Schoolreis Athene

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Schoolreis Griekenland > Schoolreis Athene

Op schoolreis naar Athene? Athene is de bakermat van de westerse beschaving en dat is in de hele stad te zien. Op bijna elke straathoek komt u wel een eeuwenoude ruïne tegen. Breng een bezoek aan de tafelberg Akropolis, waar u een prachtig uitzicht heeft over de hele stad. Aansluitend is een bezoek aan het nabijgelegen Akropolis museum zeker de moeite waard. In de avond kunt u heerlijk authentiek Grieks eten en sluit de avond af met een heerlijke ouzo.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS ATHENE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw reis naar Athene & Peloponnesos graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Athene & Peloponnesos!

Zomaar een idee voor uw reis naar Athene:

1e reisdag
Vanaf de luchthaven naar keuze vertrekt u met een rechtstreekse lijndienst naar Athene. Vanaf de luchthaven kunnen wij voor uw groep een transfer naar uw hotel reserveren. U kunt desgewenst ook per shuttlebus of metro reizen.

Heeft u een vroege vlucht dan kunt u aansluitend meteen op ontdekkingstocht door de klassieke metropool van de Hellenen. Indien gewenst kunnen wij voor uw groep een stadsrondrit met Nederlands sprekende gids reserveren voor een tour langs de vele monumenten als het Olympeion, het Dionysos Theater en de Hadrianusboog. Aan elk stukje Athene waar u tijdens deze rondrit langs rijdt is er wel een mythe of sage verbonden.

Geeft u er de voorkeur aan om de eerste verkenning van Athene te voet te maken, vraag dan naar onze vijf km lange stadswandeling, waarmee u op eigen gelegenheid Athene kunt ontdekken.Nog even ronddwalen in de Plaka waar u ook de opgravingen van de oude Griekse Agora vindt, alvorens u op een terrasje kunt namijmeren over goden en helden, filosofen en dichters en de scheppers van talloze ongeëvenaarde kunstwerken alvorens u in één van de vele gezellige taverna’s kunt genieten van uw diner en wellicht een eerste kennismaking met een ouzo…!?

2e reisdag
Vanuit uw hotel wandelt u na het ontbijt naar de Akropolis, de hoge tafelberg waarvan het silhouet al eeuwenlang de stad domineert. Ga zelf op verkenning op deze “heilige rots” of reserveer een rondleiding met onze gids, die met u via de Propyleeën naar de machtige bouwwerken uit de klassieke oudheid wandelt. Bewonder er de Ionische tempel van Athena Nikè, het majestueuze Parthenon en het Erechteion met de lieflijke Kariatiden.
Aansluitend bezoekt u het Akropolis Museum, gelegen aan de zuidkant van de Akropolis aan de Dionysiou Areopagitou, de weg die in klassieke tijden naar de “heilige rots” leidde. In het hypermoderne glazen gebouw Bernard Tschumi worden in negen zalen de archeologische vondsten van de Akropolis tentoongesteld. De vele prachtige klassieke sculpturen en architectuurfragmenten worden in het museum op unieke wijze getoond. Vanaf de Parthenon Gallery op de bovenste verdieping kunt u genieten van een fraai panorama op de Akropolis, de plek waar de museumstukken oorspronkelijk pronkten.
De Akropolis eens op een heel andere, verassende en spannende manier verkennen? Dat kan met de Dionysus Code, een drie uur durend “adventure game” op de hellingen van de Akropolis!

Als u deze dag op een bijzondere manier wilt afsluiten, boek dan een excursie naar Kaap Sounion: de 70 meter hoge rots die op het zuidpunt van Attika hoog boven de Egeïsche Zee uittorent. Bewonder er ruïnes van de Poseidontempel en geniet van een betoverende zonsondergang!

3e reisdag
Even de drukte en hectiek van de Griekse hoofdstad ontvluchten? Maak dan uw keuze uit onderstaande excursies vanuit Athene:

  • Delfi & Osios Loukas
    bezoek het op de hellingen van de Helikon gelegen prachtige Byzantijnse klooster van de “Zalige Lucas,” alvorens u doorreist naar Delfi. Hier vindt u op de flanken van de Parnassos het beroemde heiligdom van Apollo.
  • Klassieke Zwerftocht Argolis
    Vanuit Athene rijdt u naar Korinthe over het gelijknamige kanaal, dat de Isthmos doorsnijdt. Het is een sensatie om vanaf de brug de diepte in te kijken! Vervolg uw klassieke zwerftocht via Epidauros en Nafplion naar Mycene: “liggend in een hoek van het paardenvoedende Argos,” zoals Homerus de stad van Agememnon lokaliseerde. Via de indrukwekkende Leeuwenpoort betreedt u de ooit zo machtige burcht.

4e reisdag
Heeft u een late terugvlucht vanuit Athene, dan kunt u deze dag nog de “Gouden Polis” verder verkennen. Wellicht is het een idee om dit op een “alternatieve” manier te doen: pak de fiets en onze gids toont u tijdens de 9 km lange tour de monumentale hoogtepunten van de Griekse hoofdstad!
Of breng een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum: in de 60 zalen kunt u de talrijke archeologische vondsten van de prehistorie tot en met de late oudheid bewonderen.

Aansluitend vertrek vanuit Athene naar de luchthaven. Terugreis per rechtstreekse lijndienst.

Schoolreis Athene per vliegtuig:

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor vluchten naar Athene. We denken met u mee over de gunstigste route en tijden voor uw groep. Ook verzorgen wij desgewenst de transfers van en naar de luchthaven. We werken samen met diverse grote en kleine luchtvaartmaatschappijen, waardoor we u de beste optie kunnen aanbieden.

We adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken; des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Athene!

Tijdens uw schoolreis naar Athene heeft u de keuze uit diverse accommodaties. Zo bieden wij u een verblijf aan in diverse accommodaties in diverse prijsklasses. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte