Schoolreis Venetië & Ravenna

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Italië > Schoolreis Venetië & Ravenna

Op schoolreis naar Italië? Een droom op meer dan honderd eilanden. Dool door de ontelbare steegjes en over de prachtige pleinen. Of vaar met de vaporetto over het Canal Grande langs de stadspaleizen naar het San Marcoplein. In Venetië zijn mythe en werkelijkheid bijna niet meer van elkaar te onderscheiden. Maak op weg naar Ravenna zeker een stop in Padua, de stad van de Heilige Antonius. In Ravenna zijn de prachtigste mozaïeken nog in al hun glorie te bewonderen. Geniet in Ravenna echter ook van de eeuwenoude straatjes.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS VENETIË & RAVENNA: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Venetië & Ravenna graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Venetië & Ravenna!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Venetië & Ravenna:

1e reisdag
In de loop van de middag vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Italië via de route Luxemburg, Straatsburg, Luzern, Sint Gotthard, Milaan en Verona naar Venetië.

2e reisdag
Na een afwisselende rit arriveert u aan het begin van de ochtend in Punta Sabbioni. De meest aantrekkelijke manier om naar Venetië te reizen, is per vaporetto (de waterbus). Vanaf de aanlegsteiger op de punt van het schiereiland waarop Punta Sabbioni ligt, vaart u rechtstreeks naar het San Marcoplein. Langzaam komt de mysterieuze stad in zicht. Zo moet ook Marco Polo zijn Venetië hebben gezien toen hij terugkeerde van zijn ontdekkingsreizen. Venetië is een doolhof van straatjes, stegen en natuurlijk kanalen.

Voor een eerste indruk van de stad wilt u misschien even een overzicht van de stad hebben. Met de lift kunt u naar boven in de Campanile op het San Marcoplein. Het panorama dat u krijgt voorgeschoteld heeft Galileo ook ooit gezien: een adembenemend uitzicht over de lagune en de Dogenstad die zich als een mozaïek van 100 eilandjes en 400 bruggen openbaart. Bij helder weer zijn zelfs de Alpen aan de horizon te zien! Aansluitend kunt u met de vaporetto lijn 1 over het Canal Grande varen. Geniet van de prachtige paleizen en de wereldberoemde Rialtobrug. Tijdens een wandeling kunt u Venetië verder ontdekken.

Natuurlijk bezoekt u op het San Marcoplein de gelijknamige basiliek en het Dogenpaleis. Vanaf het San Marcoplein wandelt u via de Rialtobrug naar San Polo, een gezellige, levendige wijk met markten en veel leuke winkels aan de smalle straatjes. Vanaf de Rialtobrug kunt u per vaporetto (of wandelend) verder naar het Ghetto Nuovo. Naast de winkeltjes met Hebreeuwse opschriften en chanoeka’s en de restaurantjes kunt u er de synagoge en het Joods Museum bezoeken. Om ca. 19.00 uur vaart u na een lange dag in Venetië met de vaporetto terug naar Punta Sabbioni, waar u met onze touringcar naar uw hotel in Lido di Jesolo rijdt.

Na het diner in uw hotel wellicht nog even lekker ontspannen op het strand tijdens een beachvolleybal-toernooi. Met meer dan 15 km strand is daar altijd wel een plaatsje voor te vinden.

3e reisdag
Vanuit Lido di Jesolo is het slechts een uurtje rijden naar Padua, de stad van de Heilige Antonius. Ga zeker tijdens uw bezoek aan de universiteitsstad (waar Galileo Galilei ooit hoogleraar was) naar de beroemde fresco’s van Giotto in de Capella degli Scrovegni en de Basilica di Sant’Antonio.

Aan het begin van de middag vertrek vanuit Padua naar Ravenna (ca. 2 uur reistijd). Ravenna is bovenal beroemd om haar vroegchristelijke mozaïeken uit zowel de Romeinse als Byzantijnse periode. In o.a. de basilieken San Vitale en Sant’Appolinare Nuovo zijn de prachtigste mozaïeken nog in al hun glorie te bewonderen. Geniet in Ravenna echter ook van de eeuwenoude straatjes en charmante piazza’s.

Vanuit Ravenna is het nog een uurtje rijden naar uw hotel in het levendige Rimini aan de Adriatische kust: de grootste badplaats van Europa!

4e reisdag
Op slechts een half uurtje ten zuidwesten van Rimini ligt op de hellingen van Monte Titano de oudste republiek van Europa: San Marino. Het door middeleeuwse poorten en wallen omringde ministaatje (amper 61 km2). Vanzelfsprekend dat dus de belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand liggen in het centro storico met zijn smalle steegjes. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Adriatische kust en wellicht ook nog even (tax free) shoppen?

Nog een paar tips voor de middag? Een bezoek aan het middeleeuwse universiteitsstadje Urbino, de geboortestad van Rafael. Bezoek er zeker het Palazzo Ducale, het mooiste renaissance paleis van Italië. U kunt ook kiezen voor een bezoek aan een wijnhuis met wijnproeverij of bezoek aan één van de olijfgaarden nabij Rimini. Of ga heerlijk relaxen in het grandioze waterparadijs Aquafun (zomer) in Riccione (nabij Rimini)

En ’s avonds na het diner in uw hotel nog even gezellig slenteren door het altijd drukke Rimini of uitgaan in de één van de vele trendy bars en discotheken van Rimini.

5e reisdag
Als je een plekje zoekt op de kilometers lange zandstranden of slentert over de Viale Regina met ontelbare souvenirwinkeltjes en restaurantjes, dan zou je bijna vergeten, dat de geschiedenis van Rimini teruggaat tot de Romeinen, die aan de monding van de Marecchia in de Adriatische Zee de vesting Ariminum stichtten.

Bezoek ’s ochtends het kleine, oude centrum van Rimini, dat soms nog de sfeer ademt van de vroege films van Fellini (die hier is geboren en getogen). Hier vind je de boog van Augustus en de brug van Tiberius, die herinneren aan het klassieke verleden van Rimini. Het “Domus del Chirurgo” is klassieke “topstuk” van Rimini: in het centrum werden recentelijk de resten van dit huis met prachtige mozaïeken en een schat aan medische instrumenten ontdekt.

’s Middag kunt u heerlijk genieten van het vele vertier dat Rimini te bieden heeft aan het prachtige strand! Om ca. 20.00 uur vertrekt u vanuit Rimini naar Nederland.

6e reisdag
Onderweg kunnen wij voor uw groep een ontbijt reserveren. Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de middag.

Schoolreis Venetië & Ravenna per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Venetië & Ravenna het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt “dicht bij huis” en u heeft ook “ter plekke” extra km’s voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Venetië & Ravenna en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijke geldende regels voor rij- en diensttijden.

Tijdens uw schoolreis naar Venetië & Ravenna heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte