Schoolreis Dublin

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Ierland > Schoolreis Dublin

Op schoolreis naar Dublin? Dublin wordt ook wel de City of Living Culture genoemd. De Ierse hoofdstad, die doorsneden wordt door de rivier de Liffey, is gemoedelijk, heeft mooie oude kastelen, kathedralen en is een verrassend groene stad! Neem eens een kijkje in Christ Church Cathedral of St. Patrick’s Cathedral of leer meer over de Vikingen in Dublin Castle. Maar ook de campus van de oudste universiteit, Trinity College, mag niet op uw lijstje ontbreken. Even heerlijk in de natuur? Op een uur van Dublin vindt u het adembenemende Nationaal Park Wicklow Mountains. Heerlijk genieten in Dublin!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS DUBLIN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Dublin graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Dublin!

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Dublin:

Eerste reisdag
Vanaf de luchthaven (indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven) vertrekt u per rechtstreekse lijndienst naar de Ierse hoofdstad. Na aankomst aansluitend een touringcartransfer naar uw accommodatie.

Afhankelijk van de gekozen vluchten kunt u na check-in al uw eerste verkenningstocht maken door de aan de oevers van de Liffey gelegen stad. Met onze gids maakt u een afwisselende rondrit door het compacte en vooral vriendelijke centrum van Dublin: door de altijd drukke O’Connel Street en langs Ha’penny Bridge; langs de monumentale gregoriaanse huizen en het gezellige St. Stephens Green; langs prachtige monumenten als Trinity College, Dublin Castle en St. Patricks Cathedral.

Tijdens of na de rondrit kunt u natuurlijk een bezoek brengen aan de vele hoogtepunten van Dublin (zie tips hieronder).

Wie Dublin echt wil leren kennen “duikt” ’s avonds natuurlijk de pub in om lekker te eten en te genieten van een pint! En u hoeft in Dublin nooit lang te zoeken naar een gezellige pub, waar het altijd druk is en de traditionele Ierse muziek (vaak live gespeeld) u tegemoetkomt. Met name de wijk Temple Bar is “the place to be.” Wie meer wil weten van de Ierse muziek boekt bij ons de “Musical Pub Crawl.” Tijdens de boeiende tour, waarbij u verschillende pubs bezoekt, vertellen muzikanten over de traditionele Ierse muziek én laten ze tijdens een paar sessies diverse songs horen! Na deze avond weet u waarom uit Ierland zoveel “famous musicians” zoals U2 komen!

Een dag in Dublin
Trinity College
De universiteit van Dublin is de oudste universiteit van Ierland. Anders dan de beroemde Britse universiteiten als Oxford en Cambridge bestaat de universiteit maar uit één college: Trinity College. Misschien wel het belangrijkste monument van Dublin, gesticht in 1952 Koningin Elizabeth I. De typische Collegebouw met zijn “squares” vormen een oase van rust te midden van het drukke stadsleven. U kunt een rondleiding door de campus maken, die wordt verzorgd door studenten. In Trinity College wordt het uit de 9e eeuw stammende en rijk geïllustreerde Book of Kells tentoongesteld. Tevens bezoekt u de prachtige Old Library met meer dan 200.000 oude geschriften. In de Dublin Experience maakt u tijdens een boeiende multimedia show kennis met het verleden van Dublin.

St. Patricks en Christ Church Cathedral
Beide kathedralen behoren tot de monumentale hoogtepunten van Ierland. St. Patricks (met het graf van Jonathan Swift) is de grootste kerk van Ierland en gesticht naast de heilige bron waar St. Patrick bekeerlingen zou hebben gedoopt. Christ Church uit de 11e eeuw is het oudste gebouw van Dublin en heeft o.a. een fraaie, spelonkachtige crypte.

Literair Dublin
Naast een bezoek aan het Trinity College met het Book of Kells en de prachtige bibliotheek, kunt u een bezoek brengen aan het James Joyce Cultural Centre. Het Centre herbergt een museum over Joyce en organiseert wandelingen door het Dublin, dat Joyce beschreef in Ulysses en Dubliners. In het Dublin Writers’ Museum wordt 10 eeuwen Ierse literatuur uit de doeken gedaan.

Dublin proeven
Dat doet u natuurlijk in de pub, maar als u wilt weten hoe het beroemde Guinness en de Ierse whisky gemaakt wordt, dan is dit uw kans. In het Guinness Storehouse ontdekt u tijdens een gevarieerde tour hoe het wereldbekende “stout” er al twee eeuwen wordt gebrouwen. En hoe het smaakt? Dat ontdekt u aan het einde van de tour in de panoramabar (prachtig uitzicht)! Na het bier over op de whisky? Bezoek dan de Old Jameson Distillery, waar u alles wordt verteld over de whiskyproductie van graanopslag tot bottelen.

En ’s avonds wellicht een theaterbezoek of ontdek het duistere verleden van Dublin tijdens de Ghostbus Tour: geesten, snoodaards en bloedstollende legendes!

Een dag vanuit Dublin:
Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar met desgewenst een gids voor een dagtocht door het prachtige golvende landschap rondom Dublin.
Een paar tips:

Glendalough & Wicklow Mountains
Een dagtocht ten zuiden van Dublin met een bezoek aan de altijd groene Powerscourt Gardens en natuurlijk aan Glendalough (gesticht in de de 6e eeuw door St Kevin): één van de meest sfeervolle kloosterruïnes van Ierland, idyllisch gelegen in het dal van de twee meren. Na het bezoek aan Glendalough rijdt u via de onherbergzame Wicklow Mountains terug naar Dublin.

Malahide Castle
Fraai gelegen in het gelijknamige kustplaatsje net even buiten Dublin. Proef ruim zes eeuwen geschiedenis in dit sprookjesachtige kasteel.

Newgrange
Met het bezoek aan dit neolithische ganggraf stapt u 5000 jaar terug in de tijd! Na het bezoek aan de 14 meter hoge grafheuvel (tijdig reserveren!) rijdt u door Boyne Valley, beroemd door de slag tussen “Hollandse” Koning Willem III en de katholieke Jacobus II, naar de ruïnes van Mellifont Abbey. Het aan de oevers van de Mattock gelegen klooster, was het eerste Cisterciënzer Klooster van Ierland.

Kilkenny
Volgens velen is het middeleeuwse Kilkenny met haar intieme straatjes en fraaie gevels de mooiste stad van Ierland. Bezoek in deze oude hoofdstad van Ierland zeker het imposante Kilkenny Castle uit de 12e eeuw.

Belfast
Dagtocht naar een fascinerende stad met een bewogen geschiedenis én het Ulster-American Folk Park bij Omagh, dat zeer boeiend de Ierse immigratie naar Amerika weergeeft.

Laatste reisdag:
Afhankelijk van het vertrek van uw terugvlucht kunt u deze dag Dublin nog verder verkennen. Gezellig shoppen in Grafton Street of wellicht een bezoek aan de National Gallery met vele topstukken van o.a. Caravaggio, Rubens, Rembrandt en Monet. Of bezoek Dublin Castle, waar de rond Record Tower nog aan het Normandische verleden van de burcht herinnert.

Na een laatste bezoek aan één van de vermaarde pubs als The Brazen Head, Oliver St John Gogarty of McDaid’s gaat u per touringcar naar de luchthaven.

Aansluitend terug per lijndienst. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Schoolreis Dublin per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Dublin. We denken met u mee over de gunstigste route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthavens. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden. We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Dublin.

Tijdens uw schoolreis naar Dublin verblijft u in the Generator of Abigail hostel. Een uitstekende keuze voor gezellige en betaalbare accommodaties tijdens uw schoolreis. Deze hostels zijn centraal gelegen in Dublin.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in centraal gelegen hotels in Dublin. Voor iets voordeligere hoteltarieven kunt u ook denken aan een verblijf in een hotel buiten het centrum van Dublin gelegen. De buiten het centrum gelegen hotels zijn goed bereikbaar per touringcar.

Of wat dacht u van een verblijf in gastgezinnen in Dublin?
In of nabij de Ierse hoofdstad kan uw groep bij een groot aantal gastgezinnenwijken onder worden gebracht. De gastgezinnen wonen in de buitenwijken van Dublin of in nabijgelegen plaatsen, vanuit de stad prima bereikbaar per touringcar.

Tijdens uw schoolreis naar Dublin verblijven de leerlingen in de meeste gevallen met twee, drie of vier leerlingen per gastgezin (in meerpersoonskamers). Het centrale ontmoetingspunt (Central meeting point) is gedurende uw schoolreis naar Dublin de ontmoetingsplaats voor uw groep met de plaatselijke vertegenwoordiger (Local Representative) en de gastgezinnen. Het centrale ontmoetingspunt heeft een centrale ligging in de betreffende gastgezinnenwijk. Sommige leerlingen zullen vanuit het gastgezin de ontmoetingsplaats te voet kunnen bereiken. Mocht de loopafstand meer dan 15 minuten bedragen, dan worden de leerlingen door hun gastouders ’s ochtends naar het centrale ontmoetingspunt gebracht en ’s avonds ook weer opgehaald. De verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner) of volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

In Dublin hoeft u zich geen moment te vervelen!

Hieronder treft u een aantal ideeën voor een educatieve invulling van één of meerdere reisdagen in Dublin.

Musea
Vergeleken met nationale kunstmusea in andere landen is de National Gallery in Dublin bescheiden van omvang. Maar de collectie is van hoge kwaliteit. Naast Ierse kunst ziet u er werken van onder andere Vermeer, Carvaggio en Monet.

En geef uw ogen de kosten bij een van de grootste goudcollecties van Europa. Sta oog in oog met de geconserveerde lichamen van mensen uit de ijzertijd. Verbaast u zich over een 4500 jaar oude boomstamboot uit county Galway. Het prachtige palladiaanse National Museum of Ireland uit 1890 is slechts één van de must-see musea van de stad.

Nieuwsgierig hoe Dublin eruit zag ten tijde van de Vikingen en de Middeleeuwen? Brengt u dan eens een bezoek aan het interactieve museum Dublinia en maak een reis door de tijd. Zie hoe het leven aan boord van een oorlogsschip van de Vikingen er aan toe ging en ervaar de Middeleeuwen in dit interessante museum!

Bezoekt u ook eens het Little museum of Dublin! U vindt hier een excentrieke verzameling voorwerpen, geschonken door de Dubliners zelf. Het unieke museum is een heerlijke plek om ongehaast een middag in door te brengen! Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de U2
Made in Dublin tentoonstelling op de tweede verdieping, over de beroemdste rockband van de stad van hun begin in 1976 tot aan nu.

Bezienswaardigheden
Uw verblijf in Dublin start uiteraard met een bezoek aan Trinity College! Gesticht door de Engelse koningin Elizabeth I is dit één van de meest prestigieuze onderwijsinstellingen in Ierland. Loopt u eens in de voetsporen van beroemde studenten als Oscar Wilde, Bram Stoker en Samuel Beckett.
De campus zelf is al een bezoek waard, maar de grote attractie ligt in de Old Library, de Book of Kells, vier bijzonder fraai geïllustreerde boeken uit de 9e eeuw met vier evangeliën.

Daarna bezoekt u St. Patrick’s Cathedral, de grootste kerk van Dublin gewijd aan de beschermheilige van Ierland, St. Patrick. De kerk werd gebouwd op de plaats van een bron waar St. Patrick de Ieren doopten die zich hadden bekeerd tot het Christendom.

Een bezoek aan Christ Church Cathedral mag ook niet ontbreken tijdens uw verblijf in Dublin. Christ Church Cathedral is de oudste kerk van Dublin. De kerk is via een brug verbonden met de multimediatentoonstelling Dublinia.

In het historische centrum van Dublin, vlakbij de Christ Church Cathedral, staat het imposante Dublin Castle. Dit Normandische kasteel is in de 13e eeuw gebouwd door de Engelsen op de ruïnes van een voormalige Viking burcht en is in de loop van de eeuwen een groot aantal keer verbouwd. Hierdoor is Dublin Castle een bonte verzameling van bouwstijlen geworden. Alleen de Record Tower, de enorme ronde toren van het kasteel, stamt uit de 13 eeuw. De rest van het kasteel is later bijgebouwd en dateert voornamelijk uit de 18e eeuw.

De gevangenis van Kilmainham Gaol is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Dublin. Het is tevens de grootste leegstaande gevangenis in Europa. De Britten hebben er veel Ierse vrijheidsstrijders gevangengezet. Veertien leden van de Paasopstand van 1916 werden hier zelfs gefusilleerd. Tijdens een rondleiding leert u meer over de geschiedenis van het instituut dat in 1796 gebouwd werd. De omstandigheden in de gevangenis waren mensonterend, en overbevolking was een groot probleem. Heel indrukwekkend.

En iedere toerist steekt minimaal een keer de Ha’penny bridge over! Deze voetgangersbrug met romantische lantaarns is het symbool van de stad. De naam komt van de tol die een eeuw lang werd geheven: een halve penny!

Attracties
Aan het nationale donkere vocht van Ierland is een leuk museum gewijd. U leert er alles over de geschiedenis van Guinness Bier, het brouwproces en de ontwikkeling van de vormgeving van flesjes, posters en advertenties.
De brouwerij zelf is niet toegankelijk voor het publiek, maar het zes verdiepingen tellende Guinness Storehouse wel. Op de bovenste verdieping is de ovale Gravity Bar gevestigd, waar u een glas Guiness kunt nuttigen en kunt genieten van een fantastisch uitzicht over Dublin!

En duikt u eens in de gotische glorie van kasteel Dracula tijdens een tour van 2 uur door Bram Stoker’s geboorteplaats in Dublin. Naast gekostumeerde personages, verkent u de donkere tunnels van het kasteel en bezoekt u Lucy’s Courtyard en Dracula’s Lair. Laat u verrassen door een show met een vampierthema in het Castle’s Graveyard Theatre en bekijk tentoonstellingen over het leven van Bram Stoker in de Bram Stoker Hall of Fame.

Een dag vanuit Dublin:
Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar met desgewenst een gids voor een dagtocht door het prachtige golvende landschap rondom Dublin.

Een paar tips:

Glendalough & Wicklow Mountains
Een dagtocht ten zuiden van Dublin met een bezoek aan de altijd groene Powerscourt Gardens en natuurlijk aan Glendalough (gesticht in de de 6e eeuw door St Kevin): één van de meest sfeervolle kloosterruïnes van Ierland, idyllisch gelegen in het dal van de twee meren. Na het bezoek aan Glendalough rijdt u via de onherbergzame Wicklow Mountains terug naar Dublin.

Malahide Castle
Fraai gelegen in het gelijknamige kustplaatsje net even buiten Dublin. Proef ruim zes eeuwen geschiedenis in dit sprookjesachtige kasteel.

Newgrange
Met het bezoek aan dit neolithische ganggraf stapt u 5000 jaar terug in de tijd! Na het bezoek aan de 14 meter hoge grafheuvel (tijdig reserveren!) rijdt u door Boyne Valley, beroemd door de slag tussen “Hollandse” Koning Willem III en de katholieke Jacobus II, naar de ruïnes van Mellifont Abbey. Het aan de oevers van de Mattock gelegen klooster, was het eerste Cisterciënzer Klooster van Ierland.

Kilkenny
Volgens velen is het middeleeuwse Kilkenny met haar intieme straatjes en fraaie gevels de mooiste stad van Ierland. Bezoek in deze oude hoofdstad van Ierland zeker het imposante Kilkenny Castle uit de 12e eeuw.

Belfast
Dagtocht naar een fascinerende stad met een bewogen geschiedenis én het Ulster-American Folk Park bij Omagh, dat zeer boeiend de Ierse immigratie naar Amerika weergeeft.

Have a taste of Dublin
Na een heerlijke dag Dublin is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants/pubs in Dublin.

Avondprogramma
Wie Dublin echt wil leren kennen, “duikt” ’s avonds natuurlijk de pub in om lekker te eten en te genieten van een pint! Met name de wijk Temple Bar is “the place to be.”
Wie meer wil weten van de Ierse muziek boekt bij ons de “Musical Pub Crawl.” Tijdens de boeiende tour, waarbij u verschillende pubs bezoekt, vertellen muzikanten over de traditionele Ierse muziek én laten ze tijdens een paar sessies diverse songs horen! Na deze avond weet u waarom uit Ierland zoveel “famous musicians” als U2 komen!

Of ’s avonds wellicht een theaterbezoek of ontdek het duistere verleden van Dublin tijdens de Ghostbus Tour: geesten, snoodaards en bloedstollende legendes.

Uiteraard biedt Dublin nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden!

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte