern, Sint Gotthard, Milaan en Verona naar Venetië. Na een afwisselende reis door Italië arriveert u aan het eind van de middag bij uw hotel in de badplaats Lido di Jesolo. Na een eerste verkenning van het schiereiland kunt u in het hotel genieten van het diner. Een tip voor de avonduren: een beachvolleybaltoernooi. Met meer dan 15 km strand is daar altijd wel een plaatsje voor te vinden.

Een dag in Venetië
De meest aantrekkelijke manier om naar Venetië te reizen, is per vaporetto (de waterbus). Per touringcar rijdt u vanaf uw hotel in Lido di Jesolo naar de aanlegsteiger van de vaporetto in Punta Sabbioni. Vanaf dit punt van het schiereiland vaart u naar het San Marcoplein. Langzaam komt de mysterieuze stad in zicht. Zo moet ook Marco Polo zijn Venetië hebben gezien, toen hij terugkeerde van zijn ontdekkingsreizen.

Venetië is een doolhof van straatjes, stegen en natuurlijk kanalen. Voor een eerste indruk van de stad wilt u misschien even een overzicht van de stad hebben. Met de lift kunt u naar boven in de Campanile op het San Marcoplein. Aansluitend kunt u met de vaporetto lijn 1 over het Canal Grande varen. Tijdens een wandeling kunt u Venetië verder ontdekken. Natuurlijk bezoekt u op het San Marcoplein de gelijknamige basiliek en het Dogenpaleis. Vanaf het San Marcoplein wandelt u via de Rialtobrug naar San Polo, een gezellige, levendige wijk met markten en veel leuke winkels aan de smalle straatjes. Vanaf de Rialtobrug kunt u per vaporetto (of wandelend) verder naar het Ghetto Nuovo. Naast de winkeltjes met Hebreeuwse opschriften kunt u er de synagoge en het Joods Museum bezoeken.

Een dag vanuit Lido di Jesolo
Lido di Jesolo is ook uitstekend gelegen voor uw excursie in noord-oost Italië. Een paar suggesties:

  • Vicenza en Verona:
    Vicenza de stad van de geniale Renaissance architect Andrea Palladio. Natuurlijk het meesterlijke Teatro Olimpico (het oudste overdekte theater van Europa), maar vooral ook het nabij Vicenza gelegen Villa La Rotonda mag u zeker niet missen. ’s Middags doorreis naar Verona, de stad van Romeo en Julia, met als hoogtepunt natuurlijk de Romeinse Arena, die nog steeds gebruikt wordt als prachtig decor voor talrijke opera’s en concerten.
  • Triëste en Slovenië:
    vanuit Lido rijdt u naar Triëste, de Italiaanse havenstad aan de Adriatische Zee in Friuli Venezia Giulia. U kunt hier onder meer het Romeinse theater en het middeleeuwse Castello bezoeken. ’s Middags rijdt u via de kustweg naar de Sloveense grens en vervolgens naar de havenstad Piran op het schiereiland lstrië. Proef er de aparte sfeer in de oude haven met nauwe straatjes.
  • Romeins Aquileia en Grado:
    vanuit Lido rijdt u in ca. 1,5 uur naar Aquileia, dat in de 2e eeuw voor Chr. door de Romeinen werd gesticht als bolwerk tegen de Kelten. Door haar gunstige ligging groeide de stad uit tot één van de belangrijkste steden van het rijk. In 452 na Chr. werd de Romeinse stad door Atilla verwoest. U vindt er nu nog de resten van het amfitheater, marktgebouwen en haven. Het nabijgelegen Grado (van oorsprong de Romeinse badplaats van Aquileia) is nog steeds een zeer geliefde badplaats.

Laatste reisdag
Op deze laatste dag in Venetië kunt u desgewenst eerst met een “privé-boot” een excursie maken naar de eilanden van de Venetiaanse lagune: Murano (het centrum van de glasindustrie), het kleurrijke Burano en Torcello. Op Torcello kunt u het oudste gebouw van de lagune bezoeken: de fraaie kathedraal Santa Maria dell’Assunta. De tocht eindigt op het San Marcoplein, waar u ’s middags uw ontdekkingstocht door de Dogenstad kunt voortzetten.

Een paar tips kunnen zijn
De Accademia, een meesterlijke schilderijencollectie die een compleet overzicht geeft van de Venetiaanse schilderkunst. Het Guggenheim, prachtige collectie schilderijen en beeldhouwwerken uit de vorige eeuw. U kunt ook terug naar Lido di Jesolo en genieten van een ontspannen middag in het waterpark Aqualandia!

Na een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om ca. 20.00 uur vertrekt u vanuit Venetië naar Nederland.
De volgende dag kunnen wij voor uw groep desgewenst een ontbijt reserveren. Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de middag.

Schoolreis Venetië per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Venetië het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Venetië en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

Tijdens uw schoolreis naar Venetië heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasse. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

In Venetië hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Venetië.

Bezienswaardigheden
Natuurlijk is een wandeling onder leiding van onze Nederlands of Engels sprekende gids te reserveren. Tijdens een wandeling met uw groep, ontdekt u de Dogenstad met alle prachtige bezienswaardigheden.

Ga zeker tijdens uw schoolreis Venetië naar het Dogenpaleis en naar het Ghetto Nuovo.

Attracties
Even iets anders. Wandel dan naar San Polo, een gezellig levendige wijk met veel leuke winkels en markten.

Een dag vanuit Lido di Jesolo (standplaats voor uw reis naar Venetië)
Er zijn diverse dagtochten vanuit Lido di Jesolo mogelijk. Bezoek Verona, de stad van Romeo en Julia. Of proef de aparte sfeer in de havenstad Piran op het schiereiland Istrië.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte