Schoolreis Sicilië

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Italië > Schoolreis Sicilië

Op schoolreis naar Sicilië? Tijdens een reis naar Sicilië worden al uw zintuigen geprikkeld. De bevolking is ontzettend gastvrij en het eiland is rijk aan cultuurschatten en natuur. U begint bijvoorbeeld met een bezoek aan de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Hier is een wandeling door een labyrint van straatjes en steegjes met middeleeuwse huizen de moeite waard om met uw groep te doen. Daarna kunnen de steden Agrigento, Siracusa en Taormina bezocht worden. U kunt uw schoolreis naar Sicilië afsluiten met een wandeling naar de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS SICILIË: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Sicilië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Sicilië!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Sicilië:

1e reisdag
Vanaf Amsterdam vertrekt u met een rechtstreekse vlucht naar Palermo of vanaf Eindhoven met een rechtstreekse vlucht naar Trapani. Zowel Palermo als Trapani zijn gelegen aan de oostkust van Sicilië.

Vanaf de luchthaven rijdt u naar het op een rots gelegen stadje Erice. Uw bezoek aan Erice is als een tijdreis naar de Middeleeuwen. Aansluitend rijdt u naar Monreale. De in Normandische stijl gebouwde kathedraal herbergt overweldigende mozaïeken. De Arabisch geïnspireerde kruisgang is een meesterstuk.

Aansluitend doorreis naar Palermo, gelegen aan de voet de Monte Pellegrino. Maak uw eerste ontdekkingstocht door de Siciliaanse hoofdstad Palermo: een wandeling door een labyrint van straatjes en steegjes met middeleeuwse huizen en de (naar het lijkt) altijd claxonnerende auto’s en scooters. Palermo is een gezellige, chaotische stad, volgepakt met talloze monumenten. Nergens op Sicilië vind je zoveel bouwwerken in Arabische, Normandische, Barok en Art Nouveau stijl. Vervolg uw ontdekkingstocht door Palermo bij de Duomo, die met haar vermenging van diverse bouwstijlen eigenlijk de verbeelding van Siciliaanse hoofdstad is. Slenter ook nog even over de levendige, Arabisch aandoende Vuccirai Markt. Overnachting (omgeving) Palermo.

2e reisdag
Doorreis naar het aan de zuidkust gelegen Agrigento, waar u in de “Valle dei Templi” de meest tot de verbeelding sprekende verzameling Griekse tempels vindt. Ondanks verwoestingen door Carthagers, christenen en de aardbevingen laten de ruïnes nog steeds zien, dat hier ooit één van de rijkste steden van de klassieke oudheid lag. Overnachting (omgeving) Agrigento.

3e reisdag
Na het Griekse verleden van Agrigento, gaat u op zoek naar het Romeinse verleden in Piazza Armerina. In de keizerlijke Villa Casale verbeelden de ongeëvenaarde vloermozaïeken het dagelijks leven en de mythologie in het Romeinse Rijk.

Na de Romeinse “onderbreking” rijdt u naar Siracusa, ooit de belangrijkste havenstad van de Grieken en één van de mooiste steden in de klassieke oudheid. U wandelt over het schiereiland Ortigia, het oude centrum met o.a. de Apollotempel en bezoekt het Parco Archeologico van Neapolis met het kolossale Grieks theater. Aan het begin van de avond doorreis naar uw hotel in (de omgeving van) Taormina.

4e reisdag
In de meeste plaatsen aan de oostkust is de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa, altijd bijna dreigend op de achtergrond zichtbaar. U rijdt tot de Refuge Sapienze. Afhankelijk van de conditie van de vulkaan kunt u hier met kabelbaan en evt. terreinwagens verder omhoog. ’s Middags kunt u naar de Kloof van Alcantara, die door de gelijknamige rivier is uitgesleten in de zwarte basaltrotsen. Overnachting (omgeving) Taormina.

5e reisdag
Bezoek aan Taormina, één van de kleurrijkste steden van Sicilië. Hoogtepunt van de stad is het van oorsprong Griekse en later door de Romeinen verbouwde theater. Aansluitend terugvlucht vanaf Catania naar Amsterdam of Eindhoven.

Schoolreis Sicilië per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Sicilië. We denken met u mee over de gunstigste route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthaven. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. Voor uw rondreis op Sicilië verzorgen wij het touringcarvervoer.

We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Sicilië!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte