Schoolreis Provence

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Frankrijk > Schoolreis Provence

Op schoolreis naar de Provence? Het zonnige zuiden van Frankrijk is altijd een goed idee! Het cultureel erfgoed, schitterende landschappen en een record aan zonneschijn zijn een perfecte combinatie voor uw werkweek. Van authentieke bergdorpjes tot grote boeiende steden en historische abdijen. Prachtige steden als Nîmes, Arles en Orange én het unieke landschap van de Camargue binnen handbereik. Bovendien kan de actieveling hier ook zijn hart ophalen!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS PROVENCE: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar de Provence graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar de Provence.

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar de Provence:

Eerste reisdag
Om ca. 05.00 uur vertrekt u vanuit Nederland via de route Luxemburg, Nancy, Dijon, Lyon, Orange naar Avignon. Na een mooie reis door Frankrijk arriveert u om ca. 22.00 uur in Avignon, in het hart van de Provence. Avignon is de pauselijke stad uit de Middeleeuwen. Een levendige Provençaalse stad waar alles draait om levenskunst.

Een dag in de Provence
Na het ontbijt rijdt u naar de even ten noorden van Avignon gelegen Prinsenstad Orange, de stad waar twee van de mooiste Romeinse monumenten van Europa staan: de Arc de Triomphe en vooral natuurlijk het antieke Romeinse Theater, dat één van de best bewaarde bouwwerken uit de klassieke oudheid is. In plaats van een bezoek aan Orange kunt u ook kiezen voor Aix-en-Provence, de stad van Paul Cézanne. Ontdek deze fraaie stad met het bijzondere licht, dat weerspiegelt op de goudgele stenen façades van de huizen, tijdens een wandeling in de voetsporen van de Franse schilder.
Een andere stad waard om te bezoeken is Arles, door de Grieken gesticht en door de Romeinen uitgebouwd tot het “kleine Rome.” Het kreeg deze benaming vanwege de bouw van renbanen, scheepswerven, baden en een arena. Ontdek het Romeinse verleden van Arles tijdens uw bezoek aan Les Arènes, één van de grootste en best bewaard gebleven Romeins bouwwerken. Aansluitend kunt u het Théâtre Antique en de Cryptoporticus bezoeken. Vanuit Arles reist u na een bezoek aan Saint Rémy de Provence (waar van Gogh in 1889 in het Klooster Saint-Paul de Mausole werd verpleegd) terug naar Avignon.

’s Middags kunt u kiezen voor een sportieve of culturele invulling. Ga bijvoorbeeld kanoën! Het is slechts een klein uurtje rijden naar Fontaine-de-Vaucluse, waar de rivier de Sorgue op mysterieuze wijze ontspringt en van waaruit u een ca. twee uur durende kanotocht maakt naar het schilderachtige vissersdorpje L’Isle-sur-la-Sorgue. In Nîmes kunt u een speurtocht door het Romeins Verleden maken met o.a.: Maison Carrée, een Romeinse tempel in Dorische stijl. Het immense gebouw is ovaalvormig, 133 meter lang, 101 meter breed en 21 meter hoog. Bezoek aansluitend de Diana Tempel in de Jardin de la Fontaine en het Castellum van waaruit de stad van water werd voorzien.

Vierde reisdag
Na het ontbijt heeft u nog een hele dag voor uw ontdekkingstocht in Avignon, de stad in het hart van de Vaucluse. Wellicht dat u eerst even naar de Pont St-Bénézet wandelt, beroemd door het liedje “Sur le pont d’Avignon, on y danse, on y danse…” Maak aansluitend een rondvaart langs o.a. Palais des Papes, le Rocher des Dome en Villeneuve. Wandel daarna via de oude straatjes naar het hoogste punt van de stad: Rocher des Doms. Wat vroeger een door de wind geteisterde rots was, is nu een prachtige tuin met vijvertjes, beelden en kunstmatige grotten. Laat je betoveren door het prachtige uitzicht op de Rhône en Rhônedelta met in de verte de Camargue.
Na deze wandeling is eerst tijd voor een terrasje bij Place de Horloge, vernoemd naar de gotische klokkentoren boven het stadhuis. Bezoek vervolgens de belangrijkste blikvanger van Avignon, het Palais des Papes. Het grootste gotische paleis ter wereld uit de 14e eeuw was ooit de residentie van negen pausen!
Na een gezellig afscheidsdiner van schoolreis Provence vertrekt u om ca. 21.00 uur naar Nederland.

Laatste reisdag
Indien gewenst reserveren wij voor u onderweg een ontbijt. Aansluitend doorreis naar Nederland, aankomst in de loop van de middag.

Schoolreis Provence per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Provence het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.
U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar de Provence en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

In de Provence bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar de Provence.
Tijdens uw schoolreis kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in gastgezinnen in diverse wijken van de stad. Voor meer informatie zie onze gastgezinnenpagina.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte