Schoolreis Florence

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Italië > Schoolreis Florence

Op schoolreis naar Florence? De Toscaanse parel Florence is een van de beroemdste kunststeden ter wereld. Hiervoor hoeft u nog niet eens het museum in; een mooie wandeling door deze prachtige renaissancestad, met zijn Duomo, Ponte Vecchio en diverse pallazzo’s volstaat. Uiteraard zijn het Uffizi en het Palazzo Pitti de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Verblijft u meerdere dagen in Florence. Maak dan een uitstap naar bijvoorbeeld Siena of Lucca.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS FLORENCE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Florence graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Florence. Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Florence duurt: vier, vijf of wellicht zes dagen!? Florence biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis.

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Florence:

Eerste reisdag
Aan het begin van de middag vertrekt u vanuit Nederland naar Italië. Met onze comfortabele touringcar rijdt u naar Florence. Chauffeurswissel onderweg.

Tweede reisdag
Na de rechtstreekse nachtrit arriveert u om ca. 09.00 uur in de Toscaanse parel Florence. Voor een eerste verkenning van dit openluchtmuseum van de Renaissance kunnen wij voor uw groep een gids reserveren, die u wandelend langs de monumentale hoogtepunten van Florence leidt. U begint de wandeling op het Piazzale Michelangelo. Het plein biedt een adembenemend panorama van Florence. Vanaf het hooggelegen plein daalt u af naar het hart van Florence. Via de mooiste brug ter wereld, de Ponte Vecchio, steekt u de Arno over. Het Uffizi, het Palazzo Vecchio, de Dom, het Baptisterium, de San Lorenzo en de Medici Kapellen zijn slechts een aantal van de meesterwerken die u op deze wandeling tegenkomt.

’s Middags heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan één of meerdere van de musea of kerken die tijdens de wandeling de revue passeerden. Wij reserveren graag voor uw groep de (veelal gratis) entree.

Een dag vanuit Florence
Vanuit Florence kunt u kiezen voor een dagtocht in de omgeving van de Toscaanse hoofdstad.

 • Siena, San Gimignano & Chianti
  Siena is natuurlijk kleiner dan de Toscaanse hoofdstad waar het eeuwen mee wedijverde, maar het heeft wel het meest volmaakte plein ter wereld. Vanaf dit middeleeuwse Piazza del Campo, loopt u door de nauwe straatjes naar een ander hoogtepunt van Siena, de Dom. Vanuit Siena rijdt u naar San Gimignano, een middeleeuws wonder met de 13 woontorens, die het silhouet van het stadje domineren. Het gebied tussen Siena, San Gimignano en Florence is het hart van de Chianti. Voor een nadere kennismaking met het Toscaanse levenselixer kunt u in de loop van de middag een wijngoed bezoeken.
 • Lucca & Pisa
  Op slechts 55 km ten westen van Montecatini ligt Pisa. Dat de middeleeuwse handel de stad geen windeieren heeft gelegd, valt nog steeds te zien op het Campo dei Miracoli, het Plein der Wonderen: de Dom, het Baptisterium, de begraafplaats, maar vooral natuurlijk de Scheve Toren is hét wonder van Pisa. ’s Middags bezoekt u het nabijgelegen Lucca. Een elegante stad met prachtige Romaanse kerken en een prachtig door middeleeuwse gebouwen omzoomd plein op de plaats van het oude Romeinse Amfitheater.
 • Carrara, Grotta del Vento & Versilia-kust
  Het bijna smetteloos, witte marmer, dat o.a. schittert op het Campo dei Miracoli in Pisa is afkomstig uit de steengroeven in Carrara. U maakt een rondrit door één van de nog steeds in bedrijf zijnde marmergroeven en bezoekt het Museo Civico del Marmo, waar wordt gedemonstreerd hoe het marmer wordt verwerkt. Na de groeve van Carrara gaat u ondergronds in de prachtige druipsteengrotten van Grotta del Vento. Is er voldoende tijd, dan is er aansluitend strandpret in bijvoorbeeld Viareggio, één van de populairste badplaatsen aan de Toscaanse kust.
 • Fiesole
  Gelegen even ten noorden van Florence, temidden van de Toscaanse heuvels en idyllische olijfgaarden. In de stad die in de 7e eeuw voor Chr. werd gesticht, vindt u o.a. de restanten van Etruskische muren en een Romeins theater.

Laatste reisdag
Nog een hele dag om Florence te ontdekken!
Na een gezellig afscheidsdiner, vertrekt u om ca. 21.00 uur vanuit Florence naar Nederland.
Indien gewenst kunnen wij de volgende dag voor uw groep een ontbijt reserveren. Aankomst Nederland aan het begin van de avond.

 

SCHOOLREIS FLORENCE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Florence graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Florence. Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Florence duurt: vier, vijf of wellicht zes dagen!? Florence biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis.

Zomaar een idee voor uw vliegreis naar Florence:

Eerste reisdag
Vanaf de luchthaven naar keuze vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Pisa. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven! Vanaf de luchthaven kunt u per touringcar naar uw hotel of per lijndienst shuttlebus naar het centrum van Florence (Stazione Santa Maria Novella) reizen.

U kunt echter ook eerst een stop maken in Pisa. Dat de middeleeuwse handel deze stad geen windeieren heeft gelegd, valt nog steeds te zien op het Campo dei Miracoli, het Plein der Wonderen: de Dom, het Baptisterium, de begraafplaats, maar vooral natuurlijk de Scheve Toren is hét wonder van Pisa.

Nadat u bent ingecheckt in uw hotel in Florence kunt u aansluitend genieten van een lekker pizza diner!

Een dag in Florence
Hoeveel dagen u in Florence blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Voor uw ontdekkingstocht in Florence informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen!

Voor een eerste verkenning van dit openluchtmuseum van de Renaissance kunnen wij voor uw groep een gids reserveren, die u wandelend langs de monumentale hoogtepunten van Florence leidt. U begint de wandeling op het Piazzale Michelangelo. Het plein biedt een adembenemend panorama van Florence. Bezoek aansluitend het beroemde Uffizi: één van de mooiste “kunstschatkamers” ter wereld!

Blijft u nog een dag in Florence? Bezoek dan zeker de majestueuze Dom en het Baptisterium, de San Lorenzo en de Medici Kapellen of het Palazzo Pitti.

Een dag vanuit Florence
Wilt u vanuit Florence een dag “naar buiten,” maak dan een excursie naar bijvoorbeeld Siena, waar Florence eeuwen mee wedijverde en hoewel kleiner qua schoonheid zeker niet onderdoet voor de Toscaanse hoofdstad. Of ga naar Lucca: een elegante stad met prachtige Romaanse kerken en een prachtig door middeleeuwse gebouwen omzoomd plein op de plaats van het oude Romeinse Amfitheater. Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar voor een onvergetelijke dagtocht!

Laatste reisdag
Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Florence. Een bezoek aan de Galleria dell’Academia met de David van Michelangelo! Of maak een fietstour met een Nederlands of Engels sprekende gids langs de monumentale hoogtepunten van Florence!

Per shuttlebus of met een door ons voor uw groep gereserveerde touringcar vertrekt u naar de luchthaven van Pisa. Aansluitend terugreis per lijndienst. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

 

 

Tijdens uw schoolreis naar Florence heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

In Florence hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Florence.

Musea
Florence is het openluchtmuseum van de Renaissance. Met het Uffizi heeft Florence een van de beroemdste musea ter wereld binnen de poorten. De Uffizi Galleria is een van de beroemdste musea ter wereld en u kunt bij uw bezoek maar een fractie zien van de 2000 meesterwerken die hier tentoon worden gesteld. En in het Palazzo Pitti (gebouwd in opdracht van de rijke bankier Luca Pitti) vindt u van kleding tot kunst. Er zijn werken te zien van onder meer Rubens en van Dyck. Het is gelegen aan de Boboli-tuinen.

Bezienswaardigheden
Natuurlijk is een wandeling onder leiding van onze Nederlands of Engels sprekende gids te reserveren. Tijdens een wandeling met uw groep, ontdekt u de historie van Florence met alle prachtige bezienswaardigheden. Ga zeker tijdens uw schoolreis Florence naar het Palazzo Vecchio, De Dom en de Medici Kapellen. Dit zijn slechts een aantal van de meesterwerken die Florence telt.

Attracties
Genoeg gewandeld? Ontdek Florence dan per fiets met onze Nederlands of Engels sprekende gidsen. Maak bijvoorbeeld een tour langs de monumentale hoogtepunten van Florence!

Een dag buiten Florence
Er zijn diverse dagtochten vanuit Florence mogelijk. Bezoek de Scheve Toren in Pisa of de elegante stad Lucca. Of ga naar de groeve van Carrara en naar de prachtige druipsteengrotten van Grotta del Vento. Sluit het bezoek af met een strandbezoek in bijvoorbeeld Viareggio.

Diner mogelijkheden Florence
Na een prachtige dag kunt u ’s avonds dineren in één van onze restaurants. Wij bieden restaurants aan in de gewenste omgeving en voor ieder budget!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte