Schoolreis Straatsburg

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Frankrijk > Schoolreis Straatsburg

Op schoolreis naar Straatsburg? Een schoolreis naar Straatsburg heeft veel te bieden! Natuurlijk is de stad bekend als het centrum van de economie met het Europees Parlement en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Deze hypermoderne gebouwen staat in een mooi contrast met de rest van de stad. Met zijn pittoreske vakwerkhuizen, rijk historische gebouwen en mooie pleinen is het net of je terug in de tijd gaat. De stad is te verkennen te voet, met de fiets of vanaf het water, voor ieder wat wils!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS STRAATSBURG: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Bordeaux graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Bordeaux.

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Straatsburg:

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Straatsburg. U kunt natuurlijk rechtstreeks naar Straatsburg rijden (reistijd ca. zeven/acht uur), maar u kunt ook kiezen voor een stop van ca. drie/vier uur in bijvoorbeeld Keulen, Koblenz, Bonn of Königswinter.
Aan het eind van de middag arriveert u in de Europese hoofdstad Straatsburg. Wellicht dat u ’s avonds voor een eerste verkenning tijdens uw schoolreis Straatsburg kiest voor een boottocht van 70 minuten langs de vele monumentale van Straatsburg.

Een dag in Straatsburg
Na het ontbijt gaat u op ontdekkingstocht door Straatsburg, hoofdstad van Europa en van de Elzas. Het centrum van Straatsburg staat sinds 1988 op de UNESCO werelderfgoedlijst. U kunt deze levendige stad met onze gids verkennen, waarbij u o.a. de monumentale gotische kathedraal en de oude stadswijk La Petite France bezoekt. Daarnaast bezoekt u Krutenau, een volks- en studentenbuurt met talrijke bars, restaurants en buurtwinkeltjes. Tenslotte ziet u de residentiële wijken met de Europese instellingen.
’s Middags kunt u een bezoek brengen aan het Europees Parlement (tijdig reserveren!). Het bezoek omvat een rondleiding in de gebouwen en de plenaire vergaderzaal, een videopresentatie en een algemene uiteenzetting over de rol en de werking van het Europees Parlement. Of wellicht een bezoek aan de beroemde Kronenbourg Brouwerij? Het parcours door de brouwerij brengt u langs de oude, gewelfde kelders en toont u een film over de geschiedenis en het brouwen van bier. U kunt ook kiezen voor het Musée des Beaux Arts gevestigd in het Palais des Rohan (rijke collectie schilderkunst van de middeleeuwen tot 1870) of Musée d’Art Moderne et Contemporain (collectie vanaf het impressionisme tot heden).

Een dag rondom Straatsburg
Ook in de omgeving van Straatsburg is genoeg te doen! Trek er bijvoorbeeld op uit en ga kanoën op één van de riviertjes in de Elzas. Of stap op de mountainbike en verken de afwisselende circuits in de Vogezen. Ook de stad Metz is de moeite waarden met de gotische kathedraal en het Centre Pompidou. Bezoek Colmar, de hoofdstad van de Elzasser wijn met haar idyllische middeleeuwse centrum en aan de Haut-Koenigsbourg: het imposante middeleeuwse kasteel torent 800 m boven de laagvlakte uit. Vanaf de torens heb je een prachtig uitzicht op de Vogezen, de Rijn, het Zwarte Woud en zelfs de Alpen.

Laatste reisdag
U kunt naar keuze nog de hele ochtend op verkenning in Straatsburg. U kunt echter ook kiezen voor een bezoek “en route” in die twee andere Europese hoofdsteden: Luxemburg of Brussel. Aankomst in Nederland aan het begin van de avond.

Schoolreis Straatsburg per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Straatsburg het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.
U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Straatsburg en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

Voor uw schoolreis naar Straatsburg bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Verschillende hostels zoals het Ciarus Hostel en de Auberge de Jeunesse Straatsburg. Voor school- en studentengroepen een uitstekende keuze voor een gezellige accommodatie in Straatsburg. En eenvoudige budgethotels zoal IBIS Budget Centre Gare, geschikt voor school- en studentengroepen.
Uiteraard is dit slechts een greep uit de mogelijkheden. Wij helpen u graag een geschikte accommodatie te vinden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte