Schoolreis Normandië & Parijs

Prijs op aanvraag

Home > Bestemmingen > Frankrijk > Schoolreis Normandië & Parijs

Op schoolreis naar Frankrijk? Bien sûr, on y va à France! Deze reis combineert het romantische en bruisende Parijs met het historische en indrukwekkende Normandië. Meer dan 500 kilometer kust, belangrijke plaatsen uit de geschiedenis, mooie gebouwen en monumenten. Hier loop je letterlijk in de voetsporen van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens door naar Parijs, de geweldige metropool, een stad die nooit verveelt! Struinend langs de ontelbare monumenten en in de talrijke musea. Varend op de flonkerende Seine, genietend op een gezellig terrasje of op de trappen bij de Sacré Coeur.

HEEFT U VRAGEN?

Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl

  

SCHOOLREIS NORMANDIË EN PARIJS: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het samenstellen van de reis. De periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma enzovoort. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Normandië en Parijs graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreis naar Normandië en Parijs.

Zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Normandië & Parijs:

Eerste reisdag
’s Ochtends vertrekt u vanuit Nederland met onze comfortabele touringcar naar Normandië. De route naar Caen: de stad van Willem de Veroveraar, de Normandische “bastaardzoon” die in 1066 de Engelsen versloeg tijdens de Battle of Hastings. Aan het eind van de middag arriveert u in de overnachtingsplaats Caen of Bayeux.

Tweede reisdag
Een hele dag in Normandië. Er is hier veel te doen, begin de dag bijvoorbeeld met een bezoek aan het “Le Mémorial de Caen, un musée pour la Paix”. Het museum presenteert door middel van een groot aantal multimedia voorstellingen op indrukwekkende wijze de periode tussen de beide wereldoorlogen, de Duitse bezetting en natuurlijk D-Day en de Slag om Normandië. Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword: de namen van de invasiestranden in Normandië. Na uw bezoek aan het Mémorial in Caen kunt u (indien gewenst onder leiding van een gids) een excursie naar de invasiestranden maken.

In Arromanches 360° worden originele filmbeelden van D-Day via 360°-projectie getoond. Vanuit Arromanches rijdt u naar Longues-sur-Mer, waar u de Batterie de Longues kunt bezoeken. Het is één van de weinig nog overgebleven Duitse verdedigingswerken, die de Geallieerden op 6 juni bestookten. Aansluitend bezoekt u de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer. Meer dan 9000 Amerikanen hebben op deze uitgestrekte begraafplaats hun laatste rustplaats gekregen.

Kies voor een bezoek aan het beroemde Mont Saint Michel, het allermooiste plekje van Normandië, of slenter door een van de steden zoals Saint-Malo, Bayeux of Rouen.

Derde reisdag
In de ochtend is er nog de mogelijkheid een activiteit in Normandië te ondernemen. Nog even iets actiefs doen? Slinger door de bomen in een klimpark of maak een sportieve tocht op zee in een kayak langs de Normandische stranden.
Rond het middaguur verlaat u Normandië en vervolgt de reis zich naar prachtig Parijs. Aan het eind van de middag aankomst in de stad. Desgewenst kunnen wij voor u een diner in Parijs reserveren.

Vierde reisdag
In Parijs is zoveel te doen, waar begint u mee? Voor een goede eerste indruk is een busrondrit, boottocht of fietstocht een goed idee. In korte tijd krijgt u een compleet beeld van de stad. Daarna een bezoek aan een van de vele musea zoals het Louvre, Musée d’Orsay, Musée Rodin of iets minder bekends zoals de Catacomben, Atelier des Lumieres of Fondation Louis Vuitton.

Prachtige architectuur zoals de Eiffeltoren, Opera, het Panthéon en natuurlijk de Arc de Triomphe en de Champs Elysées mag natuurlijk niet overgeslagen worden!

’s Avonds gaat u wellicht te voet of per metro naar het altijd sfeervolle Montmartre. Bovenaan de trappen bij de Sacré Coeur is het altijd een gezellige drukte van kunstenaars, muzikanten en souvenirverkopers. Vlakbij natuurlijk ook de Place du Tertre met een mengeling van kunstenaars “van kunst en kitsch.” Dwaal ook zeker even door de kronkelende straatjes, waar je het oude Montmartre nog kunt vinden.

Vijfde reisdag
Geniet deze ochtend nog van de Parijse sferen. Speel bijvoorbeeld een potje Jeu de Boules, typisch Frans! Of bezoek het Stade de France, het nationale voetbalstadion van Frankrijk. Bezoek nog een museum of bezienswaardigheid maar natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon lekker te slenteren en te shoppen.

Aan het begin van de middag vertrekt u naar Nederland. Voor een passende afsluiting van uw schoolreis Parijs reserveert u een gezellig afscheidsdiner in ons restaurant bij de Nederlandse grens.

Schoolreis Normandië & Parijs per touringcar

De touringcar is voor uw schoolreis naar Normandië en Parijs het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt dicht bij huis en u heeft ook ter plaatse de touringcar ter beschikking voor excursies en transfers.
U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar voorzien van verstelbare stoelen, airconditioning en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelkastje. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.
Bij onze touringcarreizen zijn uiteraard alle bijkomende kosten, zoals parkeergelden en chauffeurskosten, inbegrepen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onze chauffeurs, velen rijden al jaren voor ons, zijn vakbekwaam, vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis naar Frankrijk en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden.

In Frankrijk bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Van eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen tot verschillende jeugdhostels, een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie voor uw schoolreis naar Parijs.

We bieden een verblijf aan in verschillende hostels, een uitstekende keuze voor een gezellige en betaalbare accommodatie tijdens uw schoolreis. Deze hostels zijn gelegen in diverse wijken van Parijs. Wij kunnen uw groep onderbrengen in één van de hostels van St. Christophers Inn of in The Generator. In Normandië kunnen we de groep onderbrengen in bijvoorbeeld Auberge de Jeunesse Bayeux of in één van onze chateaus.

Verblijft u met uw groep liever in een hotel? Dit kan uiteraard ook. Wij bieden u een verblijf in een IBIS Hotel in de centrale wijk La Villette of aan de rand van de stad. In Normandië kunnen we de groep onderbrengen in bijvoorbeeld IBIS Budget Caen of Premiere Classe Bayeux.

Uiteraard is dit slechts een greep uit ons aanbod. Wij informeren u graag over meerdere accommodatie mogelijkheden.

Programma Normandië

In Normandië is zoveel te doen! Van prachtige oude steden tot indrukwekkende geschiedenis.

Bezoek bijvoorbeeld Rouen, de hoofdstad van de Seine-Maritime. Een prachtige stad met vele Gotische bouwwerken, gezellige kleine straatjes en interessante musea als het Paleis voor Schone Kunsten en het Jeanne d’Arc Museum. Of ga naar Honfleur. Gelegen op de zuidelijke oever van de Seine is dit misschien wel het mooiste stadje van Normandië. De combinatie van haven, smalle straatjes en prachtige vakwerkhuizen maken Honfleur tot een heel pittoreske plek. Mont Saint Michel is waarschijnlijk het allermooiste plekje van Normandië. Bovenop de granieten rots het imponerende klooster met aan de voet de huizen van dit wonderschone eiland. De Mont Saint-Michel is zowel een belangrijk bedevaartsoord als een internationaal bekende toeristische trekpleister. De verschillende etappes in de bouw ervan hebben één uniek architectonisch geheel gevormd, geklasseerd sinds 1979 als werelderfgoed door de UNESCO.

Wilt u de leerlingen in de voetsporen laten lopen van de Tweede Wereldoorlog? Daar is Normandië natuurlijk de perfecte plek voor. Bezoek bijvoorbeeld het Airborne Museum. Het museum is te vinden in het centrum van Sainte Mère-Eglise, precies tegenover de kerktoren waaraan parachutist John Steele in de nacht van 5 of 6 juni 1944 bleef hangen. U beleeft op deze plek de gebeurtenissen rond D-Day én u leert de geschiedenis beter begrijpen. Vanaf de voorbereidingen in Engeland tot het moment dat de Vrijheid heroverd was. Het Airborne Museum ligt op een paar kilometer van de Invasiestranden en is het grootste museum van Europa gewijd aan de Amerikaanse parachutisten van de 82e et 101e Airborne Divisies. Een andere aanrader is het Utah Beach landingsmuseum, precies op de plek waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 aan land zijn gekomen. De gebeurtenissen van D-Day worden in tien fases verduidelijkt, van de voorbereidingen tot aan de succesvolle afloop. Via het chronologische parcours duikt u de geschiedenis van de grootste amfibische militaire operatie in. Een rijke verzameling voorwerpen, voertuigen, materieel en getuigenissen illustreren het verloop van Operation Overlord.

Wie is de rat?
Nieuw in ons assortiment, een stadswandeling met een digitale game! Verken op deze manier de stad door in groepjes aan de slag te gaan om de rat te ontmaskeren. De leerlingen staan gedurende de activiteit in contact via een app. Zij kunnen punten scoren en in de app verschillende uitdagende extra opdrachten terugvinden. Er dient als team goed samengewerkt te worden, creativiteit is handig en hebben jullie kennis van de stad. Maar bovenal, weten jullie het antwoord op die ene vraag, ‘Wie is de rat’? Deze activiteit kunnen wij verzorgen in Caen en Bayeux.

Stad van de zee’ is een maritiem museum gelegen in Cherbourg. Ga op avontuur naar de bodem van de zee. U kunt aan boord van de Redoutable, werelds grootste onderzeeër toegankelijk voor publiek of beleef opnieuw de legende van de Titanic, ga aan boord vanaf haar halte in Cherbourg en ervaar de 4 dagen op zee tot aan de nacht van haar ondergang. Maak deel uit van een virtueel avontuur in de diepten van de zee met ‘on a marché sous la mer’. Even buiten Saint-Malo bevindt zich het ‘Grand Aquarium’. Na het bekijken van de meer dan 500 vissoorten kunt u een onvergetelijke duik maken met de Nautibus: een unieke attractie! Of afdalen naar de bodem van de ocean in de attractie Abyssal!
Overal in de Calvados vindt u de appelboomgaarden die de appels leveren voor de Normandische godendranken de Cider en Calvados. U kunt een distilleerderij bezoeken, waar de Cider en Calvados wordt gemaakt. Of wandel in de voetsporen van de impressionisten en bezoek (desgewenst met gids) Le Havre en de prachtige kunststad Rouen. Indien u doorreist naar Parijs, dan kunt u ook een bezoek brengen aan Giverny: door de beroemde lichtinval wel de wieg van het Impressionisme genoemd.

Uiteraard is dit slechts een greep uit de mogelijkheden, wij stellen graag samen met u een mooi programma op voor uw schoolreis naar Normandië.

Programma Parijs

Musea
In Parijs vindt u de oudste, modernste en misschien wel de mooiste kunstmusea ter wereld. Te beginnen bij natuurlijk het Louvre, met zijn wereldberoemde kunstwerken. Maar ook Musée d’Orsay, gelegen in een voormalige stationshal, is een bezoek waard. Liefhebbers van hedendaagse kunst gaan naar Centre Pompidou. In de tuin van Musée Rodin zijn diverse beeldhouwwerken van zijn hand te zien.

Bezienswaardigheden
Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren. Deze moet je eens in het echt gezien hebben! Vervolgens een bezoek aan de Arc de Triomphe en via één van de vier poten naar het panoramadek. Slenteren over de Champs Elysées terwijl je je vergaapt aan de mooie etalages. Een bezoek aan Ile de la Cité met de Notre Dame en de gezellige Seine oevers maken de dag compleet.

Attracties
Maak een sensationele virtual reality rondvlucht over Parijs bij Flyview Paris of bezoek Musée Grevin, het wassenbeeldenmuseum waar je op de foto kunt gaan met talloze beroemdheden. Voor een spectaculaire visuele tentoonstelling bezoekt u Atelier des Lumières of ga achter de schermen bij het beroemde theater Mogador of Cinema Rex. Even iets anders? Ga een avondje bowlen of krijg les in Jeu de Boules, typisch Frans!

Have a taste of Paris!
Na een heerlijke dag Parijs is het ’s avonds tijd om te dineren! Wij reserveren voor uw groep graag een diner in één van onze restaurants in Parijs. Wij bieden restaurants aan in nagenoeg elke wijk in Parijs!

Themaprogramma’s
CKV Parijs, blik op kunst: als cultuurmetropool biedt Parijs vele mogelijkheden voor een educatieve invulling van uw schoolreis en zijn er volop mogelijkheden om de cultuur en kunst van de Franse hoofdstad op te snuiven. Bezoek één van de rijk gevulde kunstmusea als het Louvre of Musée d’Orsay. Maak een literaire wandeling met gids door Parijs of boek een rondleiding bij de beroemde Opéra. Voor meer informatie zie het tabblad programma op deze pagina.

Natuur en techniek: bezoek in ieder geval het boeiende wetenschapsmuseum Cité des Sciences et de l’Industrie. Of ga naar Explor@dome een interactief museum voor wetenschap en multimedia. Of wat te denken van een bezoek aan de Les Egouts, De riolen zijn de verborgen ondergrondse wereld van Parijs. Voor meer informatie zie het tabblad programma op deze pagina.

Capitale de La Mode: Parijs is de wereldhoofdstad van de mode. Niet alleen wegens de haute couture modeshows, maar ook omdat je in de verschillende wijken alles kunt vinden wat je maar zoekt. Maak met een gids een “fashion walk” door Parijs of bezoek het Musée de la Mode de la Ville de Paris in het Palais Galliera, bekend vanwege zijn fraaie overzichtstentoonstellingen. Of bezoek in februari of september de grote modebeurs Première Vision. Voor meer informatie zie het tabblad programma op deze pagina.

Uiteraard biedt Parijs nog veel meer activiteiten, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

HEEFT U VRAGEN? 

   Bel ons op 0412 - 481 000

     Stuur ons een e-mail

     Vraag een offerte