Schoolreis Sardinië

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Italië > Schoolreis Sardinië

Op schoolreis naar Sardinië? Ga op reis naar dit prachtig ongerepte eiland in de Middelandse Zee. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld Castelsardo gelegen op een vulkanische rots. Daarna kunnen de plaatsen Oristano, Barumini, Orgosolo en Olbia bezocht worden. Onderweg worden er stops gemaakt bij de berenrots, de olifantenrots en bij één van de vele nuraghe die Sardinië telt. Bent u op zoek naar een schoolreis met zowel cultuur als natuur? Hier is het veelzijdige Sardinië zeker geschikt voor!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS SARDINIË: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Sardinië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Sardinië!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Sardinië:

1e reisdag:
Vanaf Amsterdam vertrekt u met een rechtstreekse vlucht naar Alghero. Vanaf de luchthaven Alghero reist u per touringcar naar het middeleeuwse dorp Castelsardo. Onderweg maakt u eerst een stop bij Anghelu Ruju. De prehistorische necropolis (steden van de doden) is uniek in zijn soort op Sardinië en telt 38 prehistorische in de rots uitgehouwen grafkamers. Aangekomen in Castelsardo kijkt u uw ogen uit! Hoog gelegen op een vulkanische rots en heeft u een prachtig uitzicht over de baai en bij helder weer zijn in de verte zelfs de bergen van Corsica te onderscheiden. Breng een bezoek aan de kathedraal van Sant’Antonio Abata en struin daarna door de straten met de vele kleine winkeltjes die Castelsardo telt. Overnachting (omgeving) Castelsardo.

2e reisdag:
Op doorreis naar Barumini kunt u genieten van het prachtige landschap in het binnenland. Maak zeker een stop bij de olifantenrots! De Roccia dell’Elefante is net buiten Castelsardo gelegen. De rotsblokken zijn naar beneden gerold vanaf de Monte Casteddazzu. Na eeuwen te zijn blootgesteld aan weer en wind is de rots uitgesleten in de vorm van een olifant. Aansluitend kan er een stop gemaakt worden in Oristano. Er is niet een heel groot centrum, waardoor de stad prima in een dag te bezoeken is. Oristano werd gesticht in de 11e eeuw en er zijn in de stad nog diverse restanten van middeleeuwse gebouwen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Torre di San Cristoforo bij het Piazza Roma. Deze fungeerde als toegangspoort tot de stad en maakte deel uit van de verdedigingswal om het centrum. Of geniet van het zonnetje op een van de terrasjes op het Piazza Eleonora. Aangekomen in Barumini brengt u met een gids een bezoek aan Su Nuraxi. Dit is de best bewaarde en grootste nuraghe complex op Sardinië welke ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat opgenomen. Overnachting (omgeving) Barumini.

3e reisdag:
Tijdens uw schoolreis Sardinië mag een bezoek aan Orgosolo niet ontbreken. Dit beroemde dorpje is bekend geworden door de vele muurschilderingen die overal te vinden zijn. De muurschilderingen, ook wel murales genoemd, zijn gemaakt in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Ze waren een reactie op de onderdrukking die bevolking ervoer. Daarom gaan de muurschilderingen vooral over politieke, historische en sociale onderwerpen. Aansluitend reist u door naar Nuoro, ook wel het ‘’hart van Sardinië’’ genoemd. Deze moderne stad is gelegen in een prachtige omgeving en leent zich uitstekend voor een wandeling door de historische wijk. Er zijn grote pleinen vol terrasjes en veel kerken en paleizen. Vooral de Chiesa della Madonna delle Grazie is de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Rondom de stad zie je het bergachtige landschap, want de stad ligt aan de voet van de Monte Ortebene. Overnachting (omgeving) Nuoro.

4e reisdag:
Sluit uw schoolreis Sardinië af met een bezoek aan de stad Olbia. Tijdens de doorreis per touringcar kunt u genieten van de prachtige kustlijn van Sardinië. Olbia is een fantastische veelzijdige stad met prachtige bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Basilica Minore di San Simplicio of de San Paolo. Tevens zijn er in Olbia vele leuke kleine ambachtswinkeltjes en boetiekjes te vinden voor de shoppers onder ons. Overnachting (omgeving) Olbia.

5e reisdag:
Afhankelijk van uw vlucht terug naar Nederland, kan er nog een bezoek gebracht worden aan Capo d’Orso. De berenrots ligt op 120 meter hoogte en je komt er via een 540 meter hoge trap in de berg gebeiteld die je mag beklimmen. Deze trap brengt je tot in de buik van de beer. De wind is hier op z’n sterkst, dus houd je wel goed vast! Vanuit de buik heeft u een prachtig uitzicht op de Maddalena-eilanden en is een prachtige afsluiter van uw schoolreis.

Vanaf Olbia vertrekt u met een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Schoolreis Sardinië per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Sardinië. Wij denken met u mee over de gunstige route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthaven. Wij werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. Voor uw rondreis op Sardinië verzorgen wij het touringcarvervoer.

We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Sardinië!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte