Schoolreis Normandië

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Frankrijk > Schoolreis Normandië

Op schoolreis naar Normandië? Een reis naar Normandië is er een om nooit meer te vergeten. Meer dan 500 kilometer kust, belangrijke plaatsen uit de geschiedenis en indrukwekkende monumenten.. Maar ook cultuur en actief zijn in de natuur! Het bekendst is Normandië om de invasie op D-Day toen de geallieerden begonnen met de bevrijding van Europa. Op verschillende stranden landden de duizenden militairen om koers te zetten naar de uiteindelijke bevrijding. Hier loop je letterlijk in de voetsporen van de Tweede Wereldoorlog. Normandië heeft de perfecte combinatie van geschiedenis en natuur!

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS NORMANDIË: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Normandië graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Normandië.

Zomaar een idee voor uw schoolreis naar Normandië:

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Normandië. Onderweg kunt u kiezen voor een stop bij de krijtrotsen van Étretat of de Pegasus Brug in Ranville, een goede eerste kennismaking met het oorlogsthema. Aan het eind van de middag arriveert u bij de door u gekozen accommodatie. Dit kan zijn in gastgezinnen in Rouen of Saint Malo, hotel in Bayeux of Caen, maar ook overnachten in een chateau of op de camping behoort tot de mogelijkheden.

Een dag in Normandië
Breng een bezoek aan het “Le Mémorial de Caen”. Het museum presenteert d.m.v. een groot aantal multimedia voorstellingen op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-Day en de Slag om Normandië. Na uw bezoek aan het Mémorial kunt u er aansluitend voor kiezen om een begeleide rondrit, middels eigen touringcar, te maken naar de invasiestranden (duur 3,5 uur). Hierbij zal o.a. een stop gemaakt worden bij de Amerikaanse Begraafplaats in Colleville-sur-Mer, de Duitse Begraafplaats in Longues-sur-Mer en Omaha Beach.
In Caen is behalve het Mémorial natuurlijk nog veel meer te zien. Tijdens een stadswandeling worden monumentale hoogtepunten als het Chateau van Willem de Veroveraar, de Abbaye aux Hommes en de Abbaye aux Dames getoond. Of bezoek Bayeux, de enige stad in Normandië die gevrijwaard bleef van de verwoestingen tijdens de invasie. Naast de oude binnenstad met fraaie middeleeuwse straatjes en de monumentale Gotische kathedraal, kunt u het beroemde “Tapisserie de Bayeux” bezoeken, een 70 meter lang wandtapijt uit de 11e eeuw, dat als een soort stripverhaal “avant la lettre” de Slag bij Hastings in 1066 uitbeeldt.
In Arromanches landden de transporteerbare havens Mulberry A en B. De grote pontons welke de kunstmatige havens vormden zijn er nog steeds te zien. In het Musée du Débarquement wordt dit aspect van de landing uitvoerig tentoongesteld. In Arromanches 360° worden originele filmbeelden van D-Day via 360°-projectie getoond. Vanuit Arromanches rijdt u naar Longues-sur-Mer, waar u de Batterie de Longues kunt bezoeken. Het is één van de weinig nog overgebleven Duitse verdedigingswerken, die de Geallieerden op 6 juni bestookten.

In de middag kunt u wellicht voor een sportieve activiteit kiezen. Hiervoor zijn er in Normandië voldoende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan kayakken of een klimpark bezoeken. Ga rodelen en loop volgens geheel Normandische stijl een ‘blotevoetenpad’.

Eindig een dag in Normandië met een onvervalst potje bowlen in Caen of Bayeux! Tevens kunnen wij hier voor u een diner verzorgen.

Laatste reisdag:
Na het ontbijt vertrekt u bij vanuit uw accommodatie naar Nederland alwaar u in de loop van de avond zult aankomen.Indien gewenst kunt u uw schoolreis naar Normandië ook combineren met een middag, één of meerdere overnachtingen in Parijs.
Tevens is het mogelijk om op de heen- of terugreis in België te overnachten en een programma te plannen met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog. Het programma kan o.a. een bezoek aan het In Flanders Fields Museum in Ieper omvatten en een rondrit door de gebieden waar destijds de frontlinie was.

Schoolreis Normandië per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis Normandië het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.
U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Normandië en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

In Normandië bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Parijs.
Verblijf bij gastgezinnen is al jaren onze succesformule voor schoolreizen naar Normandië. Een uitstekende mogelijkheid voor groepen die een educatieve invulling aan hun schoolreis naar Normandië willen geven. Verblijf bij gastgezinnen is dé educatieve reisformule voor schoolreizen! Voor meer informatie bezoek onze gastgezinnenpagina.

We bieden een verblijf aan in verschillende hostels, een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Deze hostels zijn gelegen in bijvoorbeeld Caen of Rouen.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in bijvoorbeeld IBIS Budget Caen of een Premiere Classe in Bayeux.

Eens anders overnachten dan gebruikelijk? Wij bieden exclusief voor de Nederlandse markt twee chateaus waar u vorstelijk kunt overnachten. Bijzondere groepsaccommodaties in Bayeux en Le Molay maken uw schoolreis naar Normandië compleet.
Of wat dacht u van een verblijf op een camping? Gelegen in het hart van de D-Day landingsstranden en op een steenworp afstand van Bayeux en Arromanches is dit een perfecte uitvalsbasis voor uw reis.

Uiteraard is dit slechts een greep uit ons aanbod. Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

In Normandië is zoveel te doen! Van prachtige oude steden tot indrukwekkende geschiedenis.

Bezoek bijvoorbeeld Rouen, de hoofdstad van de Seine-Maritime. Een prachtige stad met vele Gotische bouwwerken, gezellige kleine straatjes en interessante musea als het Paleis voor Schone Kunsten en het Jeanne d’Arc Museum. Of ga naar Honfleur. Gelegen op de zuidelijke oever van de Seine is dit misschien wel het mooiste stadje van Normandië. De combinatie van haven, smalle straatjes en prachtige vakwerkhuizen maken Honfleur tot een heel pittoreske plek. Mont Saint Michel is waarschijnlijk het allermooiste plekje van Normandië. Bovenop de granieten rots het imponerende klooster met aan de voet de huizen van dit wonderschone eiland. De Mont Saint-Michel is zowel een belangrijk bedevaartsoord als een internationaal bekende toeristische trekpleister. De verschillende etappes in de bouw ervan hebben één uniek architectonisch geheel gevormd, geklasseerd sinds 1979 als werelderfgoed door de UNESCO.

Wilt u de leerlingen in de voetsporen laten lopen van de Tweede Wereldoorlog? Daar is Normandië natuurlijk de perfecte plek voor. Bezoek bijvoorbeeld het Airborne Museum. Het museum is te vinden in het centrum van Sainte Mère-Eglise, precies tegenover de kerktoren waaraan parachutist John Steele in de nacht van 5 of 6 juni 1944 bleef hangen. U beleeft op deze plek de gebeurtenissen rond D-Day én u leert de geschiedenis beter begrijpen. Vanaf de voorbereidingen in Engeland tot het moment dat de Vrijheid heroverd was. Het Airborne Museum ligt op een paar kilometer van de Invasiestranden en is het grootste museum van Europa gewijd aan de Amerikaanse parachutisten van de 82e et 101e Airborne Divisies. Een andere aanrader is het Utah Beach landingsmuseum, precies op de plek waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 aan land zijn gekomen. De gebeurtenissen van D-Day worden in tien fases verduidelijkt, van de voorbereidingen tot aan de succesvolle afloop. Via het chronologische parcours duikt u de geschiedenis van de grootste amfibische militaire operatie in. Een rijke verzameling voorwerpen, voertuigen, materieel en getuigenissen illustreren het verloop van Operation Overlord.

Wie is de rat?
Nieuw in ons assortiment, een stadswandeling met een digitale game! Verken op deze manier de stad door in groepjes aan de slag te gaan om de rat te ontmaskeren. De leerlingen staan gedurende de activiteit in contact via een app. Zij kunnen punten scoren en in de app verschillende uitdagende extra opdrachten terugvinden. Er dient als team goed samengewerkt te worden, creativiteit is handig en hebben jullie kennis van de stad. Maar bovenal, weten jullie het antwoord op die ene vraag, ‘Wie is de rat’? Deze activiteit kunnen wij verzorgen in Caen en Bayeux.

‘Stad van de zee’ is een maritiem museum gelegen in Cherbourg. Ga op avontuur naar de bodem van de zee. U kunt aan boord van de Redoutable, werelds grootste onderzeeër toegankelijk voor publiek of beleef opnieuw de legende van de Titanic, ga aan boord vanaf haar halte in Cherbourg en ervaar de 4 dagen op zee tot aan de nacht van haar ondergang. Maak deel uit van een virtueel avontuur in de diepten van de zee met ‘on a marché sous la mer’. Even buiten Saint-Malo bevindt zich het ‘Grand Aquarium’. Na het bekijken van de meer dan 500 vissoorten kunt u een onvergetelijke duik maken met de Nautibus: een unieke attractie! Of afdalen naar de bodem van de ocean in de attractie Abyssal!
Overal in de Calvados vindt u de appelboomgaarden die de appels leveren voor de Normandische godendranken de Cider en Calvados. U kunt een distilleerderij bezoeken, waar de Cider en Calvados wordt gemaakt. Of wandel in de voetsporen van de impressionisten en bezoek (desgewenst met gids) Le Havre en de prachtige kunststad Rouen. Indien u doorreist naar Parijs, dan kunt u ook een bezoek brengen aan Giverny: door de beroemde lichtinval wel de wieg van het Impressionisme genoemd.

Uiteraard is dit slechts een greep uit de mogelijkheden, wij stellen graag samen met u een mooi programma op voor uw schoolreis naar Normandië.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte